Ile w kopertę?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Idziemy z moim narzeczonym niedługo na wesele do mojej przyjaciółki z jego kuzynem(!). Państwo Młodzi delikatnie dali do zrozumienia (i słusznie) że woleliby pieniądze zamiast prezentu. I teraz jak myślicie, czy kwota 300 zł będzie kwotą odpowiednią?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ile w kopertę?

Hej Kawa,
Chyba nie ma "odpowiedniej " kwoty - dajecie tyle ile możecie.

Kawa :) Zgadzam się z Czerwcową , sami decydujecie o wielkości kwoty......myślę że 300 jest ok ...a nawet bardzo ok, poza tym nikt wam nie będzie zaglądał ,ile dajecie ..można tez się skonsultowac z innymi , któzy udają sie na to samo wesele( ale naprawdę nie ma się co stresowac):):):)

zasada jest taka, ze kasy daje sie tyle, ile mniej wiecej mlodzi placa za 1 os. na weselu - a sama juz wiesz jaki to jest koszt :o)

elajza napisał(a):

> zasada jest taka, ze kasy daje sie tyle, ile mniej wiecej
> mlodzi placa za 1 os. na weselu - a sama juz wiesz jaki to jest
> koszt :o)
>
>

co za bzdura! daje się tyle ile jest się w stanie dać! może niedługo ktoś wymyśli, że daje się 10 % wartości sukni.......

Dzięki Dziewczyny za pomoc, damy 300 zł i dokupię jeszcze do tego już jakiś drobiazg jakiś album czy cuś w tym stylu ... dzięki, papaśku

Ja z moim narzyczonym staramy się dowiedziec jaki był koszt na osobę i dodajemy do tego jeszcze 100 od głowy jako prezent. Ale mysle, że młodych ucieszy każda kwota, skoro proszą o pieniądze

moze troche kultury, tak? Pytanie bylo ile powinno sie dawac, wiec mowie jaka zasade stosujemy. oczywiscie jesli kogos nie stac to daje mniej, wiec o co chodzi??

Tez uważam że daje się tyle na ile cię stac ale 300zł w zupełności wystarczy. Jak ja bym tyle dostała od koleżanki to bym się naprawdę ucieszyła.

My zazwyczaj dajemy po 100 od osoby plus kwiatki.Zresztą przeważnie jest tak,że para młoda ma wcześniej czy później parapetówkę,to jeszcze jakiś prezencik z tej okazji dajemy.300 zł to moim zdaniem sporo.

Moim zdaniem jest to mniej więcej zwrot kosztów waszych miejsc na tej imprezce więc wystarczy.

moim zdaniem 300zł to dużo :) ja bym się bardzo ucieszyła z takiego prezentu :)