KaszebeRunda '08

KaszebeRunda już niebawem ...
ktoś się wybiera? jaką trasę planujeci pokonać, jaka strategia, a może ktoś już zaliczył ta imprezę we wcześniejszych latach i chciałby się podzielić wrażeniami i wskazówkami. mam jedno konkretne pytanie do 'weteranów': jak wygląda kwestia bufetów? czy powinienem się zaopatrzyć w coś do jedzenia we własnym zakresie czy wystarczy to co zaoferują mi w strefie bufetu? i czego można się tam spodziewać jeśli chodzi o jedzenie, bo wody pewnie będzie pod dostatkiem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: KaszebeRunda '08

trzeba przyznac ze droga impreza

Jezeli mowa o kaszebe pozdrawiam chlopakow na ostrym jadacych w 2007.
Mam nadzieje pocisnac na moim o ile zdaze poskladac mojego huragana.
Pozdro

Chlopaki uwazajcie - bo Andy lubi atakowac od tyłu :D

Andy dzięki za pozdrowienia :)
Ja niestety w tym roku nie radę na KR :( Ale reprezentacja na ostrych jedzie i to na 215km chcą sie szarpnąć :)
Życzę powodzenia :)
http://www.krzywekolo.net.pl/

andy napisał(a):

> Jezeli mowa o kaszebe pozdrawiam chlopakow na ostrym jadacych w
> 2007.
> Mam nadzieje pocisnac na moim o ile zdaze poskladac mojego
> huragana.
> Pozdro

Dziękujemy, dziękujemy!
W tym roku tylko dwóch nas będzie, ale dystans sumaryczny zrobimy tak sam jak w zeszłym roku ;)
Liczę na spotkanie w peletonie.
www.krzywekolo.net.pl

Krzyżak napisał(a):

> trzeba przyznac ze droga impreza

DROGO JAK CHOLERA !!! Pojadę sobie solo w innym miejscu - za friko !

a gdyby tak solo w tym samym czasie, po tej samej trasie? pogoniliby??

pozdrower

piotr

Cześć!
Ja się wybieram. Będzie to mój pierwszy start w KR i chcę się dowiedzieć jacy tam jeżdżą ludzie i jak bardzo odstaję od najlepszych ;)
Jadę na 215km :) Co do ceny to faktycznie jak dla mnie to ostra przycinka... 85zł najtańsza opłata startowa to duża przesada. Jadąc na obojętnie jaki profesjonalnie zorganizowany maraton w Polsce płaci się 50zł. Nie wiem co tam dają na bufetach, ale więcej od wody i bananów się nie spodziewam, no może jakaś kiełbaska i herbata:D
pozdROWER

Majek napisał(a):

> Cześć!
> Ja się wybieram. Będzie to mój pierwszy start w KR i chcę się
> dowiedzieć jacy tam jeżdżą ludzie i jak bardzo odstaję od
> najlepszych ;)
Nie wiem czy sie tego dowiesz bo chyba w KR nie ma 'normalnych' wynikow - kazdy zna tylko swój czas, wiec bedziesz musiał chodzić po ludziach i pytac, he he. To jest taki niby-wyscig. Druga sprawa do to ze najlepsi tam raczej nie jezdza, wiec tym bardziej trudno bedzie sie porownac do nieobecnych ;-)

mariusz1 napisał(a):

> Majek napisał(a):
>
> > Cześć!
> > Ja się wybieram. Będzie to mój pierwszy start w KR i chcę się
> > dowiedzieć jacy tam jeżdżą ludzie i jak bardzo odstaję od
> > najlepszych ;)
> Nie wiem czy sie tego dowiesz bo chyba w KR nie ma 'normalnych'
> wynikow - kazdy zna tylko swój czas, wiec bedziesz musiał
> chodzić po ludziach i pytac, he he. To jest taki niby-wyscig.
> Druga sprawa do to ze najlepsi tam raczej nie jezdza, wiec tym
> bardziej trudno bedzie sie porownac do nieobecnych ;-)

