I leci...

i leci...

i leci...

i leci...

i leci...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

UWAGA!!!

Leci Adam Malysz!!!

dziwne

te godziny mojego siedzenia na tym HP, ale czasmi mi tak na przerwie wypadnie wolna chwila...
Ja juz chyba nie bede pisala WSYSTKICH kawlaow o Malyszu ktore uslysze, tylk omoze te naj.. naj.. naj lepsze.
Bo czytalam, musze sie przyznac w POLITYCE ostatnio o nim i o manii na jego temat, no i chyba mnie ogarnela.
Nie znam nikogo (prawie) kto by mial takiego fiola na jego punkcie.
Ale ja tylko na niego lubie (bardzo) patrzec, i nie pluje sie kiedy zajmuje drugie czy trzecie miejsca na podium, nie jak ci idioci z rysunku.
Teraz moglby sobie spasc ze skoczni nawet, po raz drugi wyskoczyc bez nart, nawet zjechac z niej na sankach, ale gdyby usmiechnal sie do kamery...
Usprawiedliwia sie ten kto czuje sie winny, ale ze mna jest inaczej
Jestem pewnego rodzaju psychiczna ekshibicjonistka.
Pozdrawiam wszystkich

FATAL ERROR

ale ja dopiero eksperymentuje z tym pogrubianiem i sie zagapilam, bo siedze w szkole a tu mi jakies dwie dziewoje chca wejsc na kompa

LENNONKA

...JA CIĘ NIODY NIE ZAPOMNĘ...

................................................................................

Z WYSOKA RZUCAM KOŚĆMI WRÓŻBY.RĘCE JEDNAK NIE SĄ MOJE.WYTRZYMAŁY WIELE I NAUCZYŁY SIĘ, BY DOTYKAĆ NIE TYLKO TEGO, CO NA POWIERZCHNI.
SIEDEM KOŚCI;CZTERY CZERWONE , TRZY BIAŁE.BIAŁE USTAWIAJĄ SIĘ PIERWSZE.WSZYSTKIE CZASZKI-ZWIASTUJĄ ŚMIERĆ I NIEBEZPIECZEŃSTWO.Z CZERWONYCH JEDNA NOSI ZNAK WODY, BĘDĄCY SYMBOLEM PODRÓŻY, DRUGA WSKAZUJE GWIAZDĘ NIEZNANEGO, CO MOŻE RÓWNIEŻ OZNACZAĆ MIŁOŚĆ, A POZOSTAŁE REPREZENTUJĄ CZASZKI NIEBEZPIECZEŃSTWA.WIDAĆ PRZEPOWIEDNIĘ W PUSTYCH NACZYNIACH, LECZ KOŚCI NIE POSIADAJĄ WRAŻLIWOŚCI KRWI.
SEN DOBIEGA KOŃCA.
PRZEBUDZIŁAM SIĘ.KOŚCI SĄ POZA ZASIĘGIEM MEJ DŁONI ŚMIERTELNICZKI.MOJE RĘCE SĄ NICZYM RĘCE DUCHA.

????????????????????????????????????????????

ŻYCIE TOCZY SIĘ DALEJ, LECZ DLACZEGO RYTUAŁY ZMIANY TAK ŻLE OBCHODZĄ SIĘ Z TYMI, KTÓRZY ZOSTALI?NAWET ZNAJOMOŚĆ CIĄGŁOŚCI SPRAW NIE OSZCZĘDZA ŻALU ROZŁĄKI.
CZYM SĄ WŁAŚCIWE DUCHY?FILOZOFOWIE TWIERDZĄ, ŻE SĄ WSPOMNIENIAMI ZACHOWUJĄCYMI SIĘ Z REZERWĄ, ODCZUWAJĄCYMI.JEŚLI TO PRAWDA, JAKA JEST ZATEM RÓŻNICA MIĘDZY NIMI A WCIELENIAMI DUSZ?DUCHÓW NIE OGRANICZA ANI CZAS ANI PRZESTRZEŃ.SĄ WIĘCEJ NIŻ TYLKO SAMYMI SOBĄ.
NALEŻĄ DO WIĘKSZEJ CAŁOŚCI.
ZNISZCZ WSPOMNIENIA TEGO ŚWIATA, A ZNISZCZYSZ NASTĘPNY.

lennonko

no, pewnie to chodzi o bardzo kogoś konkretnego, ale np. aki świetlik to pamięta, że lennonka figuruje i uzewnętrznia się nam tu w HP.
życzenia drowia dla Ciebie :) :`)
papatki

A JA NIRVANĘ CIEPLUTKO POZDRAWIAM

Leno, z Ciebie rozumna istotka i zobaczysz, ze jak już swoim życiem będziesz żyć to wszystko dobro, które wyłożysz będzie wynagrodzone, dla Ciebie.
może to dziwne, ale ja cały czas wierzę w sprawiedliwość

, , , po części dlatego, że w kość czasem dostaję - za swoje zło.

trzymam kciuki za Ciebie :) :) :)

Hm.....

Hm....
Hm....
Hm....
dziwne...

