ILE ZA ZDJĘCIA???

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Ile płacicie za fotografa (i za ile zdjec)?? Nie mam pojecia na co sie nastawiac jeszcze zanim poszukam kogos. Planuje zeby przyszedl do Kosciola i w dniu slubu to wszystko, bo plener (i ewentualnie jakies ze dwa zdjecia w studio) beda dwa, trzy dni po slubie. Na przyjeciu weselnym nie wiem czy to ma sens zeby miec profesjonaliste, bo przyjecie bedzie skromne i w miare krotkie. Moze poprosze kogos z rodziny zeby troche popstrykal.
Co o tym myslicie???

Pozdr :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ILE ZA ZDJĘCIA???

u mnie robi zdjęcia mój brat ;)) troszkę się na tym zna, więc powierzam mu ten zaszczyt ;)) no i dzięki temu zaoszczędzam około 1000 zł ;))

Jak zdjec nie robi profesjonalista to od razu widac i sa do kitu, lepiej juz kogos wez niz mialby je robic ktos z rodziny. Ja na przyklad place 500 za zdjecia na uroczystosci, plener i cale wesele do ok. 2 w nocy. Zdjecia dostaje na plytce i 3 klisze z normalnego aparatu.
pozdr

No zastanawiam sie nad tym fotografem w lokalu, ale skoro to nie bedzie takei typowe wesele a bardziej pryzjecie skromne to nie wiem czy to ma sens... Przerazaja mnie ceny niestety :(

Poszukaj w starych postach, był caly dluuuugi post odnosnie cen fotografów. Ci najlepsi się cenią, nawet do 3500zł. Ale wszystko zalerzy za co. No i za jaką jakośc, ilosć, no i wartość artystyczną:))

a skad wiesz, ze brat Nacheby nie jest profesjonalista? Poza tym ma dziewczyna prawo wybrac i nie znaczy to, ze jej wybor jest gorszy niz twoj.

elajza - mi sie wydaje ze to co napisala Afrodytka to bylo bardziej do mnie :)))) Takie przynajmniej odnioslam wrazenie :)

ja tam się nie obrażam za to co piszą inni, oczywiście jesli chodzi o mojego brata to zna się na robieniu zdjęć i tyle ;)) robił zdjęcia wszystkim moim przyjaciołom i wszyscy byli zachwyceni więc ja się też decyduję ;))
ale gdybym miała kasę to może i bym sobie wynajęła fotografa i limuzynę i super lokal i suknię za 5 tys. bym sobie kupiła i wogóle .....
ale mnie nie stać więc robię wszystko jak najtaniej ;))

Elajza wyluzuj, ja pisalam do Olgi, a skoro jej brat robil zdjecia to luz, a ja mowie o takich przypadkowych osobach ktore nigdy nie robily. pozdr

My płacimy z reportaż 950

My mamy za 1200zl za kosciol i plener.

My 1500,-za film na dvd i 600 zdjęć z całej uroczystości i wesela. Wiadomo potem wywoła się te najlepsze, a płytkę można przegrać i mieć w prezencie dla gości.

w ostatni weekend planowalismy z Narzeczonym budżet, który przenaczymy na wydatki slubno-weselne; na fotografa przypadło ok. 2000, poniewaz nie bierzemy Kamerzysty, więc więcej jesteśmy gotowi zapłacić za dobre zdjęcia; z tego co sie juz zorientowalismy, to akurat w tej kwocie zmieścimy się w najbardziej interesujących nas firmach (wyjatkiem była jedna Pani z Poznania, co chciała 3500 plus dodatkowe koszty np. za płytkę z wszystkimi zdjęciami znajdującymi się w albumie, itd.)

Przykro mi ale to ty Afrodytko możesz nie miec dobrych zdjęć - 500 zł za to co piszesz to zdecydowanie za mało , wiec większe szanse na dobre zdjęcia ma Necheba, której zdjęcia będzie robił amator ale z sercem.

Maly Kaziu, akurat nasz pan jest zawodowym fotografem w gazecie i tak dorabia od 10 lat na weselach. A jego zdjecia widzialam;) Ale dla malzonkow wszystkie zdjecia beda piekne:)

ok 230 zdjęc, w domu, kościele, na weselu i w plenerze. wszystkie 10x15, do tego wszystkie negatywy i wszystkie zdjęcia na CD. Razem 1000zł.
Możliwośc późniejszych odbitek i powiększeń oczywiście oraz sepii i tym podobnych ale to już za dodatkowa cenę.

W 2001 płaciłam:

Fotograf (zbiórka o 13, plener ok 2 h, przerwa 2 h, kościoł 1,5 h i wesele od 20 do 4 rano)
1500 zł plus za zdjęcia (13x21 ok. 200) i album. Wyszło ok. 2000 zł.
Wszystkie zdjecia na CD.

Kamerzysta (j.w. najfajniej wyszedł film z sesji zdjęciowej:)
1500 zł za wszystko, film na płytkach dla nas 2 kopie, dla rodziców i świadków

W 2003 fotograf na 3-4 godziny - sesja plener, pałac opatów i parę zdjęć w dworze oliwskim.
450 zł za 2 cd i na papierze 30 najładniejszych zdjęć 13x21

Dzieki dziewczyny :)
Czyli za ten plener i zdjecia w kosciele musze liczyc tak z 1000 - 1200zl przynajmniej... Albo i wiecej jesli bede chciala zeby do wieczora nam fotograf towarzyszyl...
Ciekawa jestem czy znacie jakiegos super fotografa ktory ma ciekawe pomysly na plenery?? Bo w kosciele i ewentualnie podczas przyjecia to raczej bedzie standartowo, ale plener to chcialabym zeby byl BARDZO CIEKAWY... :))

Mila w 2003?? nie pomyliłas 2003 z 2005??