No i teraz to drogi mariuszu1 mogę Cię śmiało wyśmiać, bo przejechałem KR, były wyniki tuż po przejechaniu mety ostrej. Miałem czas 6h 58min i 08s. Zająłem 10 miejsce. Miałem średnią ponad 33km/h, ale do 150km ta średnia była nieco powyżej 36km/h. Całą trasę jechałem sam, bez zmian, bez sponsorów, goniłem czołówkę, która na starcie miała 20min przewagi a na półmetku około 10min, niestety ich nie dogoniłem i podupadłem trochę na siłach i na motywacji. Najlepszy kolarz przejechał trasę 215km (220km na moim liczniku) w niecałe 6h więc jak łatwo obliczyć średnia nieco ponad 35km/h i jeżeli taki czas na takiej czasie nie robi na Tobie wrażenia, to chyba już wszystko widziałeś na świecie i nic Cię nie zaskoczy twardzielu.
pozdROWER

troche zboczyliście z tematu bo pytałem się o to czego się można spodziewać po strefie bufetowej. ponawiam więc pytanie i kieruję je bardziej do ludzi którzy w KR juz startowali ...

travisb napisał(a):

> troche zboczyliście z tematu bo pytałem się o to czego się
> można spodziewać po strefie bufetowej. ponawiam więc pytanie i
> kieruję je bardziej do ludzi którzy w KR juz startowali ...

Moja Mama startowała w 2006, Tata obserwował jej zmagania i podsumował stosunek jakości bufetów do ceny jako marny.
Na bufecie mama zgarneła suchą bułkę i wodę mineralną.
Ciepły posiłek stanowił makaron z olejem!

Byłem na Kaszeberunda kilkakrotnie, bardzo podoba mi się ta impreza (choć przyznaję do tanich nie należy). Jeśli chodzi o bufety, to w zeszłym roku były moim zdaniem były zaopatrzone świetnie (banany, batony, woda, drożdżówki, w 2006 r. np. był także dodatkowo koncentrat napoju izotonicznego). Na mecie medal, posiłek z makaronem, a także piwo i masaż dla chętnych. Problem w tym, że peleton rzadko zatrzymuje się na bufetach ( np. w zeszłym roku tylko 2 razy na trasie 215 km, pierwszy raz tylko woda (i siuranie prawie w biegu), kolejny postój bardziej konkretny - jedzenie (ale też czekaliśmy na Allana - co już funkcjonuje jako anegdota:). Jeśli chciało się jechać z czołówką, to trzeba było raczej liczyć na posiadane przez siebie żele i batony. Piszę w czasie przeszłym, ponieważ w tym roku Kaszeberunda zmieniła formułę, na bardziej przypominającą maratony szosowe tzn. jazda w kilkuosobowych grupach. Uważam, że to błąd bo pozbawia możliwości i przyjemności jazdy w kilkudziesięciu osobowym peletonie (i żeby było jasne nie ma żadnych przejazdów, rajdów etc., są tylko wyścigi, na KR od razu pełna dzida i natychmiastowa selekcja). W tym roku niestety nie jadę w KR, bo właśnie w tym okresie mam Triathlon Malbork.
Kolego Mariuszu1: jeśli chodzi o kwestię wyników, to faktycznie zapisywany jest tylko czas przybycia na metę (ale porównać sobie można, co wbrew pozorom nie wymaga większego trudu). Piszesz także, iż: "najlepsi raczej tam nie jeżdżą" (tzn. kogo masz na myśli?). Dla mnie najlepsi, to np. uczestnicy Mistrzostw Polski, Kluby Sportowe, których podopieczni są powoływani do kadry, a tacy też jeżdzą w KR. Wszyscy inni, to amatorzy, ale niektórzy piekielnie dobrzy np. Andrzej Gryckiewicz z Łeby, który w zeszłym roku wygrał cały cykl maratonów szosowych w Polsce. Dlatego to co napisałeś, nie jest prawdą i nieco mnie drażni. Jak utrzymasz się na kole u Gryckiewicza, to wtedy będziesz mógł mówić, że "najlepsi raczej tam nie jeżdzą", bo wtedy Ty będziesz najlepszy (czego Ci życzę). Myślę jednak, że trochę wody w rzekach pewnie jeszcze do tego czasu upłynie.