NIHIL NOVI

Jak zwykle -bełkot do sześcianu ! Że się wam to nie znudzi ? Mimo wszystko pozdrawiam hajdparkowców - w końcu nawet organizowane są olimpiady dla sprawnych inaczej , a więc TAK TRZYMAĆ grafomani "specjalnej troski".

ja tez...

...jestem dziwny :o

i co z tego?

Czy muszę o tym pisać?
Jedynie o naszej stronie, bo po to ją robię, żeby była oglądana...

dopiero to odkryliście, że NIHIL NOVI ??

CÓŻ ZA BRAK SPOSTRZEGAWCZOŚCI. jA TU PISZĘ PO TO ABY COŚ TU WYWOŁAĆ, BO WSZYSCY JUŻ NUDZĄ. TU TRZEBA PROWOKACJI DO REAKCJI, HIHIHIHI...
BO SERIO CHRZANIĄ O NICZYM
TY PIK POKPOKU MASZ NORMALNIE R.A.C.J.Ę.
WSZYSTKO NA WASZE POZIOMY JUZ JEST POODKRYWANE

NUDY, CO ???

hihihihihihi

pozdrawiam was

Nirvana

Duchy były, są i będą. Żaden filozof nie zmieni tego.
Miłego dnia

postregiment

dlaczego?

7sk

nie znasz zająca? takie zwierzątko z dużymi uszami, potocznie zwany uszatym.
można też interpretację odnieść do Misia Uszatka, goszczącego kiedyś na ekranach dziecinnych telewizorków.
nie lubisz roczku? :-O

7sk

7sk chcieć jeœć?
Byłeœ na pokazie przedpremierowym?

7sk

na maile nie odpowiadasz, grochem o sciane nie bede rzucac

7sk

nie denerwuj sie, zlosc pieknosci szkodzi :-).
i moglbys nie krzyczec na wszystkich wokolo?
takim sposobem bedziesz mial tylko o tuzin wiecej wrogow.

Aik

Moze i jest we mnie troche fanatyzmu. nie wiem...ale dlaczego sadzisz, ze przez, jak to dziwnie okreslasz "moje demonstracje", robie komus krzywde, tego nie rozumiem. Komu i niby W JAKI SPOSOB??? Moimi tekstami do HP? Z jakiegos powodu ciagle mnie o cos podejrzewasz, to sie czuje z Twoich slow. Ciagle nie moge dojsc, czym sobie na to zasluzylam, ale coz...jak pisalam, internet ma to do siebie, ze niczego sie nie udowodni. Mozesz pisac wszystko i albo inni przyjma to za prawde, albo nie.
Jak to rowniez troche dwuznacznie okresliles, tak, jestem raczej silna( przynajmniej psychicznie) i wiem, w co wierze i czego chce. To zle? Miales na poczatku nadzieje, ze piszesz do zagubionej malolaty, ktora Ty naprowadzisz na wlasciwa sciezke i moja nieufnosc wobec Ciebie Cie zdenerwowala? To tez mi kogos z Hp przypomina...Ja tymczasem autentycznie sie ucieszylam, ze moge porozmawiac z kims, kto zna moja religie i zanim zaczales mnie atakowac odnioslam sie do ciebie z sympatia.Jaki Ty masz stosunek do mnie trudno okreslic. Jakbys sie naprawde wkurzyl, mogles po prostu nieodpowiadac. Dlaczego to zrobiles? Wciaz masz nadzieje, ze uswiadomisz mi, ze popelniam blad upierajac sie przy Consolamentum? Czy po prostu chcesz po kazdym tekscie przekonac sie jak zareaguje, wystawiajac mnie co i rusz na probe?
Napisales kiedys, ze nie wyznajesz zadnej religii...jestes ateista? Pytam z ciekawosci. Bo jesli wszelkie sprawy jak Bog, reinkarnacja, energie, sny itp. uwazasz za nierealne, to nie wytlumacze Ci, dlaczego jestem katarka.A to wlasnie bierze sie stad, z tego o czym ezoterycy pisza jako o wspomnieniach z poprzednich wcielen, wizjach, przeznaczeniu etc.Mozesz albo to uznac za projekcje umyslu, albo...
Od urodzenia balam sie ognia, do tego stopnia, ze do niemal 14roku zycia nie wzielam do reki zapalonej zapalki.Mowilam rodzicom, ze chce do Francji, ze MUSZE tam pokechc, powinnam tam mieszkac, etc. Powiedzialam tez, majac 9 lat, ze Francja bedzie pierwszym krajem do ktorego pojade. Tak sie stalo. w liceum spedzilam tydzien w Limoges. W tym czasie pojechalismy na poludnie, na tereny Langwedocji. ZNALAM te tereny, plakalam, nie chcac wracac do Polski.Wiele sie w nastepnych latach dzialo, nie bede Cie zanudzac. W kazdym razie juz na studiach przeczytalam o Katarach. I doznalam szoku, bo po pierwszych, strzepkowych wiadomosciach z rozdzialow ksiazek, znalam takze te zasady kataryzmu, ktore nie byly tam opisane. To zawsze byla moja wewnetrzna religia, ktora nie pozwolila mi nigdy na przystapienie do zadnego kosciola czy ruchu- zawsze cos sie nie zgadzalo.Wiec potem czytalam coraz wiecej z i tak ograniczonych materialow( sam wiesz, co mozna dostac w Polsce)i nareszcie wszystko sie zgadza. Nie twierdze, ze bylam zaraz Esclarmonde de Pereille, to imie po prostu do mnie pasuje, lubie je, a ta dziewczyna mogla byc do mnie podobna...Tak jak pisalam, mozesz przyjac, ze pisze szczerze lub nie, podobnie jak ja Ciebie. napisze wiec Ci tylko tyle, ze kataryzm, ten prawdziwy, nie wypaczony przez sekty, to religia, ktora wyjasnia mi wszelkie egzystencjalne watpliwosci i pomaga zyc. Nie znasz mnie, wiec znow masz tylko moje slowa, gdy pisze, ze przez ostatnie lata stalam sie lepsza i pere razy w duzej mierze dzieki katarom nie skonczylam tak, jak Kwiat Paproci.
Widzisz...wierze w przeznaczenie. Na samym poczatku, kiedy jeszcze moglam miec jakies watpliwosci, czy to na pewno religia dla mnie, dostalam nagle zadanie skomponowania dwoch religijnych utworow (jestem kompozytorem) na pewien konkurs muzyki religijnej, Dostalam liste lacinskich tekstow, nie wiedzialam skad pochodza, przyjrzalam sie im i wybralam kilka wersow, ktore mi sie "spodobaly". Poczulam wtedy, ze te utwory maja miec katarska energie i byc swiadectwem tej religii (wierz lub nie, energia muzyki nie klamie, a mowi duzo wiecej niz slowa).Wiem, ze to teraz zabrzmi zarozumiale, ale ja Ci tylko streszczam fakty.Poczulam wtedy, czy raczej "modlilam sie"do Boga, Doskonalych...ze jesli mam ta droga podazac, jesli pisane mi jest walczyc o kataryzm, niech choc jeden utwor wygra konkurs. Widzisz...wygraly oba.Dzieli nim jestem teraz w Danii a moja muzyka ma szanse zaistniec.a tamte wybrane teksty okazaly sie fragm. Ewangelii Sw. Jana -czytanym kiedys przez Doskonalych na katarskich nabozenstwach.
Platego...tak, masz pelne prawo nazywac mnie fanatyczka, tyle, ze w moim wypadku nie jest to negatywne okreslenie. I nie zarzucaj mi niemyslenia ani zlej postawy...przeciez mnie nie znasz, takie uwagi sa wiec troche nie na miejscu.
A, jak pisalam, jestem i bede Ci wdzieczna za udzielone informacje, choc wiem, jak maksymalnie je ocenzurowales. Ale rozumiem to. Nie masz powodu, by dopuszczac obca osobe do czegos, co uznales za swoje tajne odkrycie.
Well, napisalam Ci ten dluugi tekst, bo nie lubie nieporozumien.Co w dalszym ciagu o mnie myslisz, jest juz wylacznie Twoja sprawa.
Melioramentum.

