Małe rozmiary ubrań

Witam.
Czy któraś z Pań wie,gdzie można kupić damskie ubrania w małych rozmiarach-32,34? (drobna kobieta o nietypowych wymiarach,165cm wzrostu,talia 60cm,biodra 80cm,wąskie ramiona,biust 70E)Poza sieciówkami i działami dziecięcymi ;).Szukam ubrań do pracy (określony dress code).
Jeśli któraś z Pań dysponuje namiarami na DOBRĄ krawcową ,proszę o kontakt @ : mail2me@op.pl.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Małe rozmiary ubrań

hmm mam ten sam problem ;) wszelkiego rodzaju marynarki, kostiumy itp kupowałam w małym butiku w domu towarowym Chylonia, nr Boxu nie pamiętam ale jest zaraz za ścianą boxu z portfelami i aktówkami, naprzeciwko optyka. Spróbuj :)

Milka,dziękuję,sprawdzę.
Największym problemem są dla mnie ubrania do pracy.Marynarki 34 za wąskie w biuście,36 na styk ale za obszerne w pasie.Spódnice ,spodnie też trudno mi dobrać.

A umiejętności większości " krawcowych " kończą się na skróceniu lub zwężeniu spodni,bluzki,spódnicy.

Krawcowej Ci nie polecę bo u mnie problemem jest to, że jestem wąska w pasie ale za to nogawki są zawsze za długie :) Także, większych umiejętności u krawcowej nie potrzeba.

Do tego buty w rozmiarze 34 więc wszelkiego rodzaju szpilki to istna tragedia :P

Chyba nie tylko ze szpilkami masz ten problem... 34? Ja mam 36.Wiem,gdzie można kupić 35.W Gdańsku Głownym,na hali targowej,są 3 takie obuwnicze.Mają buty polskich producentów,skórkowe.Ceny nie są powalające.Od 120 zł do max 200.Na małe rozmiary często mają promocje.

Nie tylko ale ze szpilkami głównie. Na zimę kozaki opinają całą nogę więc daję radę. Wiązane typu "adidasy" też miarę ok. Najgorzej ze szpilkami i balerinami bo nie dość że rozmiar 34 to jeszcze bardzo wąska stopa ;) Dzięki, jak będę w Gdańsku zajrzę na pewno :)

Taka mała rada jak już zajdziesz do tego butiku, nie przestrasz się bo mają mnóstwo towaru więc można dostać oczopląsu. Jak powiesz czego szukasz na pewno coś się znajdzie ;)

Mam na myśli halę naprzeciwko Baszty Jacek,przy kościele (chyba św.Mikołaja).

Inne tematy z forum

botox, gdzie polecacie? (26 odpowiedzi)

witam, chciałabym wybrac sie na botox (chce pozbyc się zmarszczek nad brwiami i minicznych przy...

Skup odzieży używanej w 3mieście, gdzie? (52 odpowiedzi)

cześć wszystkim! po porządkach w szafie mam 2 worki ubrań i miejsce na nowe ciuchy :) czy...

Męskie stringi na plaży i na codzień co sądzicie? (5 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, Chciałabym poruszyć dość nietypowy temat, który ostatnio zaprząta mi głowę. Mój...