Makbet

Temat dostępny też na forum: Makbet
Opinie do filmu: Makbet.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No sorry,co to ma byc?

To moja subiektywna opinia oczywiście, ale nie daliśmy rady. Wyszliśmy szybciej z kina, nie daliśmy rady. Jeśli ktoś lubi teatr w kinie, dłużyzny, język literacki (nieco arachaiczny) na ekranie,zero akcji za to dużo krwi to polecam. Liczyłam,że w końcu sie rozkręci,ale niestety. Mąż zasnął,a ja byłam wkurzona,bo recenzenci się zachwycali,jaki to cudowny film.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 31

To jest Makbet

Może gdyby wcześniej się Państwo zapoznali z dziełem Szekspira, to nie byłoby takiego zdziwienia.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ale to jednak ekranizacja

Nie mówię,że film miał miec formę skomercjalizowanej papki. Ale dla mnie taki przekaz był "nie do przyswojenia". Czy w takim razie mogłabym prosi o podanie ewidentnych plusów ??? Tak konkretnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

Bo to nie film dla ......

Żal czytać takie "recenzje". To jest Makbet, genialnie podany jak niegdyś Tytus Andronikus i nieco słabszy Koriolan, a nie film dla parki, która przyniosła kilka piwek i siatkę czipsów z Biedry. Jak ktoś wcześniej napisał, należało wcześniej zapoznać się z tematyka filmu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dzięki za miły hejt

Akurat tak się składa,że nie jesteśmy parką kiepskich z chipsami z Biedry. Ale film zwyczajnie nam sie nien podobał. Dlatego zapytałam z zaciekawieniem o opinie innych. Widze,że odbiorca kultury wyższej patrzący pogardliwie na innych chociaż przez moment mógł się poczuć jak uczestnik czegoś "wysmakowaego". Po prostu elita intelektualna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nie rozumiem...

..dlaczego czyjes odmienne zdanie, wyrazone w sposob kulturalny, jest obiektem niewybrednych napaści - troche wiecej tolerancji poprosze.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

...

Zgadzam się z Panią, byliśmy z mężem w piątek i niestety nie dało się tego oglądać. Mąż dotrwał do końca, ja zasnęłam :((( Nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tez nie jestem zachwycona

Zabraklo pomyslu na calosc, ładne byly zdjecia, ale to za malo na ciekawy film.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Zabraklo pomyslu na calosc"

Całość to już napisał Szekspir. Dawno temu. Dla mnie rewelacja. Fascynujące zdjęcia i znakomita gra aktorów. W żadnym teatrze nie udałoby się stworzyć takiej Scenografii a tutaj Szkocja gra na równi z aktorami. Raczej dla lubiących teatr niż hollywoodzką produkcję...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

wazne

Najpierw ksiazka potem kino
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

wow, wysmienity, wysmakowany

film artystyczny, przepiekne zdjecia surowej Szkocji, swietne aktorstwo MF i MC, znakomite operowanie przytlumionym kolorem, piekne stroje i muzyka, acz rzeczywiscie dla tych co lubia Szekspira, Makbeta, dla tych co maja czas, nie spiesza sie ;) zwlaszcza dla tych ktorzy lubia kino artystyczne, polecam zainteresowanym
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Makbet jest najlepsza sztuka Szekspira. A ta ekranizacja jest arcydzielem. Chetnie przyjme zaklady o liczbe Oscarow. Jak wiadomo o gustach (i kolorach) sie nie dyskutuje ale "obiektywnie" obcowalismy ( zadowoleni i nie) z arcydzielem
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kino lubimy jak Nas zaskakuje....pozytywnie

Czas na chwilę refleksji ...jeśli chcesz się wyspać....przy monologach o niewiarygodnie zamulonym charakterze ...to idź ..idź :)

Po reklamówce i obsadzie oczekujemy akcji w tempie na Braveheart lub chociaż Rob Roy'a a otrzymujemy .... mix Valerin Forte..Melatonina ... Nervosanu ...zalanego Melisą ....pytanie ..jak z taką obsadą i takim czasie rozgrywanej akcji można uśpić widza? ...a jednak można.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

No tak, z Makbeta zróbmy Braveheart'a a następnie zróbmy podobną ekranizację Dziadów a co tam, jak się bawić to się bawić! Przecież kino ma bawić i tylko bawić.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Makbet

Jeśli ktoś idący do kina na bądź co bądź dramat Szekspira oczekuje kina akcji.... To cóż..... Rozczarowanie gwarantowane.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Usypiacz

Ja niestety też przysnęłam. Film dziwny i niestety nudny..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

szkocki Makbet

co jeszcze istotne ten Makbet jest po szkocku! a nie po angielsku, co jest b.b. miłym zaskoczeniem dla wszystkich, ktorzy lubia takie jezykowe niuanse audio.

Makbet jako wojownik czesto bardziej przypomina samuraja (niz Bravehearta), z czasem coraz bardziej medytujacego - co tez pokrywa sie z muzyka, ktora z jednej strony nawiazuje do szkockich smetnych Lamentow,a z drugiej jest tez w wielu miejscach bardzo medytacyjna, wrecz buddyjska.
Makbet czekajacy na nieuchronną codę przepowiedni...

a sen w kinie nie jest czymś złym :) jak dobry film to człowiek ma ochotę dany film zobaczyć i drugi raz i trzeci raz :D by obejrzeć "brakujące" fragmenty i zachwycić się drobnymi szczegółami, które przy pierwszym seansie i tak często uciekają.

polecam, nieustajaco.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Najlepszy

film zachwyca - piękna recenzja,zgadzam się z każdym zdaniem.To niezwykły MAKBET!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Hamnet (9 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Hamnet . Przeczytaj o filmie.

Lesbijska księżniczka z kosmosu (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Lesbijska księżniczka z kosmosu . Przeczytaj o filmie.

Crime 101 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Crime 101 . Przeczytaj o filmie.