Esclarmonde 

pozdrawiam z deszczowego 3miasta
milego weekendu

ŻELATYNA

Czy wiecie, dlaczego po ogrzaniu żelatyna w warunkach doœwiadczenia nie ulega denaturacji?

Wicherek

Pozdrawiam rowniez, z miasta w ktorym wreszcie, pierwszy raz od 3 dni przestalo padac.@v@ I rowniez milego weekendu!
Do wszystkich.Yatta!Moje maile naprawione! Lennonka, juz sie biore za odpisywanie.;-)

Agnieszka

ja tylko za twoim przykladem pisze z caps lockiem.... a przynajmniej zwykle tak robisz

i co ty masz do uszatych? ???!!!!

agnbieszka

przedpremierowym??
zbrodi i kary??
bylem.....
a co?

agnieszka

kto tu na maile nie odpowiada co???

A JA POZDRAWIAM KOCHANEGO WICHERKA

JESTEŚ KOCHANA ISTOTKO TAK CZYSTA W MOIM MNIEMANIU, ŻE WIDZĘ CIĘ ZAWSZE W JASNYCH KOLORACH :`)
NIECH DOBRA ENERGIA IDZIE Z TOBĄ :)

Świetliku

Nie doszły moje maile? Buuu... denerwuje mnie tem komputer... Moze wpadniesz na ciacho?
Kolorowych snów

Ba-O

W poniedziałek jak zwykle proces...

Kto tam

To ja echo...

konkurs

kto to pisał?
-Atma?
-Wicherek?
-Plagiat?
-Mixer?
-Pik Pok?
-Lennonka?
-Marzan?
-Płk Kiszczak?
-Świetlik?
-Tomko?
-Phantom?
-Nirvana?
-a może ja?