KubaTri napisał(a):

> Dla mnie najlepsi, to np. uczestnicy
> Mistrzostw Polski, Kluby Sportowe, których podopieczni są
> powoływani do kadry, a tacy też jeżdzą w KR. Wszyscy inni, to
> amatorzy, ale niektórzy piekielnie dobrzy

Za chwile nas przekonasz, że to najważniejsza i najbardziej presiżowa impreza szosowa w kraju. Sam organizator nie podając wyników de facto stara sie nadac tej imprezie range rajdu, przejazdu, pikniku czy czegos w tym stylu, a ty mi tu mówisz ze startuja tam najlepsi, bo sa uczestnikami mistrzostw Polski. Albo ze sa czlonkam klubów, z ktorych ktos kiedys został powołany do kadry. Toz to smieszne. Ja jestem członkiem klubu (nie w kolarstwie) z którego pochodza mistrzowie świata, ale to jakos nie ma żadnego wpływu (niestety) jesli chodzi o MOJ poziom. Takze to, że ktos jest UCZESTNIKIEM MP o niczym nie swiadczy.

travisb napisał(a):

> troche zboczyliście z tematu bo pytałem się o to czego się
> można spodziewać po strefie bufetowej. ponawiam więc pytanie i
> kieruję je bardziej do ludzi którzy w KR juz startowali ...

Z bufetami na maratonach trzeba ostrożnie ! Nie brać czegoś czego się poprzednio nie wypróbowało , nie brać zielonych bananów i gazowanej wody . Drożdżówki są różnie tolerowane - można po nich dostać sr...
Moim zdaniem , najlepiej jest napchać kieszenie np. Power Barami lub czymś podobnym plus kilka żeli z kofeiną na końcówkę lub gdy dopadnie kryzys .

Zawsze najlepiej mieć swoje, wypróbowane żarło, a na bufecie brać tylko to, co się już kiedyś jadło. Ja popełniłem kiedyś błąd na wieloetapówce i zjadłem batony maxxima, których wcześniej nie jadłem (ale równie dobrze mogły to być isostary, czy jakieś inne) i o mały włos nie wystartowałbym następnego dnia - kompletny rozstrój żołądka.

Komentarze kolegów, co do ceny są lekko ujmując, z doopy wzięte, nie chodzi o to co dostaniesz na bufecie, tylko ile kosztuje zorganizowanie imprezy i ile osób startuje. Jak na masowy spęd typu Mazovia itp. przyjeżdża na start 700 osób, to można zrobić i za 50 zł. Także stosujcie się do zasady, zanim napiszę -> pomyślę.

Szuwarek

Mariusz1: po pierwsze, nikogo nie próbuję przekonywać, że KR jest najlepszą imprezą szosową w kraju (i proszę nie odpowiadaj kolektywnie) - nigdzie tego nie napisałem, i nie mam takiego zamiaru. Jeśli tak to intrepretujesz to Twoja sprawa. Napisałem tylko czego i kogo można się spodziewać. Ty natomiast niestety nie wspomniałeś, kogo masz na myśli pisząc o "najlepszych" (i myślę, że się tego nie doczekam). Z przykrością twierdzę też, iż masz tendencję do "naginania", ponieważ nie napisałem, że jadą tam najlepsi (jeśli już to piekielnie dobrzy - w odniesieniu do amatorów, do których impreza ta jest skierowana). Niestety, ale właśnie śmieszne jest Twoje myślenie i to co napisałeś. Skoro dla Ciebie np. "klubowcy", byli kadrowicze, liderzy w amatorskich maratonów szosowych nie stanowią (jakiegoś - mocnego) punktu odniesienia, to kto? - na amatorskiej imprezie (sic!). Jeśli jesteś członkiem klubu, który ma w składzie mistrzów świata, to gratuluję doborowego towarzystwa, jeśli jednak nie ma to wpływu na Twój poziom, to pozostawiam to bez komentarza.

KubaTri napisał(a):

> nie napisałem, że
> jadą tam najlepsi

Przeczytaj moj pierwszy post w tym watku (nr 10) to moze zrozumiesz skad wzieli sie ci "najlepsi".

> Jeśli jesteś członkiem klubu,
> który ma w składzie mistrzów świata, to gratuluję doborowego
> towarzystwa, jeśli jednak nie ma to wpływu na Twój poziom, to
> pozostawiam to bez komentarza.

Na poziom sportowy ma wpływ glownie to jak trenujesz, ile trenujesz, twoje warunki fizyczne, sprzet, dieta, sposób wypoczynku, suplementacja, talent, psychika i milion innych czynników, a jesli myslisz, ze ma na to wpływ to, z kim jestes zapisany do klubu to... pozostawie to bez komentarza.

