Gry planszowe

Witam, czy może są wśród Was osoby będące miłośnikami gier planszowych? Jeżeli tak to jakie gry lubicie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Gry planszowe

Najbardziej lubię gry strategiczne typu: Starcraft, Shogun, Twilight Imperium, choć w każdy rodzaj chętnie zagram jak jest z kim ;)

A Ty jakie gry lubisz?

scrabble, tryk-trak, jenga, szachy, monopoly ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

polecam "Battlestar Galactica The Board Game" , "Wsiąść do Pociągu: Europa"
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja kiedyś grałem 4 dni pod rząd w Piratów z Karaibów

było rewelacyjnie, choć wgrywać się w o musiałem z 2-3 godziny. Ostatnio odkryłem Munchkina - mam wersję rozbudowaną, z kilkoma dodatkami, co pozwala rozegrać czterem osobom całą partię (ok, 1,5 h) bez ryzyka wyciągnięcia tych samych kart. Z gier typu Monopoly (kiedyś także Eurobiznes) najbardziej chyba lubię starą polską Fortunę z filtrami Lindleya i Dworcem Petersburskim ;-) Jeśli chodzi o scrabble to polecam szybką wersję podróżną, w którą się gra na czas i na małej planszy (o ile dobrze pamiętam - grałem w to z trzy lata temu).

A ja ze znajomymi grywam (jak mnie zaproszą) w Carcassonne (z kilkoma dodatkami). Na raz grać może z 6 osób, a rozgrywka trwać ponad 2 godziny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

a ja w nic nie gram...nie ciągnie mnie; miałam epizod z szachami, warcabami, chińczyk ...monopol również się przewinął...ale jak dla mnie to nie To...

Ciastko i kamienną twarz. Najlepsze gry.

A ja szczerze polecam grę monopoly, ale wersję DEAL. Gra ta nie rozgrywa się na planszy, bo gramy jedynie kartami. Partia trwa jedynie 15-20 minut, a nie jak wersja oryginalna 1,5-2h

Ja grywam w Doom the Boardgame, Neuroshime, Speace Diler, oraz sporadycznie w nowości :)

Amun-Re, Osadnicy z Catanu, Wikigowie, Alhambra, 6bierze!, Pandemic no i oczywiście Race for the Galaxy

Magia i Miecz :)
ewentualnie Magiczny Miecz :P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

magiczny miecz świetna gra na długie zimowe wieczory.polecam

True. Magiczny Miecz dobra gra.

Witam
Gry planszowe to coś fantastycznego!
Szkoda tylko, że prawdziwego klubu do grania nie ma :(
A na forty ciężko dojść.
A może jakaś akcja?
I ktoś pomoże
Pozdrawiam

Nikt nie wspomniał o grze CASH FLOW. Znacie to? gra w mądry i wesoły sposób uczy zarabiać pieniądze, oceniać ryzyko inwestycji... polecam.

Pandemic, Horror Of Arkham, Palce w pralce, Wiochmen, Scrabble, Jenga, Monopoly, Jungle Speed.

Ja chętnie się przyłączę do grających - jak ktoś chce to może mnie zaprosić :) !

Polecam park naukowo technologiczny w gdyni, kiedys co weekend mozna bylo za 2zl grac w tone przeroznych gier planszowych, ciagle sie zmienialy tez, jakies nowosci wpadaly, swietna zabawa ze znajomymi, trzeba tylko dowiedziec sie kiedy to sie teraz odbywa. Z gier strategicznych najprzyjemniej gralo mi sie w STRATEGO :)

hmm mam takie w domu: CARCASSONNE plus 10 dodatków , tabu, osadnicy z catanu, kolejka, scrabble, rummikub słowny, monopoly świat, munchkin quest, jenga, poker, memory, qwirkle, domino, seasons, wśiąść do pociągu. To są moje gry w które grywam ze znajomymi a w przyszłości planuję jeszcze dokupić rozszerzenia do osadników i gry: runewars, belfort, cluedo, gra wżycie, agricola, uno, bitwa morska, dobble, fauna, memoir44

ja gralem bardzo duzo w gry planszowe nie dawno z kolega gramy w warcaby moze malo oryginalnie ale fajna zabawa gralismy online cyhba na tej stronie http://board-pals.pl/ naprawde fajna zabawa :)

Catan, Carcassonne, Sabotażysta jest super, bo prosty w obsłudze i dość szybko przbiga rozgrywka i ostatnio Valhalla (na poczatku wydaje sie skomplikowana ale ostatecznie super prosta gra). No i jeszcze Wsiąść do pociągu.

Gry planszowe to dla mnie okropna nuda. Nic nie zastąpi rozrywki, którą dostarczają mi gry online. Oczywiście nie gram w nie nałogowo, a tylko wtedy gdy znajdę na nie czas. Ostatnimi czasy najwięcej uwagi poświęcam grze LOL, bo nie mogę nacieszyć się protipami dostępnymi na stronie: https://www.lolporadnik.pl/ . Dzięki nim przejście każdej misji to żaden problem więc czerpię z tej gry samą przyjemność i relaks. To super sprawa dla każdego, aby nie stresować się grając w gry. Dlatego polecam korzystać z takich stron.

Szachy to świetna rodzinna i strategiczna gra. Różnorodne zestawy szachowe, figury i stoły szachowe proponuje https://madon-szachy.pl/
Oprócz figur szachowych o tradycyjnych kształtach znajdziesz również szachy rzeźbione.

JA bardzo lubię i polecam "Catan" i "Carcassonne".