Jak przekonać...

Doświadczenie 5 lat na stanowisku sprzedawca kasjer. CV poroznoszone w większości marketów w Gdańsku i cisza a wiem że przyjmują co jakiś czas. Co mówić przy dawaniu cv i jak przekonać żeby pozytywnie rozpatrzyli moje aplikacje i odezwali się szybciej? Szukam pracy od 3 miesięcy po przeprowadzce do Gdańska z innego miasta i nic.

Co mówiliście jak Wy składaliście swoje aplikacje? Gdzie mogą przyjmować mężczyzn? Niekoniecznie w większych marketach, byle na tym stanowisku. Proszę o jakieś rady.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak przekonać...

W dzisiejszych czasach najłatwiej się dostać przez agencje pracy, szczególnie do takiej pracy jakiej szukasz. Do sklepów i hipermarketów, szczególnie na kasy, to cały czas przyjmują, bo to im się opłaca. Poroznoś po agencjach swoje Cv i jak będą coś mieli, to zaraz dzwonią do ciebie. Ale skoro szukasz stałej pracy na takim stanowisku, to przez agencję popracujesz 2, lub 3 miesiące i jak się sprawdzisz, to w hipermarkecie bez problemu Cię przyjmą na umowę o pracę. Teraz to jest najprostszy sposób, zatrudniają też osoby nieuczące się np na umowę o dzieło, ja tak miałem, jak po studiach nie mogłem znalezć stałej roboty to robiłem na umowę o dzieło na kasach. Niestety dzisiaj trzeba się łapać wszystkiego co jest. Mogę Ci podać kilka najbardziej znanych agencji: Work Service, Gi Group, Progres HR, Techno service, Interkadra.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...