Szuwarek napisał(a):

> Komentarze kolegów, co do ceny są lekko ujmując, z doopy
> wzięte, nie chodzi o to co dostaniesz na bufecie, tylko ile
> kosztuje zorganizowanie imprezy i ile osób startuje. Jak na
> masowy spęd typu Mazovia itp. przyjeżdża na start 700 osób, to
> można zrobić i za 50 zł. Także stosujcie się do zasady, zanim
> napiszę -> pomyślę.

Pomyśleć - proszę bardzo: na podstawie strony organizatora wnioskuję, że do imprezy dokłada się nie mało sponsorów:
http://www.kaszeberunda.com/web.php?id=partnerzy
Wg mnie wobec tych faktów cena 85-150zl jest wzięta z kosmosu.

wiesia napisał(a):

> Wg mnie wobec tych faktów cena 85-150zl jest wzięta z kosmosu.

ano jest, dlatego lepiej sobie na jakis supermaraton smignac, no nie?;-)
a jak ktos akurat w KR koniecznie chce brac udzial, to niech placi...

Mariusz1: nie wiem co próbujesz udowodnić??? To co napisałeś, to truizmy (sic!): "Na poziom sportowy ma wpływ glownie to jak trenujesz, ile trenujesz, twoje warunki fizyczne, sprzet, dieta, sposób wypoczynku, suplementacja, talent, psychika i milion innych czynników, a jesli myslisz, ze ma na to wpływ to, z kim jestes zapisany do klubu to... pozostawie to bez komentarza."
Ja uważam, że wśród tych "innych czynników" ma jednak wpływ to z kim trenujesz (zawodnicy, trener i in.), zgadzam się natomiast, że samo zapisanie do klubu nic nie zmienia (nie wpływa na poziom sportowy), ale to jest oczywista oczywistość, a nie żaden argument.

KubaTri napisał(a):

> samo zapisanie do klubu nic nie zmienia (nie
> wpływa na poziom sportowy)

ale to ja to pierwszy napisałem, a ty z tym polemizowałes, a nie odwrotnie :-). Teraz twierdzisz ze to oczywiste. Cos ci sie plącze...

travisb napisał(a):

> KaszebeRunda już niebawem ...
> ktoś się wybiera? jaką trasę planujeci pokonać, jaka strategia,
> a może ktoś już zaliczył ta imprezę we wcześniejszych latach i
> chciałby się podzielić wrażeniami i wskazówkami. mam jedno
> konkretne pytanie do 'weteranów': jak wygląda kwestia bufetów?
> czy powinienem się zaopatrzyć w coś do jedzenia we własnym
> zakresie czy wystarczy to co zaoferują mi w strefie bufetu? i
> czego można się tam spodziewać jeśli chodzi o jedzenie, bo wody
> pewnie będzie pod dostatkiem ;)

Byłem, przejechałem i tak to widziałem:
Jechałem dystans GIGA. Nie zatrzymywałem się na każdym bufecie, ale jak się później okazało wiele straciłem. Na bufetach był barszczyk, swojski świeżo upieczony chleb ze swojskim masłem i samorobnym dżemem, lub ze smalcem i kiszonym ogórkiem, wiejskie drożdżówki, pączki, jagodzianki, na najbardziej wymagającym podjeździe przed Parchowem dopingowała każdego orkiestra kaszubska, całą trasę patrolowała obstawa i piloci na motorach i w samochodach, momentami ktoś przejeżdżał obok i pstrykał zdjęcie, każdy na trasie dopingował, pytał się jak idzie, niektórzy obserwatorzy częstowali złotym trunkiem, trasa była wzorowo oznaczona, każdy zakręt i każda większa dziura była zamalowana farbą, na skrzyżowaniach z ulicami z pierwszeństwem ruchu stała policja, OSP, lub organizatorzy, albo wszyscy razem i zatrzymywali ruch nawet jak jechała tylko jedna osoba. Na jednym z bufetów były Panie przebrane w kaszubskie stroje i były bardzo zniesmaczone, gdy ktoś się nie zatrzymał i nie zjadł kanapek, nie wypił barszczyku lub nie zjadł choć jednego z placków ziemniaczanych, które One same zrobiły.
Po przejechaniu ostrej mety, był wyświetlany czas przejazdu, miejsce, numer zawodnika i nazwisko a na honorowej mecie brawo biły małe Japonki ubrane w kimona, dziewczyny w żółtych koszulkach wręczały medale, ściskały i gratulowały przejechania całej trasy i zapraszały na masaże, makaron i piwo!
Było super, niepowtarzalnie. Nie jestem tyle zadowolony ze swojego startu, ale organizacja, atmosfera, Polska gościnność, pogoda i wszystko co najlepsze i najważniejsze podczas jazdy było zapewnione i dopięte na ostatni guzik! Było na prawdę warto i takiej zabawy połączonej ze ściganiem, imprezą, jedzeniem i radością nie widziałem na żadnych innych zawodach!!!!
Za rok też na pewno jadę! Było Naj Naj!!!:D
pozdROWER!!!