Esclarmonde

Ja tez nie lubie nieporozumien. Postawie wiec sprawe jasno :
1/ Nie jestem lowca siks lub malolatek . 2-krotnie Ci staralem to wyjasnic ale bezskutecznie .
2/ Twoj text M./Am de Pereile -"Jednak lubie ten kraj"
jest dwuznaczny . Nie obchodzilo by mnie to kompletnie gdyby nie kladlo to sie cieniem na nie obce mi a utrzymujace z Toba kontakty osoby .
3/ Jest mi obojetne , co zrobisz i kim bedziesz. Moge Cie zapewnic , ze nigdy sie nie spotkamy . ani nie bede poszukiwal z Toba kontaktu .
3/ Jezeli wierzysz - powinnas znac swoja wiare.
Nie wiem czemu ciagnie cie do Francji , skoro korzenie tej religii sa w Bulgarii . Piszesz .ze modlisz sie do Boga
swietnie ale katarzy uznawali 2 bogow o rownym statusie -wiec?. Ewangelia Sw. Jana nie byla czytana przez doskonalych , poniewaz nie uznawali Jezusa za Boga a tylko za zwyklego Proroka .
Moge CI tylko powiedziec , ze warto z nimi porozmawiac...
Chyba za duzo napisalem wiec koncze , .Smutny nieco
bo mimo wszysko jestes jedyna osoba ktora te sprawy zna

Esclarmonde

Tak czytam bardzo uwaznie jeszcze raz text od Ciebie
A moze rzeczywiscie mowisz prawde ?
zamyslony

Aik

Po slowach, ktore napisalam do najblizszej mi osoby, wyciagasz zaraz takie podejrzenia? Z tego tekstu akurat nie bede sie tlumaczyc, Ona wie o co chodzi, inni z Hp nie musza- to byla prywatna korespondencja, do ktorej chwilowo zostalysmy zmuszone, nie mogac sie skontaktowac inna droga. Za co jednak wciaz mnie atakujesz? Nie robie nikomu krzywdy i do zadnej dziewczyny z Hp dwuznacznych textow nie pisalam i nie bede, bo byloby to wstretne z mojej strony. Kazdy kto mnie zna, wie, ze nie oklamuje i nie podrywam nikogo- ani facetow, ani dziewczyn. Pisze tylko to, co czuje, z wieksza niz kiedys otwartoscia, do ktorej chyba sklonil mnie ten wyjazd.
Wbrew temu, co myslisz, nie obawialam sie Ciebie. Zwykle wyczuwam z tekstow, czy facet chcialby do mnie dotrzec. Od Ciebie szla glownie surowosc i niechec, polaczona z ciekawoscia. Dzieki temu utrzymalam te korespondencje. Nie lubisz mnie - Ok - ani mnie to ziebi ani parzy, ale nie lubie, gdy sie mnie nieslusznie posadza o cos zlego.
A nic takiego nie zrobilam.
Pisalam Ci przeciez, dlaczego ciagnie mnie do Francji. Wiem, skad mniej wiecej pochodzi kataryzm, najblizsi jednak sa dla mnie ci z Prowansji, z XIIIwieku. Tam osiagnaleli najwiekszy rozkwit. Wplyneli nawet na rozwoj muzyki, a to akurat wiaze sie z moim zawodem.
Nie wiem czy cie przekonalam, napisz moze wprost, o co konkretnie mnie podejrzewasz i wobec kogo, bo zaczyna byc to irytujace i w stosunku do mnie po prostu niesprawiedliwe. Zwaz tez, ze gdybym faktycznie miala jakies dziwne zamiary, nie pisalabym tego teraz.
Mimo wszystko katarskie pozdrowienia.

Do zielonych

Nie marnuj życia na naukę, wyciągnij jointa i odleć.

Aik

Twe slowa sa czasem nieobliczalne.Zdaje mi sie, nasz stosunek do siebie jest w tej chwili identyczny...pelen niepewnosci i podejrzen, ale mimo wszystko nadziei, e moze jednak to drugie nie klamie...
Coz...pisze prawde. W imie Montsegur, Queribus Foix i Carcassonne...
A co do ewangelii Sw. Jana...wiesz, mam sprzeczne zrodla na ten tamat. Sciagnieto mi kiedys z internetu Katarski rytual z Lyonu, bodajze Apallaramentum(moglam zrobic blad w pisowni). Tam jest jak byk napisane, ze Doskonali czytali fragm.Sw. Jana.Podobnie w "Zyciu codziennym Katarow" Rene Nelly wspominal o tej Ewangelii. Te sprzecznosco wynikaja tez stad, ze sami katarzy mieli rozne zdania. Jedni mniej, inni bardziej radykalni.niektorzy mogli uznawac jedne fragm.ewangelii, odrzucajac inne. Dwoch Bogow??? To tez wynik tych sprzecznosci. Sama sie troche gubie w dualizmie i czytam aktualnie historie gnozy, ale jesli pisze o Bogu, to o tym prawdziwym, Stworcy wszechswiata i duchowych istot, a nie Rex Mundi...
Katarskie pozdrowienia.