Tak, jasne:) 2005

My płacimy 540 za zdjęcia (kościół, plener, wesele) + 1100 kamera. Łącznie ok. 1640. Zdjęcia są na płytce i w albumie i jest ich spooooro. Także oferta Afrodytki jest ok a fotograf napewno nie robi bubli!!!!!!!!!!

Jesli mogę się wypowiedzieć, to zycze Wam pięknych zdjęć, a jak je będziecie miały to chętnie bym je obejrzała bo jakoś nie za bardzo potrafię w to uwierzyć że za takie pieniądze można mieć ładnie i ciekawe zdjęcia.
A po drugie, nie znam sie na tym ale jak to jest z jakością takich "zdjęć " z kamery cyfrowej? Bo rozumiem że o tym jest mowa????

Do Delli

I co macie już fotografa??? Na kogo się zdecydowałaś?

Kurcze Czerwcowa :) z Trójmiasta mamy jednego faworyta i z tego, co pisałaś to chyba tą samą firmę, co Ty masz z nimi tylko plener, a jeszcze jedna firma nas korci z Wawy - stosunkowo niedrogo, jak na Warszawę z dojazdem i noclegiem, ale maja bardzo mało zdjęć na stronie i na forum gazeta.pl są opinie o nich bardzo zróżnicowane...Także w nastepnym tyg. idziemy na spotkanie :)

Della jesli to ta firma o której mysle z W-wy to bądz bardzo ostrożna (strzałkowski)
a jeśli chodzi o naszego fotografa to wczoraj okazało się że beda nam robili reportaż, bo zwolnił się im termin. Bardzo się cieszę....

ooooooooooooooo :) no to świetnie!! z tego co pamietam to masz juz na poczatku czerwca i aż w Kołobrzegu, nie mylę się? Aż tam z Wami pojadą? Super!! Kilka razy w życiu byłam w Kołobrzegi i bardzo mi sie tam podoba :) - będziecie mogli zrobic sobie od razu plener w innym mieście niż Gdańsk. Uwilebiam Latarnie Morska i przystań jachtową :)) juz Wam zazdroszczę :) mam nadzieje, że napiszesz jakąś relację ze swojego ślubu??

i wielkie dzięki CZerwcowa za ostrzeżenie, ale to nie o tych warszawiaków chodzi, ale jak wiadomo - Warszawiaki - cwaniaki, więc mam się na baczności;>
Buzia,

pamiętasz bardzo dobrze....

Tak slub w Kołobrzegu, przyjęcie też i parę pomysłów mamy na zdjęcia i nie tylko. I bardzo kochamy zdjęcia ja i mój juz prawie mąż. (widze że i ty masz całkiem spore rozeznanie jeśli chodzi o fotografię)

Relacja ze ślubu będzie (już czuje te emocje) i fotoreportaż również.

Buźka

Czerwcowa - juz macie wszystko załatwione? a Kościół - znalazłaś inny, niż ten co pisałaś, że jest kilka slubów jednocześnie?
co do fotografii, to praca w marketingu zmieniła moje spojrzenie na te sprawy i stałam się niestety bardziej wymagająca...

kościoł mamy inny, skromny bardzo ale jasny - no i księża są ok. Tak mamy juz prawie wszytsko z tym że wiesz że plany się pozmieniałay i nie będzie wesela ale obiad weselny w sumie to kolacja...
udało nam sie ( jakimś cudem) załatwic fajną restaurację :
image

odsyłam na stronkę ze zdjęciami w Kołobrzegu - niektóre bardzo ładne:

http://www.kolobrzeg.pl/gallery/view_album.php?set_albumName=Noc&page=2

Zdjęcia nie są z kamery ale z aparatu. Uchodzę za osobę b. wymagającą, więc nieźle się postarałam odnośnie wyboru takiego a nie innego fotografa. Przekręciłam go tak, że ustosunkował się do nas a nie my do niego. Pozatym to znajomy, który mieszka 8 domów od nas dalej.Heja
PS. Cieszę się, że zamiast płacić 1000 zł, płacę 50% mniej- udało mi się chociaż na tym zaoszczędzić. Nie piszcie, że nam współczujecie, bo nie ma czego;) pa pa

Aska, spokojnie.... Prosze jak możesz wyslij mi namiar na tego fotofrafa, co robisz u niego zdjęcia

yenefeer@wp.pl

Aśka, czyli jak to znajomy, to pewnie robi Wam po kosztach, zatem to jest zupełnie inny przypadek...my nie mamy znajomych. którzy profesjonalnie fotografują, dlatego za jakość musimy zapłacić nieco więcej niz Ty.

Aska to ja tez poproszę jakies namiary na jego stronkę na mail'a w profilu.

Czerwcowa postaram się o namiary, nie mam przy sobie nr tel do niego.
Dodam, że jest on z poza trójmiasta, okolice Kościerzyny. Facet jest otwarty na propozycje i na "wątek" zdjęć (my będziemy mieli m.in. kontrowersyjne a zarazem sexi,romantyczne itp...).Heja

Della???? jaki ten świat jest mały prawda?

CZerwcowa to nieświat jest mały, ale wybór jest malutki...
P.S.
dostałaś namiary od Aski? Jak tak - to wyślij mi na mail'a, ok?

nie ale jak dostanę to Ci wyślę ;)