ja tez wystartowalem. pomijam fakt ze wstalem o godz 6.20 a start byl o 8 :D wiec musialem sie grubo spiac zeby rano zjesc, spakowac wszystko, dojechac, rozpakowac itd :) ale punkt 8 ruszylem z pierwsza grupa. aa no i jechalem z partyznata czyli poza konkurnecja.

1. trasa swietna, dobrze oznakowana, bardzo malownicza, na 220km bylo moze 15km drog gorszej jakosci - duzy plus

2. przewyzszenie niecale 1000m, bez szalu, wszystko z blatu

3. poziom sportowy, wg mnie nie jest to impreza o ktorej mozna mowic w kategorii poziomu sportowego. Startowalem z Andrzejem K. i od poczatku traktowalismy to jako dobry trening. srednia wyszla nam 37 i dojechalem z zawodnikiem NR 488 (gosc lat 47, ani razu nie strzelil :)) z pierwszym czasem. mocno sie stargalem :)

4. na bufetach nie stawalem, bylo ich sporo, Ci co stawali brali tylko wode i banany, wiec relacja Majka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyla o tych smakolykach.

5. na mecie faktycznie milo, festyn, fajna atmosfera, smaczny makaron i popitka. masaz tez duze zaskoczenie.

6. ogolne wrazenia pozytywne. fajna impreza raczej typu rajd niz wyscig.

No teraz to jak nigdy żałuję, że się spóźniłem. Wstałem przed 6:00 ale przez dość długie szukanie miejsca startu nie dojechałem na czas i wystartowałem o 8:12, po czym jeszcze trochę błądziłem po Kościerzynie zanim z niej wyjechałem była już 8:20. Miałem też startować o 8:00, ale niestety.
Szkoda Kuba, że się nie spotkaliśmy. Z wielką chęcią bym pojechał w grupie.
No cóż, może za rok? :)

Fajnie, że uczesticzyliście w KaszebeRunda i mieliście okazję "sprawdzić" tę imprezę. Majek gratuluję wyniku, na mnie robi on wrażenie. Jednocześnie "przyłączam" się do Twojego postu:), odnoszacego się do krytyczych uwag Mariusza1 względem organizacji KR. Po drugie miałem jednak rację, że można spotkać na KR piekielnie dobrych kolarzy. Krzyżak jechałeś z moim kolegą z klubu Andrzejem Gryckiewiczem (zdobywcą Pucharu Polski w maratonach szosowych 2007 r.) - mało kto dotrzyma mu koła, dlatego moje gratulacje i wyrazy uznania.
Mariusz1: niestety mylisz się, ponieważ, nie napisałeś, że SAMO zapisanie się do klubu nic nie zmienia (nie ma wpływu na poziom sportowy), to moje stwierdzenie i nigdzie z nim nie polemizowałem (bo trudno przecież polemizować z czymś oczywistym:). Ty napisałeś tylko, że jesteś z klubu, "z którego pochodzą mistrzowie świata, ale jakoś to nie ma wpływu jeśli chodzi o mój poziom". Widzę, że trzeba Tobie wytłumaczyć nieco bardziej przystępnie, to co mam na myśli. Otóż SAMO zapisanie się do klubu, to "akt biurokracji", który nie będzie miał wpływu na Twój poziom (i to jest ta bezdyskusyjna, oczywista oczywistość), wpływ natomiast powininno wywierać m. in. uprawianie dyscypliny pod okiem trenera, ćwiczenie z dobrymi zawodnikami. Jeśli trenujesz w klubie w takich warunkach i nie ma to żadnego wpływu na Twój poziom, to oznacza że stoisz w miejscu, zastanów się po co w takim razie jesteś w klubie (sic!)?

Mi sie wydaje, że to chyba ten Pan jednak trzymał koło Krzyżakowi i Andrzejowi K. a nie na odwrot..