KERILKA

Jak sie masz? Wyzdrowialas juz? Notabene, mam nadzieje, ze mail dotarl(do innych tez). Mam nadzieje, ze zajrzysz tu niedlugo, nudno tu bez Ciebie^_^"
A tak by the way, to z tego adresu, ktory mi podalas ( nie na twoja stronke, tegp drugiego), komputer ponad polowy nie chce czytac.Grrr...jest co prawda przesliczne zdjecie Queribus, ale jak na zlosc, skoro maile juz dzialaja to drukarka wysiadla.ARRGH!!!!
Jak tam Wasze Tai-chi? I planem na spotkanie? Jak pisalam po 11 kwietnia, pleeaseee...Odbierz Herbate od M. bo jestem ciekawa, czy przypadnie Ci do gustu. Acha, jak chcesz mi odpisac na list zanim przyjade, to musisz wyslac najpozniej w poniedzialek i POCZTA LOTNICZA!!!! Bo bedzie na mnie czeekal...^.^ Pisze to wszystko na wypadek gdyby mail nie dotarl, z ta bestia nigdy nic nie wiadomo. Odezwij sie i niech Totoro bedzie z Toba!"^_^"

Esclarmonde

Jestesmy do siebie podobni ???? prawie niemozliwe ,
----- a moze masz troche racji--nie wiem ..
pare informacji: Katarzy wierzyli w 2 bogow .
1/ jeden byl bezcielesnoscia, czystym duchem , bytem nieskalanym materia, .Byl to bog milasci.2/ byl jego przeciwienstwem . Dlatego dla nich wszelkie stworzenie bylo zlem, -- stworzone przez boga zla czyli
Rex Mundi .-Niektorzy podaja Ze Jezus byl glosicielem milosci - Amor i pod wladza Rex Mundi przeistoczyl sie w Rzym --symbol zla na ziemi dla Katarow
-------------to tyle z historii ----------------------
Przyjmuje , ze to co powiedzialas jest prawda
Zatem pokoj ?????

Nefer

Pozdrawiam Cie, pytajac niesmialo, gdzie zniknelas....(?)
Listu wciaz nie ma, ale cierpliwosci, dojdzie, kartka od Agentki juz jest, a to dobry znak.
Dalej wieczorne zmiany?
Mnie powoli ogarnia zgroza przed widmem zblizajacej sie sesji w Gdansku....
Trzymaj sie, wysylam usmiech i promien energii!

Aik

Zatem pokoj!
Masz racje, po prostu nie wszyscy nazywaja Rex Mundi Bogiem. Dla mnie jest On jednak drugorzedna sila, mimo wladzy nad tym swiatem (tez nie nieograniczonej). Jezus pod wplywem Rex Mundi zmieniony w Rzym? Slyszalam o tym, interesujace...ale to ludzie po Jezusie stworzyli ten symbol zla...
Czytales "Swiety Graal Swieta Krew", jak sadze? Intryguje mnie tamta teoria adj. "dalszych dziejow" Jezusa i Marii Magdaleny...
Katarskie pozdrowienia!

Świetliku

zbierasz jeszcze kalendarzyki?
znalazłam troszku :-)

7sk

nie odpowiadam??dziwne

ja

mysle, ze ten siodmy z kolei

kurcze...

w czwartek bylamw stacji krwiodawstwa, ze skutkiem pozytywnym - no i konsekwencje sa takie, zetak jak jestem 'zimnokrwista' przez trzy czwarte roku i cisnienie ledwie pelznie, tak teraz jest bardzo nieskie(meteorologiczne), a ja mam lapy wprost lodowate. Chyba to nie byl najlepszy pomysl o tej porze roku, dobrze ze nastepnym razem bede odawala dopiero w maju.

w barze

siedza Malysz, Schmitt i Ahonen. Ahonen mowi:
- panowie, wczoraj czytalem 101 dalmatynczykow, a dzisiaj skoczylem 101 metrow!Dziwne nie?
Schmitt na to:
- a ja czytalem wczoraj "105 sposobow na kobiety' a dzisiaj polecialem 105 metrow!!!
Malysz przerazony lapie sie za glowe:
- panowie, przerywamy zawody!!! Wczoraj skonczylem "20 000 mil podmorskiej zeglugi!!!

wredne

a jaka jest roznica miedzy Golota a Malyszem?
Malysz przebywa dluzej w powietrzu niz Golota na ringu...

PSZCZÓŁKO EVO ! ! !

Hmmm, sporo wody upłynęło w Wiśle od naszego ostatniego pisania.Czas to zmienić! Mam w końcu internet, ale pierwszego rachunku - nie powiem - strasznie się boję! Zdarzyło się już, że kończyłem "internetować" przed pierwszą w nocy!!
Nie pytałaś mnie jeszcze o imię.Nie jesteś ciekawa, co?
Nie chcę w końcu być dla Ciebie tylko jakimś tam Ba-o!No to śmiało - zgaduj! Zaczyna się na "M".
Interesuje mnie pewna dziedzina życia, więc zapytam Cię Droga Pszczółko, co oznacza nazwa "Potok"?Chyba wiesz?
Miło wiedzieć, że jesteś humanistką.Chyba ludzi z takimi zainteresowaniami ubywa... A może jednak zdecydujesz się na UG, hę?
"Gratkowaliśmy" ostatnio o miłości.Wprawdzie facet ma z reguły kłopot z wyrażaniem swoich uczuć, ale zaufam Ci i pogadamy o moich(też Twoich) kłopotach, tak?Zresztą częściowo już je znasz.Pamiętasz- Ewa-Ewelina-Emilia!!?
Mam pytanie.Czy i Ciebie opanowała "Małyszomania"?
Dobrze, na tym dziś skończę.Postaraj się odpisać w czwartek lub w piątek.Mam nadzieję, że w tym hydeparkowym chaosie Z N A J D Z I E S Z moje pisanie do Ciebie ! ! !
Ściskam Cię mocno i ciepło. PA!

