Jutro otwarcie?

Witam, podobno jutro otwarcie nowej dużej drogerii koło Maxa ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: JUTRO OTWARCIE ?

podobno dużo fajnych promocji ma być :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Był ktoś, warto wpaść?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

byłam , sporo promocji i dają próbki kremów itp . warto, spory wybór farb itp
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Byłam, super sklep duży wybór towaru ,ceny też ok . Warto skusić się na zakupy ,ja już na pewno zostanę stałą klientką
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo ja wiem, na start OK, próbki, prezenty itp. - ale nie wiem czy bardziej mi nie pasuje Jasmin, obok Biedry.
Ciekawe, czy się obie utrzymają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Obok biedry ? Jasmin - to dawny piękny dom ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, konkretnie w sklepie "Piękny dom", bo on też tam ma siedzibę. Mają spory wybór kosmetyków Kallos - do włosów - które lubię.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

dodam, że w Jasminie jest więcej kosmetyków kolorowych..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

co to sa kosmetyki kolorowe? Po jakiemu to?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Widać, że to komentarz pana z zielonym pojęciem o makijażu i kosmetykach - w razie czego pojadę klasykiem, wyszukiwarka nie gryzie

powstał kolejny sklep w Baninie i już minusują. Ciekawe dlaczego? zamiast się cieszyć ,że ceny są konkurencyjne,że nie trzeba jezdzić daleko to już niezadowolenie niektórzy. Nie rozumiem

Nie minusują, tylko porównują do już istniejących sklepów o tej samej branży. Też byłam i jest fajny, ale "Piękny Dom" na razie wydaje mi się, że ma ciekawszą ofertę, ale wiadomo, Błękitna dopiero się rozkręca. Będą musieli się postarać, bo konkurencję maja w Baninie już sporą.

kosmetyki kolorowe to kosmetyki do makijażu.

na pewno maja lepszej jakosci niz P. Dom

Mam wrażenie, że marki się przynajmniej częściowo dublują - a zresztą każdemu według potrzeb.

nie sklep odpowiada za jakość, a marki.

Re: Jutro otwarcie?

no i otworzyli się, a ta szczekaczka na samochodzie mogłaby już przestać krążyć po Baninie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

a u nas jej nie było, mogłaby jeszcze pojeździć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A czemu tak często zamknięta, już zamykają?

kolejny raz jestem i znowu nieczynne. Zero informacji :(

Ja bardzo lubię drogerie w Żukowie. Panie są wyszkolone i zawsze świetnie doradzą :)

a co ma Żukowska drogeria do Banińskiej , chcesz to sobie tak jezdzij
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

a Ty jak nie chcesz to nie " jezdzij " :) ale pojechać możesz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podobno drogeria się zamyka z powodu małej ilości klientów a że na towarze mieli minimalną marżę sklep okazał się nieopłacalny . Szkoda bo ceny mieli rewelacyjne a i wybór towaru był dość duży .

Popieram. Ceny naprawde super i wybór tak samo. Byłaby to wielka szkoda :(

Po takim czasie są już w stanie ocenić rentowność?

może tak, szkoda drogerii, mieli fajne marki kolorowki i dobre pormocje, mi akurat pasowali bardziej od Jasmina.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

widać jak Jasmin sobie reklame nachalnie w tym watku robił, konkurencja nie śpi :) Rossmana nie przebijecie choćbyście minusowali ile wlezie :) a mnie jako klienta w tej chwili tracicie :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chcielibyście aby taki sklep pracował na zasadzie wolontariatu?

Bo tak wynika z komentarzy. Możliwe że Właściciel kosztem swojej marży obniżył ceny na swoje produkty, ale nie wytrzymał konkurencji (podejrzewam że właściciel lokalu chciał mieć co miesiąc płacony czynsz, a pracownik chciał wypłatę - jakie to egoistyczne z ich strony).

Może warto się nad tym zastanowić przed kolejnymi zakupami w dyskoncie lub innym hipermarkecie (gdzie nie zawsze jest taniej) czy nie lepiej wesprzeć naszych lokalnych przedsiębiorców.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

wiesz ile tysięcy kosztuje otwarcie takiego sklepu? Obstawiam, że z rok jego funkcjonowania więc dla mnie ktoś jest idiotą jeżeli otwiera sklep i po miesiącu go zamyka, minimum pół roku i dopiero można takie decyzje podejmować.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

potem splacac dozywotnio wierzycieli, czlowieku o czym ty piszesz, w czasach kryzysu, wahan kursow walut, sankcji wobec ruskow etc. nic nie jest do przewidzenia, dzis wielka dobrze prosperująca firma jutro bankrut jak w przypadku atlantic np. jak cie stac na dokladanie kasy do interesu dokladaj, niektorzy juz po 3 miechach widza ze z tej maki chleba nie bedzie i czas sie zawijać bo sie nie spina budzet. drogeria nie jest az takim wielkim biznesem aby po takim czasie nie moc oszacowac czy przyniesie zysk.
prawdopodobnie rozeszlo sie o koszta wynajmu, prawdopodobnie jasmin w bunkrze pod żabką ma nizsze koszta wynajmu niz tanowa drogeria, dlatego im sie oplaca nowym nie. A szkoda bo byli moim zdaniem duzo lepsi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

To nie pierwsza drogeria tej sieci, która się tak szybko zamknęła, na Zaspie też szybko padła, dziwna polityka... Otworzyć się i po miesiącu liczyć na kokosy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja osobiście nie lubiłam tam kupowac. Bylam dwa razy po drobnostki. A probowali mi wciskać od pasty do zębów przez proszek do prania po zapachy. Nic nie dawało mowienie NIE to wszystko co potrzebuję. Rozumiem zaproponować jeden przedmiot ale wyciaganie perfumu i psikanie.na rękę (proszę zobaczyć jak pięknie pachnie) jak.sie przyszlo po golarke, worki na.śmieci i papier toaletowy to troche przesada...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

przede wszystkim - po co w tak niewielkiej w sumie wsi dwie duze drogerie z podobnym asortymentem w odleglosci 300 m od siebie?
niestety ale ktos nie do konca przemyslal biznesplan chyba

Właściciele Błękitnej mają już dwa sklepy i istnieją już kilka lat. Jedyne czego nie przewidzieli - nasi mieszkańcy wolą chodzić na zakupy do marketów .Szkoda że się zamknęli bo ceny mieli rewelacyjne ,nawet niektóre produkty były tańsze niż w "Szczepanie' /hurtownia/. Wielka SZKODA!

no i to się właśnie nazywa nieprzemyślany biznes plan
przecież wiadomo, że większość mieszkańców Banina pracuje w Trójmieście i robi duże zakupy - w tym kosmetyki - wracając z pracy

dla tych, którzy tak nie robią w zupełności wystarczy jedna istniejąca drogeria.

Nie chce być złośliwy ale to drogeria błękitna była z prawdziwego zdarzenia drogerią . A tak na marginesie wszyscy chcieli Rossmana....a myślę ze błękitna była znacznie lepsza i tańsza. To już i tak nie ma znaczenia ,następne sklepy się zamkną i będziemy sobie jeździć do miasta na zakupy.....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ależ ja nie opowiadam się za żadną z nich, nie wartościuję ktora lepsza która gorsza. Po prostu stwierdzam fakt, że w tych konkretnych realiach otwarcie drugiej drogerii w dodatku tuż obok tej pierwszej było obarczone bardzo dużym ryzykiem niepowodzenia. Ktoś tego ryzyka niestety nie doszacował i wcale się z tego nie cieszę, po prostu stwierdzam fakt.

o losie, PERFUMU??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...