Mały Książę

Temat dostępny też na forum: Mały Książę
Opinie do filmu: Mały Książę.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

widziałam wczoraj super film, polecam, daję dyszkę. :P
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 1

warto!!!!

film bardzo piękny wizualnie.. szczególnie część dotycząca małego księcia, pełen mądrości i prawd o życiu ogólnych i współczesnych, chyba widz dorosły bardziej doceni tę bajkę chociaż moje dziecko lat 6 też wysiedziało i wyszło zadowolone ze nie ma takiej mamy jak w bajce;)
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 0

cudowny!!!!!

film bardzo mnie poruszył, był wspaniały 10/10
mądry i uczący
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 2

perełka !!

rewelacyjna interpretacja małego księcia. dla dorosłych i dla dzieci. wzrusza i uczy!!!
dawno nie było tak dobrego filmu !!!! 10 /10 polecam !!
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

czy dla 5latka bedzie ok?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 1

Napewno będzie ok w sensie wizualnym i fabuły :) Nie wiem ile z tego wyniesie, ale myślę że warto
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

wyjątkowy, polecam! 10\10

Byłam z prawie 6-letnim synkiem, przez 70% filmu siedział wpatrzony, pod koniec, przez chwilę zrobiło się trochę smutno, synek przytulał się wtedy do mnie i zasłaniał oczy, kiedy na ekranie był nieładny świat dorosłych. Naprawdę warto, mało słów, dużo treści, piękna muzyka i obrazy. Film zrobiony z szacunkiem dla widza.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 0

rewelacyjny film dla każdego!

Byłam wczoraj z 12 latką, która nie lubi książek . Szła z nastawieniem, że nudny, dla małych i na pewno zaśnie. Siedziała wpatrzona cały film, widziałam emocje na jej twarzy i łzy się pojawiły. Nie ukrywam, że i mnie się udzieliły. Film przepiękny, mądry, piękna muzyka. Uczy szacunku i przypomina jacy powinniśmy być gdy dorośniemy. Polecam
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0

wart przemysleń jednak...

film przepiekny... przeszłam wiele w życiu, więc poruszył mnie dogłębnie.Uroniłam w ukryciu łzy,,,t Jednak byłam z synem 10letnim, z kórym nie czytalam "Małego Księcia" - był zainteresowany jednak film za ciężki jak dla dziecka 10letniego....po seansie wiele nie potrafił mi przekazać....
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 12

Nie dla małych dzieci

Byłam z 6-letnim synem. Mały przez całą bajkę był znudzony. Trudny język. Bajka smutna i przygnębiające. Nie polecam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 43

smutne

pewnie lepsza strzelanina aka łatwy język i agresja
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

moze z twoim dzieckiej jest cos nie tak

moja corka 4-latka byla zachwycona i poruszona
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzięki za info

zastanawiałem się nad moim 4,5 latkiem - teraz wiem że go zabiorę

Mały Książę to lektura dla gimnazjum

Nic dziwnego, że syn był znudzony - musi poczekać 8 lat - do drugiej klasy gimnazjum, wtedy zrozumie.

Piekny i wzruszający film.

Piękny i wzruszający film, wyróżniający się na tyle bylejakości i tandetnych filmów. Film polecam od 8-9lat. To pierwszy film, który tak poruszył moje dzieci - 9latka miała łzy w oczach a 6latek się popłakał.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

kasia

Ładna bajka, ale uważam, że nie wszystkim dzieciom może się spodobać. Jest to bardzo poważna opowieść i mało w niej humoru, który zazwyczaj spotyka się w innych bajkach. Momentami dla dziecka może być ona też niezrozumiała, ale warto żeby dziecko poznało również inny "gatunek" bajki ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jola

Byłam z wnuczką 3,5 latka W zachwyceniu obejrzałyśmy film :) :)

Polecam! Też myślałam, że będę musiała wyjść z kina przed czasem po przeczytaniu niektórych opinii Ale to wnuczka mnie pocieszała :) Warto zabrać dziecko i sprawdzić na jakim etapie rozwoju się znajduje ,.

Odszukać w sobie dziecko - bezcenne Dać dziecku odrobinę magii wspaniałe
Zachwycona babcia i wnuisia
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

super

badzo fajny film ale i smutny polecam ale nie za bardzo
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie każdy film musi być wesoły, żeby być wartościowy

Czasami warto dać kredyt zaufania i zaproponować dziecku coś innego, niż zwykle. Mój 4.5 letni syn być może nie pojął wszystkich treści, ale oglądał z zainteresowaniem i zaangażowaniem. Film jest wspaniały zarówno pod względem wizualnym, jak i w warstwie treści. Warty obejrzenia i porozmawiania po nim.

obowiązkowy film dla rodzica i oby wyciągnoł z niego wnioski

piękny film przeniesiony na dzisiejsze realia pokazuje i wytyka rodzicom błędy wychowawcze oraz pęd za dobrem materialnym ,brakiem czasu dla dziecka jego potrzeb . Syn lat 4 nie wszystkie kwestie ogarniał ale podobał mu się dzielny mały książę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

naprawdę warto!

animacje piękne, film bardzo wzruszający. wyszłam z kina ze łzami. naprawdę polecam nie tylko dla dzieci, ale dla dorosłych również.:')
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie.

nasz 7 latek płakał w kinie i w nocy potem. Nie polecam dla wrażliwych dzieci to zbyt cieżki film...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

dobre kino!

polecam!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czekam

Niestety, mnie się nie podobał... Dla dzieci zbyt poważnie, dla dorosłych zbyt niepoważnie. Nie wiem, może formuła animacji nie pasuje do niezwykłej, magicznej, tajemniczej i wielowymiarowej treści Małego Księcia?? Zero magii,zero przygody, zero wzruszenia. Poczekam na Małego Księcia w wersji fabularnej z prawdziwą pustynią i jej wyzwaniami, z bezkresem i pustką kosmosu, z tajemniczością przestrzeni pełnej gwiazd. Poczekam na historię, w której nie ma opozycji rodzic, a właściwie dorosły- dziecko. W Małym Księciu przecież nie o to chodzi! Rodzice i dorośli nie głupieją z czasem i wcale nie chcą źle dla siebie i swoich dzieci. W końcu Małego Księcia napisał dorosły, wrażliwy człowiek. Napisał o sobie, o samotności, o życiowych wyborach. Dlaczego nie można tej treści zrealizować tak widowiskowo jak Harrego Pottera lub Opowieści z Narnii? Czekam, czekam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

Słabe

Najsłabszy film na świecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie ma lepszego filmu

Byłam na tym filmie z mamą i siostrą. Był taki piękny, że na końcu się popłakałam. Film dla mojej siostry był jeszcze trochę niezrozumiały, ale i tak bardzo jej się podobał. Polecam dla dzieci powyżej 6 roku życia

Super.!!!!!

Super dałam bym10/10 ale na konicu było...bardzo smutno. Wienc daje 8/10

Super.!!!!!

Sssssssuuuuuuuppppppeeeeeerrrrrrrr@! ! 10/10

Inne tematy z forum

Arco (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Arco . Przeczytaj o filmie.

Michael (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Michael . Przeczytaj o filmie.

Chora na siebie (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Chora na siebie . Przeczytaj o filmie.