Lingeria- nie polecam

byłam tam na rozmowie bardzo dziwna atmosfera, zachowują się tak jakbyś co najmniej miała zacząć pracę w Wersalu!! a po rotacji ogłoszeń widać że mało komu odpowiada tam praca
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Lingeria- nie polecam

a co było takiego złego na tej rozmowie?? sama jestem ciekawa bo mnie zaprosili. może coś doradzisz? jakiego pytania się spodziewać? pytają o zarobki jakie byś chciała mieć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez miałam 1 rozmowe, gdzie byla w miare ok atmosfera, spodobalam im sie, to mozna bylo wyczuc,pozniej zadzwonili,ze dostalam sie na etap numer 2,czyli jeszcze jedna rozmowa juz w sklepie,a tam tak jak ktos juz napisal rozmowa jakbym miala pracowac w palacu krolewskim!! sztywna atmosfera, nie mowia wciaz nic o zarobkach,pytaja o Twoje wady i masz sie rozwijac w temacie :/...Nie dziwie sie,ze co chwile daja ogloszenie,ze kogos potrzebuja juz tak od ok.2lat,kto by chcial pracowac w takiej atmosferze ?!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niby macie racje, ale pracownice w tym sklepie traktuja na prawde na wysokim poziomie swojego klienta. Produkty maja drogie i wybijaja sie na naszym rynku dobrymi markami, dobra jakascia produktow oraz maja ogromna wiedze w braffittingu i wchodza z klientem do specjalnych przymierzalni, pomagaja w doborze idealnej bielizny. Na poczatku myslalam podobnie jak Wy ale potem spojrzalam na to z innej perspektywy. Musza w ten sposob przeprowadzac rozmowy bo maja odgorne zasady dot.traktowania klienteli. Nie kazda kobieta sie po prostu nadaje do nich i tyle.
Nie pracuje u nich, bylam tylko na warsztatach odbywajacych sie w ich salonie. I jeszcze nigdy nie widzialam takiego szacunku do klienta w tego typu miejscu. Na prawde duzy plus za to!
Szkoda ze ceny maja wysokie;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

Prawda. Ze względu na mój nietypowy rozmiar, kupuje u nich staniki. Cena boli! Ale jakościowo super.
I fakt, straszny wersal, aż się można zestresować;) I człowiek tak odruchowo stara się sobie przypomnieć czy na pewno wydepilowałam pachy i czy mam czyste paznokcie;);)
Ale kobitki miłe i znają się na rzeczy. To przyjemność być u nich klientką.

A że wiem, jak to tam wygląda, to nawet nie aplikowałam, bo wiem, że nie jestem "w typie" - one tam wszystkie drobniutkie i eteryczne, a ja jestem raczej hoża dziewka z solidną konstrukcją;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuję zwrócić uwagę na drugą kwestię. Staniki są dobre, obsługa jest miła, sympatyczna i pomocna... Ale z drugiej strony, to nie zmienia faktu jak pracodawca traktuję swoich pracowników. Pracowałam tam przez nawet spory okres czasu i powiem jedno: nikomu nie życzę takiej pracy! Dożywotnia umowa zlecenie, traktują Cię jak plebs, to jest firma w której wprost powiedzą Ci, że masz brzydkie to czy tamto, musisz pofarbować włosy na inny kolor bo ten nam się nie podoba, nakładaj więcej makijażu, itd. wymiana różnych poniżających dla pracownika sytuacji może trwać godzinami. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że nigdzie tak jak tam nie traktowano mnie z góry i nie fair. O terminowym wypłacaniu pensji, nadgodzin i odpowiedzialności materialnej już nie wspomnę.. To jest żałość, że firma która dąży do tego by być tak ekskluzywną pozwala sobie na to żeby tak traktować ludzi. heh na zewnątrz może i wszystko wydaję się super, ale uwierzcie mi że w środku już tak wesoło nie jest.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wierzę, werbena, wierzę. Dlatego, jak wspominałam, nawet nie porywałam się z motyką na słońce;)
Mój wygląd mnie dyskwalifikuje;) Ja mam do tego wieeeeelki dystans, ale przypuszczam, że wiele dziewczyn mogłoby mieć doła.
I jako klientce, jest mi przykro, bo tak miłe i fachowe pracownice powinny być dobrze opłacane i doceniane.
Tym bardziej, że firma nie wygląda na biedną i niewypłacalną.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oto odpowiedź na pytanie, dlaczego regularnie od jakis 2 lat dodaja ogłoszenie, że potrzebują dziewczyny. Każda od nich ucieka, a oni co chwilę widnieją w ofertach pracy, że zatrudnią. Przykra sprawa, że nie potrafią uczyć sie na błędach i traktować ludzi z szacunkiem.Naprawdę źle wyglądają te wieczne ich oferty pracy.....Odstraszają wręcz.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