Lennonko

nawzajem :)
a Polska dzisiaj na 5 miejscu 0.4 przed niemcami :)))

OJ WICHERKU :`)

JAK JA CHĘTNIE ZAWITAM U CIEBIE. BARDZO LUBIE TWUJ DOMEK I GOŚCIĆ U CIEBIE :`)) W PON I WTOREK MA PRÓBNĄ, POTEM W TYGOBNIU MAYBE UDA MI SIĘ SKOCZYC DO CIEBIE. jAK TY MAS ZAJECIA?? POZNO KONCZYSZ CZY WCZESNIE??

???

Tak jakoś ostatnio dręczy mnie pytanie:czym jest życie?Pytanie niby proste ale odpowiedzi jednak nie uzyskałem...

Kapitan Zbik

"Zycie jest tylko przechodnim polcieniem
Nedznym aktorem, ktory swoja role
przez pare godzin wygrawszy na scenie
w nicosc przepada, powiescia idioty
glosna, wrzaskliwa, a nic nie znaczaca."
(Shakespeare)
To niezbyt optymistyczna dla ludzi definicja, ale moze jest w niej troche prawdy...(?)

AGENTKA JO

Hej! Pisze juz na wtorek, bo nie moge dalej odpowiadac na SMSy, chlip! Dziekuje za dzisiejszego i odwzajemniam pozdrowienia. Nie no, zakrecilyscie mnie w petelke hi hi...Moje przypuszczenia z listu musialy Was ubawic. Ok, czekam, moze jutro wreszcie dojdzie list od Ciebie, jak pisalam kartka juz jest. Trzymaj sie!^_^

Cathar Dream

Zwroc twarz ku zachodowi
spojrz w horyzont o zachodzie slonca...
Jestem tam...
sa nasze marzenia
I melodia nienapisana
Piesn jeszcze niezaspiewana
A nade wszystko
Nasze polaczenie
Swiety Sakrament
i wiatr...
( Dla M./Am de Pereille)

Świetliku

w czwartek tylko wieczorkiem mam trening. ewentualnie sroda po 15
pasuje?

Wicherek

powinnas spac
juz po dobranocce

Lennonko

Nie przejmuj sie, jak mi mierzono cisnienie, to po chwili uslyzalam pytanie "jakim cudem ty jeszcze zyjesz"? Bylo ponizej skali.Pisalam Ci, ze jestem "kosmitka"...^_^"
Pozdrawiam!

DORTKO -WICHERKU SŁODKI

PRZEPRASZAM, ZE W TYM TYGODNIU NIE-E. CZY MOZEMY NA PRZYSZLY SIE UMÓWIĆ?? MAM TERAZ MATURKĘ I JADĘ DO BYDGOSZCZY W SRODE A POTEM JUZ SAMA NIE WIEM O CO CHODZI.... ALE W PRZYSZLYM Z MIŁĄ CHĘCIĄ :`))
POZDRAWIAM CIE GORĄCO DOROTKO :`) I POWODZENIA NA TRENINGU :)

uj, hihi

jest rano, juz wstalam a tu caly czas ja tylko na hyde park, ale fajowsko :`))
wlasnie jade na próbną maturę z polaka i nie wiem czemu ale cholernie się denerwuję, TO CHORE !!! PO CO ??
a zresztą nieważne
śpijcie spokojnie
papa

Esclarmonde

1. Czasami budzi sie pamiec... Przynosi najpiekniejsze wspomnienia, ktore dodaja sil i energii w kazdym czasie i miejscu, unosza jak wiatr... Budza dziwna Muzyke - jak smiech dziecka, spiew syreny i swiatlo odleglych gwiazd...Ale pamiec miesci w sobie rowniez najgorsze koszmary. Kazdy z Was je zna, sny, po ktorych boimy sie znowu zasnac, wspomnienia, zabijajace dusze, niszczace umysly...

Esclarmonde

2. Tak wiec czy warto snic, czy warto marzyc? tak latwo spalic, zabic, wysmiac marzenia... Wydaje mi sie jjednak, ze warto... bo to marzenia i sny sa wszystkim, to idee tworza wszystko, niosa sile i nadzieje... Po to sa wlasnie najblizsi - rodzina, przyjaciele - by wspierac nasze marzenia w chwilach, gdy zaczynamy watpic... DziekujeCi, H-chan, ze gdy nie mam sil wierzyc i marzyc, Ty robisz to i za siebie, i za mnie..

PIA

Wierze..za nas obie, dla nas.. I nie pozwole zniszczyc Twoich marzen, bo sa tez moimi. Wiesz o tym.. Wspomnienia budza koszmary, ale one sa tylko czescia. mala czescia pamieci calego zycia. A ono bylo warte tego. by teraz je pamietac. Bez niego nie byloby nas teraz.. ani swiatla, ani milosci. Dziekuje, Kochanie. Dziekuje, ze jestes, ze wytrzymalas..mimo wszystko. Dziekuje, ze moge z Toba/dla Ciebie zyc. I dla nich..ktorzy kiedys znow beda nas potrzebowac.
Juz koniec zlego snu.. juz nastal swit..a ja wlewam w Ciebie nowe sily.. przyjmij je..przyjmij mnie..jeszcze raz.

