Jarmark św. Dominika 2025

Temat dostępny też na forum: Jarmark św. Dominika 2025
Jarmark św. Dominika 2025 w Gdańsku rozpocznie się 26 lipca i potrwa do 17 sierpnia, oferując niezapomniane atrakcje dla całych rodzin. W programie znajdziesz koncerty, kino plenerowe, pokazy kulinarne, strefy tematyczne oraz wyjątkowe wydarzenia artystyczne i edukacyjne. Przystanki festiwalowe, takie jak Przystanek Smaków, Port Gdańsk Pod Żaglami czy Przygoda z AmberSky, zapewnią moc wrażeń ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zlodziejskie ceny znowu cyrk

Ten jarmark to totalnia porazka, ceny droższe niż w sklepach, jedzenie drogie jak w najlepszych restauracjach a jedzenie ohyda, brak miejsc parkingowych, jakies byyle co na otwarcie i zamkniecie jarmarku wstyd.
popieram tę opinię 54 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale widać,ze wystawcy i restauratorzy znajdują chętnych amatorów na swoje wyroby, bo inaczej by sie nie wystawiali. To nie nowośc,że są zwolennicy i przeciwnicy wszelkich jarmarków i innych imprez.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja lubiłem 1 maja, w latach 60. Potem dostrzegałem elementy fałszu i przymusu, brak autentycznej zabawy. Polityczny charakter rego święta dostrzegłem dopiero jak skończyłem liceum. Dziś młodzież jeszcze mniej interesuje sie polityką.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobrze ze choć późno ale w końcu dostrzegłeś fałsz tamtych czasów .

Dwa pytania

Czy Ciebie coś w twoim życiu cieszy i jest coś z czego jesteś zadowolony? I drugie pytanie , czy Ty sam siebie choć trochę lubisz czy spoglądając rano w lustro od razu masz ochotę napisać krytyczny komentarz ? Zadaję sobie te pytania bo mimo ze wiedziałeś co to Jest Jarmark Dominikański i tak tam poszedłeś żeby się do końca zdołować .Może po prostu lubisz być wiecznie skwaszony . Podpowiem ci coś , ty tam więcej nie idź .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z roku na rok co raz gorszy..

Kiedyś był jarmark ! Koncerty,imprezy i wspólna zabawa.. W tym momencie jarmark to istna tragedia. Działa na zasadzie wystawimy jak najwięcej stoisk może sie nie połapią że nie ma atrakcji :)
Mam nadzieję że w tym roku sanepid zawita ! Jeśli są tak wielkie kwoty za wszystko, to lepiej niech jest to świerze..
Za 58 zł Gwarantujemy grypę żołądkową i to aż 5cio dniową
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 8

swieże

nie ma wyrazu świerze
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja bym wolał żeby jedzenie było świeże bo świerze kojarzy mi si e ze świerzbem

Mari

Ktoś wystąpi normalny na rozpoczęcie czy znowu nikt ?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

z przyjemnoscia opuszczam to miasto na czas trwania tej farsy

jak juz czytam przystanek "rufnosc" to mysle o likwidacji ruskich pierogow przez niemyslace spoleczenstwo
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0

łał , aleś dosolił . zuch !

Ten Jarmark jest piękny jak Dulkiewicz

i ma równie wiele co ona klasy.
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wartość człowieka ocenia się poprzez jak piszą o innych ludziach . To abecadło kultury piszącego .... no cóż napisałaś (eś) o urodzie Pani Dulkiewicz to jak potrafiłeś . Bywa i tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

"- Koncerty muzyczne" (może być jakiś inny koncert niż muzyczny?)
"- Pokazy iluminacji świetlnych" (iluminacja chyba z definicji jest świetlna?)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja lubię Jarmark.

W komentarzach widzę same smutki. Kiedy tak zdziadzieliście?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

Dziadostwo to ten jarmark,

nie ma się z czego cieszyć.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdziadzielismy jako mieszkańcy śródmieścia

Stojąc w korkach po 1.5 h bądź wracając z pracy do domu drugie tyle . Bo tępym urzędników nie stac jest zmienić czasy na światłach a drogi zamykają puszczając ruch łakowa .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To te tęgie głowy Warmii,Mazur,Kujaw i nie wiadomo skąd jeszcze.Nie ma się co przejmować
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzidzia

Zaraz po tobie

Już trwają kłótnie...

...tych co wykupili miejsca i tych co juz przyjechali "krzywy ryj".Miasto sprzedało nawet miejsca koło olbrzymi h śmietników :-| Turyści rozstawiają bramki gdzie nie można wjechać.Strazy ani policji nie widać...pieklo i zamieszanie, jak co roku.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Policja dla ozdoby?

Straż miejska też? Na Długich Ogrodach trwa rozbrajanie bramek, wyrywanie słupów drogowych, śmietniki magicznie znikają...i to wszystko robią na oczach waszych ci którzy przyjechali z budami.Glowa mała co oni robią i nikt tego nie kontroluje.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może trzeba zbojkotować ten jarmark

Jako mieszkańcy może musimy posunąć się do drastycznych scen by zaczęli słuchać i liczyć się z naszym zdaniem
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szkoda że na otwarcie jarmarku zrezygnowano z koncertów. Kiedyś na otwarcie był np. Bajm czy DeMono...

A teraz to jakieś takie bezpłciowe...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przystanek równość...

Czyli strefa od której dziecko chronić jak najdalej.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cwaniatwo w bastionie ryżego dyktatora...

...zdzierstwo i łupienie pod dulkiewicz! Tam są ceny wyższe jak na Manhattanie
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzisaj zabierz kajak

Na JzD2025 tego nie kupisz , a będziesz potrzebować przez następne 4 dni

Deszcz wystraszył wystawców

Jarmark trwa, a raczej powinien trwać 3 dzień, jednak wystawcy przestraszyli się deszczu i postanowili nie przyjść do pracy. Na starówce sporo turystów, w rozkładzie jarmark powinien trwać, niektórzy specjalnie zaplanowali sobie ten dzień na odwiedzenie stanowisk jednak sprzedawców brak. Naprawdę deszcz tak odstrasza? Duży zawód i brawo dla kilkunastu punktów, które się otworzyły, mam nadzieję że w następnych latach organizatorzy pomyślą o jakiś przepisach i zobowiązaniach względem sprzedawców.

Dokładnie, wybraliśmy się wczoraj wraz z rodziną. Pogoda faktycznie mało przyjemna, ale jakie było nasze zdziwienie gdy okazało się że wszystkie stoiska zamknięte...

Na Jarmark przestałem zaglądać od ok 1990 roku, bo niby po co?

czytam i przyznam, że nie widzę żadnych atrakcji

kiedyś to było....

Inne tematy z forum

Ćwiczenia Falun Dafa Kamienna Góra (4 odpowiedzi)

Zacznij dzień od harmonii i wewnętrznej równowagi! Zapraszamy na poranne ćwiczenia Falun Dafa w...

2 Urodziny Montowni (9 odpowiedzi)

Zapraszamy na trzydniowe świętowanie drugich urodzin Montowni!Będzie tort, będzie taniec, będą...

22 Fląder Festiwal 2025 (3 odpowiedzi)

22 FF 2025 jest dofinansowany ze środków Miasta Gdańsk. 13 i 14 czerwca zapraszamy do...