No wlasnie ciagle poszukiwanie pracownikow to ich specjalnosc... I to nie dlatego, ze ktos sie nie nadawal, tylko kazdy sam odchodzi, jak tylko zorientuje sie co to za beznadziejna firma.Wiem cos o tym, bo pracowalam tam dosc dlugo. Wszystko co jest tu napisane to prawda, ale moim zdaniem zbyt delikatnie ujeta.
Obiecuja rozne rzeczy, mowia, ze praca jest w Gdyni a pozniej okazuje sie, ze musisz jezdzic do Gdanska,bo w tamtym salonie jestes teraz bardziej potrzebna. nie masz nic do gadania, bo przeciez pracujesz na umowe zlecenie...
Wymagania co do wygladu wygorowane, zwlaszcza, ze placa marnie. Gdy czytalam komus dokladny opis zajmujacy cala kartke, jak dokladnie masz wygladac w pracy, to kazdy sie smial. Usta pomalowane kryjaca pomadke, paznokcie pomalowane kryjacym lakierem, roz na policzkach lub cien wymiennie, pare kolorow w ktore mozesz sie ubierac, tylko czarny, szary, bialy, granat i gustowny dodatek w postaci np. Apaszki. To tylko pare punktow...jesli nie masz wystarczajaco tapety na twarzy albo twoje wlosy nie sa starannie ulozone od razu masz punkty minusowe w specjalnie utworzonej do kontroli pracownikow tabeli. Praca w sklepie a zasady jak w korporacji. Rozmiarowke musisz znac na pamiec i pszesz testy. Poza tym ciagla kontrola czy aby na pewno uzylas odpowiedniego slowa obslugujac klientke, zero luzu i te falszywe usmieszki menagerki, mowiacej ze jestes swietna a pozniej i tak sie doczepi do tego ze masz bezowe buty albo ze uzylas slowa fajnie, bo przeciez jest zbyt malo ekskluzywne.
Mysle, ze nie ma osoby,ktora tampracowala lub pracuje i by sie z tym nie zgodzila.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zdecydowanie zgadzam się z wypowiedzią poprzedniczki. Pracodawca ma wygórowane wymagania co do wyglądu, zachowania, sposobu obsługi, nie oferując nic w zamian i nie doceniając osiągnięć pracowników, wiecznie podkreślają tylko Twoje wady. Właścicielka nie prowadzi sklepu, ona się bawi w wprowadzenie działalności, nigdy jej nie ma w salonie jest trudno dostępna. Jadnak największym problemem jest Pani Manager, która nie wiadomo czym się zajmuje i zrzuca swoje obowiązki na szarych pracowników .. Po za tym jest ona głównym powodem odejścia pracowników, którzy mają dosyć jej fałszywego uśmiechu, setki maili w ciągu dnia oraz udowadniania przez nią że wszystko co złe w salonie jest winą pracowników. Najgorsze są rozmowy z nią sam na sam i robienie wody z mózgu przez godzinę. Ignorowanie uwag pracowników co do potrzeb salonu jest na porządku dziennym, a ich polecenia mają być zrealizowane teraz, zaraz, nieważne że wymyśliły Ci pełno zadań na jeden dzień. Chcesz mieć wolne- musisz poinformować najlepiej pół roku wcześniej po czym kilka dni przed mówią, że jednak nie możesz mieć wolnego bo jest trudna sytuacja(oczywiście wymyślona przez nich). Procedury tworzone są nawet do tego jak wymieniać gazety w sklepach czy sposobu kontaktowania się z właścicielką, jak w wielkiej korporacji- paranoja. Zdecydowanie nie polecam pracy w tej firmie ze względu na panującą tam atmosferę i zrzucanie dużej odpowiedzialności na zwykłych pracowników i wieczne pretensje.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę, że w końcu wszystkie trafiamy na tę stronę :)
mówić o tym można bez końca, tym bardziej jak wielu przewija się tam pracowników, w tym oczywiście ja.
Nie będę powtarzać tego co powiedziały poprzedniczki, ale zgadzam się z nimi w 100%. W Lingerii zawsze będziesz nikim, nikt Cię nie doceni i nie pochwali. Standard. To się nie zmieni, bo widać, że nie uczą się na błędach. Odchodzą pracownicy, którzy byli z nimi kilka lat, a nawet nie usłyszą zwykłego "miło się pracowało, dzięki".
Najgorzej doprosić się o pieniądze jak odchodzisz, trzeba czekać nawet kilka miesięcy. Więc większość bierze wypłatę i mówi "następnego dnia nie przychodzę".
Urlopu nie dostaniesz wtedy kiedy chcesz, tylko najlepiej w listopadzie jak wieje lodem. Dzwonią w wolne, żebyś przyszła "bo jest trudna sytuacja" (ich ulubiony tekst). A wszystkiemu jest winna managerka, która jest po prostu dziecinna, i nie podstawi w dyskusji przedstawić żadnych argumentów tylko "ma być tak i już"
I jeszcze na koniec Ci powiedzą, że nie masz zapału do pracy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Ze względu na mój nietypowy rozmiar, kupuje u nich staniki"