Ostatni dzien Montsegur

Wzeszlo slonce
jak zwykle...
Tylko ptaki jakos zamilkly

Skaly byly jak skaly
drzewa szumialy
tylko wiatr byl bardziej goracy
od ognia

Nie pytaj gor czy widzialy
(widzialy)
ani deszczu czy plakal
(plakal)

Plakaly kamienie
kamiennymi lzami
strumienie powtarzaly
slowa Ciszy.

Bo Cisza ogarnela swiat.
Ludzie zamilkli
i milcza przez wieki

I tylko bialy golab
polozy czasem
u stop gory
bialy kwiat...

Ps.Marzan - to wlasciwie mialo isc do Kufla, ale znow nie moge wysylac maili. Jakbys to wpuscil, to bedzie mi milo...Pozdrawiam.

Puk, puk, klik, klik- kto do mnie napisze w mig? Wrocilam-

Alchemik

ciesze sie ze wszystko doszlo... Kamien z serca mi spadl. Mam nadzieje na szybki odpis. Dla bezpieczenstwa przesylki umoeszczaj adres ktory ci podalam na odwrocie. Nie pisalam bo chorowalam. A teraz wrocilam znow na nocne zmiany. "Napisz do mnie chociaz krotki list..." Pozdrowienia :-)

puk puk klik klik pisze do Ciebie Nefer w mig...........hihi

witam cieplutko i pozdrawiam :`) :-)

:)

papatki od:

acha !! Wicherku !!

schowaj dla mnie, prosze, te kalendarzyki , OK???

jescze je zbieram :`)

:-)

AGENTKO JOOOOOOOO.....................

CZY DOSTAŁAŚ LIST ?????
tylko pytam i pozdrawiam ciepełko :`) :-)

Poziomka

jak twoje kwiatuszki? A moze juz sa owoce? Ja tez mam hodowle poziomek. Poziomki trzeba pikowac po jakims czasie, czy to byl trudny zabieg? Pozdrawiam pod pierzynka sniegu-

Nefer

A juz mialam sie stad zbierac. Witaj!^_^
Listu jeszcze nie ma chlip! Pozdrawiam z pograzanego dzis w zaspach sniegu Odense( no i gdzie ta wiosna...).

Swietlik

witaj Swietliku przesylam ci promykow bez liku

NEFER, HIHIHI

JAK TY FAJNIE RYMUJESZ
CZU COŚ JESZCZE ZAPODASZ Z TYCH KLIMATÓW ???
I LIKE THAT :`)

wysyłam usmiech :`)

Esclarmonde

witam i o zdrowko pytam. Wrocilam. Nie odzywalam sie bo... "spotkal katar Katarzyne- a psik! Katarzyna pod pierzyne- a psik!..." I prosto z chorobowego na nocna zmiane. Mam nadzieje ze sie nie utopie w tych roztopach sniegu. Listu nie ma? No to chyba wcielo. Zaleszczotki zalegly sie w tych skrzynkach czy co? Pozdrawiam mimo wszystko wiosennie-

Nefer

Nie trace nadziei, tak sobie obliczylam po kartce Agentki, ze zwykla poczta idzie 2-3 tyg. wiec zaczne sie martwic jak nie przyjdzie do piatku.Yeah, a do konserwatorium idzie sie pod gorke- w zaspach sniegu to zadna przyjemnosc, zwlaszcza jak jestem spozniona^.^"
Ale niezaleznie od pogody na szczescie nie udalo mi sie jeszcze przeziebic.Katarki sa odporne...^_^"
Pozdrawiam swietliscie!

Bajka dla Swietlika

"Rzekl pajaczek do pajaczki:
popatrz ja mam zlote raczki!
Juz uprzadlem dla nas nowa pajeczyne wlasnosciowa
bedziesz pewnie bardzo rada, bo to cud-
mucha nie siada! Na to ona z gniewem wrzasnie:
a ma klapku siadac wlasnie!"
To ostatnie rymowanki dzis- czas do pracy isc!

7sk

To już chyba o Prodigy, nie piszemy?? ; ))

A staroć, to jest, biorąc pod uwagę ile lat już mineło, ciekawe co teraz młodzież słucha, tzn. liceum naprzykład.
Ja mam 22 lata, jak by co, wiec młodzik ze mnie nie jest, raczej weteran.

Pozdro.

Kiszczak

Pozdrów odemnie Essi Daven. Ciekawe czy się ciągle pod molem puszcza ; )))))))))))

Dziewczyny

dałbym wam buzi

Lenonka

Co sądzisz o Jim'owych aranżacjach przez innych wykonawców. ja trawię tylko Fat Boy Slima

He, wy tu nowych nie aprobujecie

Tylko stare znajomosci pod trzymujecie, to jest nudne. Jak to się czyta, więc się nie dziwie ze Hp zdechł, zabiła go monotonia

Alchemik, Esclarmonde

jechalam dzis tramwajem i widzialam okropny wypadek, czlowiek wpadl pod tramwaj ktory nadjezdzal z drugiej strony. Nikt nie pofatygowal sie pomoc rannemu. Nienawidze niezdrowej ciekawosci! Sensacja! Czlowiek pod tramwajem! Ale nikt nie domyslil sie ze przeciez nalezaloby chociaz go przykryc by snieg nie padal na lezacego... Tlumek spory i... kazdy sie tylko gapi. Zupelnie jak w tej piosence:
"Siedzi w tramwaju czlowiek z lisciem na glowie,
nikt mu go nie zdejmie
nikt mu nic nie powie
tylko sie kazdy gapi..."
Znieczulica, "tumiwisizm", czy strach? Jak myslicie?

