Jakie wesele???

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Dziewczynki chcialabym, zebyscie tutaj opowiedzialy jakie robicie wesele tzn. na ile osob, gdzie, za ile jaka orkiestra itp.

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Jakie wesele???

Ja zaczne pierwsza.
Ja wesele robie w sali weselnej na 140, bedzie to wesele typowe wiejskie wesele. Mam narzeczonego ze wsi i to jest glownie jego incjatywa (ja tez chcialam takie wesele, ale myslalam zrobic w restauracji). Planujemy oczepiny zrobic po staropolsu (ale czy wyjdzie to nie wiem), zespol mamy zaprzyjazniony i oni nam to zaproponowali (nie wiem dokladnie jak bedzie to wygladac ale z tego co slyszalam, ze jest fajnie). Bedzie duzo przyspiewek biesiadnych z udzialem gosci oraz konkursow. Mamy w planie kuchnie staropolska oraz wiejski stool (poprawiny). Narazie to wszystko co mamy zaplanowane.

image

Pare dni przed tym wspanialym dniem bedziemu ubierac sami sale ( tak chcemy), u mojego K. jest to taka tradycja. Prawie cala rodzina sie zbiera (mieszkajaca na miejscu) i ubiera sale przy czym ponoc jest wiele smiechu.

image

Ok :) żeby nie było smutno w tym wątku /chociaz to samo opisuje już chyba z 10 innych wątków/ u mnie wesele na ok 50 osób w hotelu Novotel :) zabawa przy muzyczce DJ'owanej lata 20-40-70-90 i współczesne skladanka do skakania ;) w stylu stanowczo nie biesiadnym :) bo takowego nie znosze u siebie(ale toleruję u innych) :) no i wsio :)