MAM PROBLEM

Witam
Mam problem jakiś czas temu pracowałem na umowę o dzieło u pewnego pracodawcy ale nie dostawałem pieniędzy za wykonywaną prace.Pracowałem z kumplem chcieliśmy zarobić na kurs prawo jazdy. jak mogę je odzyskać? najgorsze jest to że zgubiłem umowę a pracodawca nie odbiera telefonów ode mnie .Błagam pomocy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedz

Ja ci proponuje zgłosić się z tą sprawą do prawnika ,ostatnio jak szedłem po zakupy w Gdyni głównej to widziałem szyld kancelarii nie daleko sąd rejonowego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Odpowiedz

Ale ja nie mam na prawnika a pewnie zaciągnie ze mnie jak za zborze...

Jeżeli chodzi o to czy drogo zapłacisz ... sadzę że nie mój znajomy był u niego i mówił że jest nie drogi,a z tego co mnie pamięć nie myli to chyba nazywał się wójcik ,spróbujesz walczyć o swoje to stracisz tą kase

Najpierw zgłoś się do Państwowej Inspekcji Pracy. Tam Ci powiedzą czy bez umowy masz jakieś podstawy do wysunięcia roszczeń a jeżeli tak to podpowiedzą co dalej zrobić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadza się w każdej Państwowej Inspekcji Pracy są DARMOWE porady prawnika z zakresu prawa pracy . Pomagają pisać pisma, doradzają jaka jest szansa na ściągniecie należności od nieuczciwego pracodawcy.Więc na początek radzę udać się do Inspekcji Pracy bo tam są od tego prawnicy!!!

Re: MAM PROBLEM

idz do biura "Solidarności" Gdynia lub Gdańsk tam mają świetnych prawników którzy pokierują twoją sprawe i to bezpłatnie ale ja bym najpierw złożył sprawe do P.I.P-u

weź zaloguj się jeszcze na kilka dodatkowych nicków i sam sobie odpowiedz co zrobić aby sobie pomóc...

ty masz racje co za czub

Inne tematy z forum

Subway Princess Runner Mod APK (7 odpowiedzi)

Możesz pobrać darmową wersję gry biegacza księżniczki metra, a następnie pobrać jej modową...

alimenty (16 odpowiedzi)

Hej. Mój były mąż płaci mi bardzo niskie alimenty, nieadekwatne do jego wypłaty. Brakuje mi...

wróżka. 100 % sprawdzalności. najlepsza w polsce. wróżbita paweł jaśniak tarot. kto zna? (11 odpowiedzi)

Od 3 miesięcy szukam wróżki. Pisałam z dwiema, ale nie porwały mnie. Ktoś poleca mi Pana Pawła...