Jak wybrać dobry samoopalcz?

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Za dwa tygodnie mój wielki weselny dzień............. a ja mam problem z samoopalaczem......nie wiem na jaki się mam zdecydoać może ktos mi pomoże i coś poleci.
Solarium w moim pzypadku odpada zupełnie z przyczyn zdrowotnych, o opalaniu natryskowym słyszałam nie pochlebne opinie więc zostaje mi samoopalacz. Prosze o pomoc.....Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jak wybrać dobry samoopalcz?

a co słyszałaś o opalaniu natryskowym?

jak juz chcesz się nasmarować samoopalaczem, to ja bym radziła Ci to zrobić w gabinecie kosmetycznym, kosmetyczka najpierw zrobi Ci peeling calego ciala albo tylko tych części ciałka na których Ci najbardziej zależy, a potem nałoży równo samoopalacz, bo ja bym się troszkę obawiała ekektu, gdybym sama cos takiego robila ;))

image

Nie musisz biegać do solarium zanim staniesz przed ołtarzem. Zwłaszcza jeśli nigdy jeszcze nie opalałaś się w sztucznym słońcu. Lepiej jest dopasować kolor sukni do swojej karnacji niż dowiedzieć się dzień przed ślubem, że światło w solarium podrażnia Twoją skórę.
W śnieżnobiałej sukni najlepiej prezentują się panie o jasnej cerze z różowym pigmentem oraz te o śniadej skórze. Barwy ciepłe, jak ecru lub kremowy polecam kobietom o cerze z żółtym pigmentem.
Samoopalacz może Tworzyć zacieki na całym ciele i ja nie polecam - szczególnie na slub, gdzie duzo odkrywa biała suknia...

a ja mam bardzo jasna karnacje;/ Eee..kilka razy chodzilam i opalalam sie na czerwono.

Ja chodzę na solarium max raz w tygodniu i to na max 10 minut :) a nawet na 7 mi wystarcza ;-) chcoiaż przyznam, że też po kilku godzinach robię się czerwona, ale to naturalna reakcja skóry :)

jeśli chodzi o samoopalacz, to polecam Nivea - najjaśniejszy odcień samoopalcza - do twarzy sun touch - można nim posmarować twarz, dekolt, ramiona i naprawde aż tak mocno nie widać tylko lekki złocisty odcień... można wzmocnić to kremem nivea z odrobinkami rozświetlającymi creme d.energie...
ale to zsataw raczej na codzień, nie do ślubu