Miłość

Temat dostępny też na forum: Miłość
Opinie do filmu: Miłość.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

GCF ma klasę:)) to moje ulubione kino:))

dziękuję za dodatkowe seanse w kameralnym w imieniu wszystkich, którzy wybierają się na film od poniedziałku do czwartku:)) jeszcze raz dziękuję:))))))))))))))
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niezwyke prawdziwy i poruszający film o MIŁOŚCI...

"Miłość" to WIELKIE KINO obrazujące jak ogromnym uczuciem możemy darzyć drugiego człowieka, jak wiele dla niego zrobić, pokonując niejednokrotnie granice własnej wytrzymałości... To właśnie w chwilach trudnych, przełomowych nasza miłość zostaje wystawiona na próbę... Pojawiają się tu niezwykle istotne pytania o granice ludzkiej godności, dylematy moralne... Cokolwiek czyni Georges, robi to w imię wielkiej miłości do swojej żony- Anne... Ten obraz po prostu trzeba zobaczyć, bez wątpienia na długo pozostanie on w sercu i pamięci... Warto również w tym miejscu podkreślić niesamowicie przekonywującą grę aktorską głównych bohaterów, prawdziwe mistrzostwo !!! Jestem pod ogromnym wrażeniem ...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0

przed seansem nie ma reklam!!

prosimy przybywać punktualnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

to film o życiu

tak wygląda nasz kres.
Czy ta miłość pozwoliła na godne odejście? Czy Anna nie prosiła wcześniej swojego męża o śmierć? Zdawała sobie sprawę, że będzie już tylko gorzej i gorzej, następne upokorzenia, cierpienia,. Coraz bardziej niesprawne ciało staje się jak więzienie dla ciągle odczuwającego umysłu...
Piękny film.
I okrutny.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

od kilku godzin jestem po seansie, nie mogę przestać myśleć o "miłości"... to film, który na długo pozostanie w naszej świadomości
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Miłość

Sorry, ale film to wyjątkowy gniot. Flaki z olejem. Zero emocji. Nie da się na nim do końca wysiedzieć. Uważajcie na te recenzje pełne zachwytu (innych chyba nie ma), bo naprawdę szkoda czasu. W końcu skumałem, że to parodia "Nietykalnych". Temat podejmowany zresztą w wielu filmach, ale jeszcze nikt nie zdołał go oddać w tak beznadziejny sposób.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 14

uwaga uwaga

szanowni czytelnicy ten film jest OBRZYDLIWY NAPRAWDE NIEDA SIE WYSIEDZIEC UWARZAJCIE ZGADZAM SIE Z TA OPINIOM NA NIE NAPRAWDE 10 MIN DZIADEK SCINA KWIATY PRZECIAGANY FILM STRASZNY GNIOT NIE NIE NKIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE NIE szkoda kasy nie blagam was ten film to 0
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 21

Re: uwaga uwaga na ORTOGRAFIĘ !!!

Jeśli MIŁOŚĆ to tylko do ORTOGRAFII u tego widza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Riposta

Szanowny Panie Krzysztofie,
film jest dla inteligentnego i WYEDUKOWANEGO odbiorcy, a sądząc po błędach językowych i ortograficznych Pan taką "osobom" zdecydowanie nie jest. Ośmieszył się Pan tylko pisząc tę opinię.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

wielkie rozczarowanie

Ten film to wielkie rozczarowanie. Temat bardzo ważny, zaś sam film nudny, za długi i o dziwo bez emocji. Ledwo wysiedziałam w kinie do końca (licząc że może pod koniec czym mnie pozytywnie zaskoczy). Na prawdę nie polecam.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

FILM MIŁOŚĆ

Film wart obejrzenia,ale nie polecam osobom starszym!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

obraz skierowany do...

.. widza, który preferuje długie sceny. Według krytyków siłą filmu Hanekego jest niebywała prawda każdej sceny, każdego gestu, każdej rozmowy.
To kino dla osobliwego widza.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

piękny, tragiczny

Film głęboko poruszający, piękny, rewelacyjnie zagrany. Ale : nie dla samotnych ( bo kto tak o nas będzie się troszczył), nie dla starszych osób ( zbyt realistyczny obraz tego co może nas spotkać jutro-pojutrze). Podsumowując : depresja na wiele godzin , choć taka "szlachetna".
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

wartościowy ale nudny

Film na pewno wartościowy i nieco poruszający, jednak mnie strasznie znudził. Spodziewałem się czegoś lepszego, a o mało nie usnąłem na seansie. Wychodząc ziewałem i żałowałem wydanych pieniędzy.
Film dla starszych par, bądź kogoś kto zetknął się z opieką nad umierającym bliskim.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9

miłość

trudny, smutny, bardzo realistyczny, bardzo umęczyły mnie długie sceny cierpienia i jęczenia (sic!) starszej osoby, POZA TYMI nieprawdopodobnie piękne zdjęcia, wspaniała gra
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobry i trudny

Polecam. Film o trudnej sprawie - więc trudny. Bardzo realistyczny, przygniatający, dołujący, pokazuje chorobę od takiej strony- od jakiej możemy ją poznać , gdy choruje najbliższa nam osoba.Warto obejrzeć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wiem, czy taki wartościowy

film na bardzo ważki temat, ale jednocześnie zwyczajnie nudny i, jak dla mnie, przede wszystkim przepełniony beznadziejnością. Do tej pory nie wiem, czy tematem tego filmu rzeczywiście jest miłość.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

cały Haneke

Film piękny, a jednocześnie nieprawdopodobnie bolesny.
Nie zrozumie go w pełni ktoś, kto nie przeżył choroby/śmierci osoby sobie najbliższej, a opinie niektórych "znawców" kina są po prostu nie na miejscu.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Miłość...., ale nie w tym filmie

Poszedłem na film o Miłości. Przed seansem czytałem,
że prawdopodobnie o największej miłości w historii kina. I reżyser i znani aktorzy byli kolejną zachętą do oglądania.
Oglądnąłem z zaciekawieniem.
W tym filmie miłości nie zauważyłem.
Była lojalność, było poświęcenie, które doszło do ostatecznej bariery, była bezgraniczna cierpliwość, jako konsewkwencja wielu wspólnych lat.
Te elementy życia są częścią tego, co nazywamy miłością, ale nie ograniczają tego pojęcia.
To była smutna opowieść o granicach wytrzymałości psychicznej i fizycznej.
I o tym, co dla większości z nas jest nieuniknione.
To nie jest film dla starszych ludzi.
I na pewno nie o miłości.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum

Iluzja 3 (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Iluzja 3 . Przeczytaj o filmie.

Wielki Marty (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Pomoc domowa (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pomoc domowa . Przeczytaj o filmie.