Iluzja 2

Temat dostępny też na forum: Iluzja 2
Opinie do filmu: Iluzja 2.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

O co kaman?

I jak ten film?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fajne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nazywanie "Iluzji 2" filmem fabularnym i komedią to obraza dla tego gatunku. Film fabularny wymaga fabuły. Jakiejś historii, która się zaczyna i kończy. Komedia powinna smieszyć. A tu ani tego, ani tego. To po prostu taki teledysk, fakt efektowny ale po 10 minutach usypiający. Później cały czas walczyłem właśnie z zasypianiem mimo że na ekranie migotało od kolejnych obrazów. Magia w kinie od początku jest antymagiczna, bo przy dzisiejszej technice można słonia wcisnąć w naparstek. Tylko na żywo to jakaś sztuka. Komu wystarczy oglądanie obrazków z całkowicie wyłączonym myśleniem ten wyjdzie zadowolony.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

trzoszkę gorszy niż część pierwsza

Wczoraj obejrzałam film, w trakcie jego oglądania byłam zawiedziona ilością przemocy natomiast wyjaśnienie całej zagadki było w gruncie rzeczy zaskakujące. I w całościowym spojrzeniu dałabym 7/10. Fajny ale.....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Cześć 1

Tylko ze cześć pierwsza była juz cienka i głupia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Lepszy od...

...pytania na śniadanie z Rogalską? ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fajny ale...

Taki sobie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdyby jeszcze był taki sobie, to byłby fajny, ale to jest dno. To tak jakby ktoś powiedział, że Batman pokazuje sztuczki cyrkowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

lipa straszna

na prawdę nie wiele wymagam od kina, jest to dla mnie rozrywka ale gdy nie ma ona ładu ani nie wciąga absolutnie to po prostu szkoda czasu, jak w tym przypadku. jedyny film z udziałem pana Morgana F., który wcale mi się nie podoba. SZKODA CZASU!SZKODA PIENIĘDZY!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

I tak i nie

Ciekawy, fajnie zrobiony, ale... tak naprawdę nic szczególnego. Dobry przykład na to, że nie warto chodzić na kolejne części filmów, które w pierwszej zrobiły na nas duże wrażenie.

kiszka

film dla młodzieży do lat 16tu.. Starszym nie polecam...Szkoda kasy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Film godny polecenia

Druga część jest równie świetna i pomysłowa.Negatywne opinie wystawiają ci,którzy nie oglądali jedynki i nie bardzo wiedzą o co chodzi....Szukającym wątków bardzo kryminalnych zawiedzeni,ale nie dziwi mnie to,bo sa zapewne wybitnymi znawcami gatunku i nic im nie odpowiada...Film z wartką akcją,niespodziewane rozwiązania,niekonwencjonalne pomysły,świetna gra aktorska...wszystko to daje świetną rozrywkę dla starszych również!!!Polecam i czekam na trzecią część...

Nie czepiajcie soe

Ja polecam ten film..... warto pojsc i oderwac sie od tv z pokoju.....

Inne tematy z forum

Wielki Marty (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Arcybiskup Lefebvre - dlaczego? (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Arcybiskup Lefebvre - dlaczego? . Przeczytaj o filmie.

Dalej jazda 2 (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dalej jazda 2 . Przeczytaj o filmie.