Esclarmonde

Mam te ksiazke , tyle ze ja pozyczylem komus . Ma znakomita bibligrafie . niektore tropy jak Carcassonne sprawdzilem . Innych bylo brak jak np. watku Hiszpanskiego. Czytajac inne opracowania bylem w kropce; podejrzewam , ze autorzy odpisywali od siebie nie wiem tylko ktory od ktorego . Ksiazka troche juz leciwa . Sprawy "skabu" czy "Sw..Grala " posunelly sie znacznie dalej. Wspomnialas o watku Magdaleny- musze przejrzec jak odbiore ksiazke i wtedy odpowiem
-- dziesz po drodze jaka szedlem zle czynisz, bo staniesz sie tak jak ja , - jak by tu najdelikatniej --niezwiazany z zadna religia .
Mozeby o czyms lzejszym , :) (1raz)
sluchalem niedawno anegdot starych radiowcow ;
oto jedna z nich: realizator odtwarzal z tasmy audycje o starej muzyce Starocerkiewnej , Tasma byla zle zmontowana tak, ze wiazanka utworow zostala odtworzona od konca -wstecznie . Po auducji wpadl z dzikim rykiem autor ... A kierownik programu staral sie uspokoic slowami : niech sie pan nie denerwuje i tak tego nikt nie zauwazy....
Korci mnie byCie zapytac ---jaka muzyke Tworzysz??.
--Nic tylko tak pytalem

Neurotic

Hyde umarl z nieco innego powodu, wiem to z pewnego zrodla

Nefer

UFFFF . Jestes, zniknelas , Chcialem juz jakas akcje poszukiwawcza oglosic
Oczywiscie napisze . Jutro troche wiecej , musze
dzis juz znikac
pozdrowienia :))))))))))))))))))) i jeszcze troche

Aik

Zle??? Nie rozumiem...Ja juz jestem zwiazana z religia i wiesz jaka. Czytam rozne ksiazki na te tematy i nieraz autorzy sobie nawzajem orzecza, albo pisza kompletne bzdury. Raz ryknelam smiechem na caly empik jak dorwalam cos, juz nawet nie pamietam co, co najlagodniej mowiac wpychalo Katarow co jednego worka z satanistami.
Moge sie jeszcze o cos spytac? czy te Arqes i dwie pozostale to duze miejscowosci? Chodzi mi, czy jest tam jakis regularny dojazd np. z Carcassonne, czy to malenkie wioski gdzie nawet autobusy nie jezdza? Od Twojego textu z 14 marca kombinuje, jak zdobyc adresy pocztowe...
Moje muzyka...jak pisalam, o klimatach religojno- ilustracyjnych... sa wniej energie Katarow i uczucia zwiazane z Montsegur. Jesli slyszales kiedys "Ameno" ERY, lub muz. Preisnera, to to wlasnie ten kierunek.
Teraz mnie zzera ciekawosc...czym Ty sie wlasciwie zajmujesz?
Katarskie pozdrowienia ^_^

Cathar Words

Zbiorowo, bo musze uciekac.
Aik- sorry za te kosmiczna ilosc literowek.
Adj. tej audycji- ja uslyszalam podobne slowa, calkiem serio, przed dyplomem z fortepianu. Denerwowalam sie przed zagraniem etiudy Lutoslawskiego- jesli kojarzysz to wiesz- muz. bez melodii, harmonii(i sensu, jak dla mnie). Prof. poklepal mnie po ramieniu i stwierdzil "nie przejmuj sie! Zagraj dobrze poczatek i koniec, co zrobisz w srodku, nikt sie nie zorientuje."Mial racje...;)
Nefer.
Tacy sa wlasnie ludzie. Dziwisz sie, kiedy mowie, ze ten swiat jest zly?
Niestety nie, prawda? Katarskie pozdrowienia.

Czy ktos cos wie o stronie internetowej Ericssona z ktorej mozna przesylac logo na tel. komorkowe? Nie znam adresu a znac bardzo bym chciala. Tak ladnie prosze-

dobranoc

kolorowych snow

Nefer

Jestes doinformowana. Zgaduję: maszynistką pisać się nie chciało, zresztą po co taki tam hp???

SEX&DRUGS

TERAZ TO MOŻEMY CHYBA O TYM PISAĆ BEZ PRZESZKÓD, CO????

Józefom i Bogdanom

STO LAT

Inne tematy z forum

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (700 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

W którym banku kredyt konsolidacyjny (20 odpowiedzi)

Mam problem... moje zadłużenie w tej chwili wynosi około 20 tysięcy złotych... mam do spłacenia...

muza na dziś (777 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...