KubaTri dziękuję za gratulacje! W samoocenie nie jestem zadowolony z mojego startu (spałem 2h, jechałem z dziewczyną na urwanie głowy, spóźniłem się, błądziłem itp.) ale i tak było dobrze!:)

Marcin_Gda napisał(a):

> Mi sie wydaje, że to chyba ten Pan jednak trzymał koło
> Krzyżakowi i Andrzejowi K. a nie na odwrot..

Nie wiem jak było dokładnie ale z Panem Andrzejem Gryckiewiczem jechałem w zeszłym tygodniu na PP w Maratonach Szosowych w Kołobrzegu. (Był to mój pierwszy start w zawodach szosowych nie licząc Reja w Sopocie w zeszłym sezonie.) Startowałem z Nim w grupie z 8 minutową stratą do pierwszej grupy i po niecałej godzinie jechaliśmy pierwsi w 6 osobowej grupie. Na pierwszym bufecie (75km, 2h 53min, jazdy pod wiatr) wszyscy się szybko uwineli z tankowaniem a ja zostałem w tyle. Dogoniłem ich jeszcze, ale przed ostrym podjazdem na którym wymiękłem. Sadzili zarąbiste tempo! Najlepszy na GIGA - 264km miał czas 7h 31min:)
Nie wiem kto kogo prowadził na KaszebeRunda, ale jak dla mnie Andrzej K., Kuba i Andrzeje Gryckiewicz to śmietana polskiego kolarstwa:)

KubaTri napisał(a):

> Mariusz1: niestety mylisz się, ponieważ, nie napisałeś, że
> SAMO zapisanie się do klubu nic nie zmienia (nie ma wpływu na
> poziom sportowy), to moje stwierdzenie i nigdzie z nim nie
> polemizowałem (... i tak dalej..)
Dżises!! Przestan juz bic ta internetową piane. Uznajmy, ze ja jestem nikim, zwykłym zerem, twoi koledzy to mistrzowie, a KR to mistrzostwa swiata. Ale daj juz spokuj. Cokolwiek napiszesz to ja sie z toba zgadzam.

Mariusz1 napisał(a):

> Dżises!! Przestan juz bic ta internetową piane. Uznajmy, ze ja
> jestem nikim, zwykłym zerem, twoi koledzy to mistrzowie, a KR
> to mistrzostwa swiata. Ale daj juz spokuj. Cokolwiek napiszesz
> to ja sie z toba zgadzam.

Może i jeździsz i jesteś dobry, ale jaki masz intelekt to chyba każdy widzi po Twoich wypowiedziach. Szkoda na Ciebie drapania klawiatury...

Majek napisał(a):

>
> Może i jeździsz i jesteś dobry, ale jaki masz intelekt to chyba
> każdy widzi po Twoich wypowiedziach. Szkoda na Ciebie drapania
> klawiatury...

w pewnym wieku juz tak jest, ze zadne, racjonalne argumenty nie docieraja do rozmowcy - ma swoj film i koniec :)
to jest tak jak z winowsem :)
ale czy mario jest dobry ?
w M4 na pewno.

Majek napisał(a):

> Może i jeździsz i jesteś dobry, ale jaki masz intelekt to chyba
> każdy widzi po Twoich wypowiedziach. Szkoda na Ciebie drapania
> klawiatury...
Ja rzeczywiscie jeżdze na tym rowerze, ale nie sądze zebym byl dobry - i chyba juz to sie nie zmieni. A i intelekt nie był nigdy moją mocną stroną. Ale od czasu jak dowiedziałem sie, ze Doda ma IQ 150 to juz nawet mnie to aż tak nie martwi.

moze i M4 ale i tak chyba wiekszosc w Was klepnie.. :D

robicie off-topic. Umówcie się i porównajcie. Będzie spokój.

TJ napisał(a):

> robicie off-topic. Umówcie się i porównajcie. Będzie spokój.

to kiedy ustawka? lol:D

Już po zawodach a wyników jak nie było tak nie ma :(
Ma ktoś jakiegoś cynka co z wynikami i gdzie ich szukać ewentualnie?

Wyniki już były ! (na http://www.bit-w.com.pl/). Były, ale niestety po dwóch dniach znikły :(((

Czy nikt ich przypadkiem gdzieś nie zapisał? Jak tak to mógłby się nimi podzielić:)
pozdROWER