Nie lubie komedii, sa przewidywalne lub irytujace. Ta jest genialna.. Troche w stylu woodego allena, super inteligentna, bezpretensjonalna, z przeslaniem - dla chetnych. Po zakonczeniu chcielismy sie od razu wybrac po raz drugi, zdecydowanie polecam!
Doskonała komedia o współczesnych problemach które mogą się zdarzyć każdemu z nas. Zabawna, dowcipna ze wspaniałym morałem, wartką akcją.
Wspomina się ją i dyskutuje jeszcze dzień po obejrzeniu. Stanowczo za mało jest takich filmów.
Daje do myślenia. Polecam nie będziecie żałować !
Naprawdę warta obejrzenia, niegłupia, a nawet wartościowa. Polecam!
Śmieliśmy się szczerze, niektórzy momentami byli nawet bliscy pęknięcia ze śmiechu. A przy tym coś zostaje w głowie.. Warto się wybrać!
Byłem z rodziną - każdemu się film podobał.
Typ humoru jest inteligentny i taktowny, tempo żwawe,
sceny wielowarstwowe i logicznie nastęujące po sobie.
Dialogi świetnie charakteryzują postacie.
Warto zobaczyć w kinie i posłuchać oryginalnej ścieżki dźwiękowej bez dubingu.
Rodzaj komedii podobny do "Życie jest piękne" Begniniego.
Z chęcią bym obejrzał, ale telepać sie aż do Gdyni ??!! Może w Gdańsku kiedyś znów będzie normalne kino bez popcornu i amerykańskich tłuków. Takie Kameralne.
Doskonała odtrutka na hollywoodzkie filmy. Aż żal , że w dużych kinach nie puszczają takich pozycji. Tak bardzo brakuje nam kina innego niż amerykańskie. Ale zapowiada się , że duże mulitiplexy w końcu dostaną karę za swoją stronniczość...
d*py nie urywa.Schemat, malo przekonujacy scenariusz, pod koniec traci smrodkiem dydaktycznym ocierajacym sie o transcendencje.Na szczescie nie zrobli happy endu.Jak to bylo w starym skeczu o hydraulikach "takie male inteligentne niedopowiedzenie".Sredniak.Mozna isc, aczkolwiek nie trzeba.
Kto uznał ten film za komedię, jest trochę dziwny. To historia o hipokrytach, o rodzinie, w której każdy żyje sobie, o religii w życiu człowieka, o szukaniu sensu i celu w życiu. Niezły, ale....
Kto ma jeszcze wątpliwości niech czym prędzej idzie. Film naprawdę warty obejrzenia. Pełna śmiechu sala kinowa i chwila łezki w oku po zakończeniu. Dawno nie byłam na czymś tak fajnym.