Masz takie duże, czy takie małe? :P Pytam z ciekawości...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

kiedyś byłam u nich na rozmowie jak mieli tylko 1 sklep i miałam pozytywne wrażenie, może właścicielka jest nieco "zmanierowana" ale była wobec mnie uprzejma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ona jest zawsze falszywie uprzejma... I tacy ludzie sa wlasnie najgorsi. O tym jakie stroi fochy i jak traktuje pracownikow, moznaby ksiazke napisac. Dramat. zreszta widac po rotacji ludzi w tych salonach :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam tak ogromne ze tylko w lingerii jest odpowiednia obsługa do tego, aby codziennie rano i wieczorem pomagały mi założyć i ściągnąć stanik.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiadomo traktowanie klienta jest na wysokim poziomie, i to jest na pewno plus w tej firmie, z tym, ze szkoda, ze dziewczyny nie sa doceniane za prace, jaka codziennie wykonuja. O jakosci obslugi nie ma co tu dyskutowac, ale, to co sie dzieje wewnatrz tej firmy przechodzi ludzkie pojecie.. Managerka to
totalna porazka, nie zna sie zupelnie na pracy z ludzmi, nie potrafi rozwiazywac problemow ani rozmawiac w cztery oczy, za to ma wyjatkowy dar do pisania uszczypliwych (delikatnie mowiac )e- maili.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miałam "przyjemność" pracować w lingerii i szczerze nie polecam. Czytałam to forum zanim poszłam na rozmowe i nie wierzylam , ze moze byc tak zle... Myslalam sobie, ze pewnie to jakies bajeczki i pisza je sfrustrowane byle pracownice, ktore sie po prostu nie sprawdzily i pewnie zostaly zwolnione... Ale teraz juz wiem, ze to czysta prawda! Rzeczywiscie atmosfera jest kiepska, wymagania bardzo wysokie, panuja tam wrecz chore zasady, nikt o zdrowych zmyslach nie jest w stanie dac sie tak traktowac... Nie chce wnikac w szczegoly, bo sa naprawde okropne i pracodawca powinien sie wstydzic... I ciesze sie bardzo ze mam ten "etap zycia" juz za soba!

streszczajac: nie polecam! Szkoda nerwow i zdrowia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...