Krem do rąk

Poszukuje kremu ktory uratuje moje ręce i takie miejsca jak kolana łokcie i zgiecie stopy... Mam okropnie sucha skore, ściągnięta, piekąca, swędząca, czerwona podczas mycia, na rękach tworzą sie małe rany które bardzo boleśnie sie goja... używałam już Bioderma Atoderm Mains , Neutrogena niebieska, kermuren... Wszystko pomaga na chwile...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Krem do rąk

przede wszystkim idź do dermatologa.
a poza tym Physiogel jest podobno dobry.

Też mam problemy z rękami. Przerabiałam wszelkie kremy, maści itp. Niezliczoną ilość razy byłam u dermatologa. Stwierdzono u mnie egzemę, a objawy mam identyczne jak u Ciebie - sucha skóra, pieczenie, zaczerwienienie, swędzenie, pękanie, rany. Nie mam dla Ciebie dobrych informacji, ja nie znalazłam jeszcze żadnego kremu/smarowidła, które pomoże na dłużej. Spróbuj zrobić maseczkę z awokado (rozgnieć widelcem i nałóż na dłonie), staraj się nie dopuszczać do wysuszenia skóry, nie zapominaj o rękawiczkach nawet przy +10. Klimatyzacja też źle wpływa na skórę. Wieczorem nałóż grubą warstwę bardzo tłustego kremu (moje nowe odkrycie to balsam do ciała Cien Classic z Lidla) i nałóż bawełniane rękawiczki. Mi jedyne co pomaga (na małe partie skóry i podrażnienia) to maść Protopic - ale kosztuje ok. 70-80zł za tubkę wielkości kciuka i jest tylko na receptę.

Poszukaj dobrego dermatologa.

Spróbuj szwedzkiego kremu Hud Salva (dostępny w aptekach). Poleciła mi go dermatolog i u mnie się sprawdził - moje dłonie w końcu jakoś wyglądają.

Też na problemy skórne dostałam od dermatologa Protopic. Fakt, jest w wersji mini, ale jest mega wydajny. To bardziej maść, a nie krem. Warto zainwestować.

Ostatnio trafiłam na taki blog

http://oczekujac.pl/2014/05/atopowe-zapalenie-skory-najlepszy-krem.html

Poczytaj tam jest opisane i pokazane jak skóra wygląda przed i po.

@ Aga

Z tego co mi wiadomo to Protopic działa podobnie jak sterydy, więc nie można go długo stosować. Ja tej maści używam wyłącznie w najgorszych przypadkach, kiedy nic innego już nie pomaga, szczególnie jak coś wyskoczy na buzi.

@ AgaJa

Dzięki za ten link! Świetny artykuł doskonale opisujący problem. Tego kremu nie znam, po pracy biegnę do apteki.

Nie ma za co, sama szukałam w sieci pomocy dotyczącej właśnie suchej skóry dziś kupiłam na allegro ten krem.

miałam ten sam problem. Najlepszym rozwiązaniem okazało się być to najtańsze - maść z wit. A Retimax (ok 4 zł w aptece).

Polecam maść konopną na egzemę na noc. Dla mnie rewelacja, nakładałam dosyć grubą warstwę przed zaśnięciem, minęło po kilku dniach.

To chyba warto skonsultować się z dermatologiem skoro aż tworzą ci się rany. Nie sądze żeby jakiś krem z drogerii tutaj pomógł. Może masz jakąś chorobę skórną i stąd takie problemy?

Dernilan maść lub krem (do kupienia w aptece - cena ok. 10 zł)

To może być alergia.

Inne tematy z forum

Dobrej jakości ubrania (24 odpowiedzi)

Chciałabym poznać wasze zdanie dotyczące dobrej jakości ubrań (i mam tu na myśli...

Nigdy nie miałam orgazmu pochwowego (30 odpowiedzi)

Moim problemem jest niemożność osiągnięcia orgazmu pochwowego.. Nigdy go nie osiągnęłam, mimo...

gdzie depilacja laserowa?? (111 odpowiedzi)

Hej znacie jakis doby salon gdzie robia depilacje laserem diodowym w Trojmiescie?? Najlepiej aby...