MASA KRYTYCZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzień 28 pazdziernika 2005 jest ostatnim dniem ww miesiaca wiec pytam:
Czy odbedzie sie MASA kRYTYCZNA!!
Proponuje zebrac sie trochce wczesniej ok 16-17( ze wzgledu na pore roku) tam gdzie zawszeczyli na Skwerze Kosciuszki w Gdynina placu przy fontannach przed kompleksem Gemini

Co wy na to??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MASA KRYTYCZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Piątek, 28.10.2005
zachmurzenie małe
12/20 °C
1013 hPa
Wiatr: 19 km/h
Śnieg: 0.0 mm
Deszcz: 0.0 mm

NO I MA BYC TAKA POGODA W PIĄTEK:

No tak, ale ten wiatr ... Nie wiadomo z jakiego kierunku, tak wiec nie mozna zaplanowac trasy przejazdu ;)

dżozef napisał(a):

> No tak, ale ten wiatr ... Nie wiadomo z jakiego kierunku, tak
> wiec nie mozna zaplanowac trasy przejazdu

Gdyby dżozef ( a i tak wiemy okogo chodzi ) byłkiedyś na masie to wiedzialby ze trasa jest stała i niezmienna ( z malymi wyjątkami )

Pozdrawiamy dżozefa:)))

Bardzo dofCIPNE dżozef

No oczywiscie, ze dowcipne. Nawet sobie nie zdajesz sprawy jak wiatr o predkosci 14 km/h moze wplynac na tak "wielka" impreze jaka jest masa. Przez ten komunikat zniecheciles co najmniej polowe tych slabszych masowiczow :P

Sory za bład nie 14, a 19 km/h !!

No ale ok,widze ze do tematu wlaczyl sie tylko ,,przeciwnik,, masy ,a co z resztą świata? Specjalnie temat zaczolem na tydzien przed zeby kazdy wiedzial o masie a tu co?? KOLEJNY NIEWYPAŁ

hehe trase znasz mozesz sie karnac na solo :)

Ja również uważam, że to już nie pora....przypomnijcie sobie jak to było w zeszłym roku w październiku na masie. Także jak dla mnie to zaczekajmy do wiosny, w końcu liczy się jakość, a nie ilość;-))

No i znow poracha, ale dobra mniejsza z tym zobaczcie to z grugiej strony taki koles gosciowa bez netu lub ktora gdzies kiedys slyszla o masie wiedza ze odbywa sie ona w ostatni piatek miesiaca i np jedzie a tam... NIC to wszystko psuje
z gory dzieki za wypowiedzi jakie sie beda tu sypac

Kolego, rowerzysto! Poszukaj w starszych tematach na forum, zostało wtedy ustalone przez forumowiczów, że masa odbywająca się co miesiąc nie ma sensu, bo jets na niej za słaba frekwencja i sporo problemów ze smerfami. Doszliśmy do wniosku, że lepiej postawić na jakość niż na ilość(w sensie mniej mas krytycznych, ale z większym rozmachem). Poza tym październik to dla wielu osób miesiąc w którym na rower już się nie wsiada i było to widać w zeszłym roku na październikowej masie krytycznej, gdzie przybyło ledwie kilkanaście osób(ja byłem, żeby nie było, że gołosłowny jestem:P). Robiliśmy co mogliśmy, ale tak mała grupka nie ma takiego potencjału jak normalne duże masy i na koniec masy niewiele brakowało a wszyscy zostaliby ukarani mandatami, bo co to za problem jeżeli było tak mało osób, co innego jak przyjedzie np. 100 osób:D
Podsumowując uważam że dobrze jest tak jak jest, czyli mniej mas w roku, ale za to o większej frekwencji uczestników. Jednak myśląc o przyszłym roku uważam że trzeba będzie zrobić coś z reklamą naszej masy. Jak była pierwsza masa krytyczna w zeszłym roku(pierwsza w 3mieście w ogóle) to reklama była extra, kilka newsów w gazetach już na kilka dni przed masą i w dzień masy, informacje w radiu. A jak mówiłem komuś o masie, to nawet osoby prawie niejeżdżące na rowerze były zaciekawione i pozytywnie nastawione do pomysłu, pytały: co, gdzie , jak, czy każdy może przyjechać i w ogóle była tak extra atomsfera, a teraz z tą reklamą tak trochę licho...

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...