Mistrzostwa Pomorza w RJnO 28-29.05

czyli Rowerowej Jeździe na Orientację.
Ponieważ impreza wygląda na "tajną" to podaje zainteresowanym linke:

http://www.mtbo.pl/terminarz/reg/r28-29.05.htm

Pozdr/J.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Mistrzostwa Pomorza w RJnO 28-29.05

Jankes napisał(a):

> czyli Rowerowej Jeździe na Orientację.
> Ponieważ impreza wygląda na "tajną" to podaje zainteresowanym
> linke:
>
> http://www.mtbo.pl/terminarz/reg/r28-29.05.htm
>
> Pozdr/J.
>
>

Hehe, właśnie chciałem też wrzucić to na forum ;-). Mam nadzieję, że się trochę ludzi pojawi.
Pozdrower

Akurat są maratony MTB w Gorzowie i Pile (odpowiednio sobota/niedziela). Takie zawody byłyby alternatywą gdyby dystans był porządny ale pewnie jest prześmieszny?

diablo napisał(a):

> Akurat są maratony MTB w Gorzowie i Pile (odpowiednio
> sobota/niedziela). Takie zawody byłyby alternatywą gdyby
> dystans był porządny ale pewnie jest prześmieszny?

Z tego co zrozumiałem ze strony organizatora, to te dystanse wcale śmieszne nie są, a zawody są organizowane w formule takiej jak wszystkie mistrzostwa w RJnO. Jednego dnia jest dystans krótki, a drugiego długi. Nie są to oczywiście maratony, ale jak próbujesz się ścigać, to się umęczysz jak na zawodach xc, a do tego trochę sobie pogłówkujesz. Ja startowałem dwukrotnie w podobnych (tak mi się wydaje) zawodach organizowanych przez Neptuna (tylko nie wiem, czy tamte trasy to był dystans długi czy krótki) i obie dały mi porządnie w kość, a czas wyścigu to około 2h. Także ja wszystkim polecam.
Pozdrower

Skala świadczy o tym ze obszar jest malutki..

Ja mam nadzieję się zjawić, chociaż nie wiem czy mi się uda bo to długi weekend i mogę gdzieś wyjechać. Mam nadzieję Jarek, że się zobaczymy.

Jakby co to są jeszcze mistrzostwa PG:
http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=60117

Trochę dziwi mnie skala map na których się startuje, ciężko się będzie przestawić z Harpaganowej setki, ale zawsze to jakieś nowe doświadczenie.

Mickey napisał(a):

> Ja mam nadzieję się zjawić, chociaż nie wiem czy mi się uda bo
> to długi weekend i mogę gdzieś wyjechać. Mam nadzieję Jarek, że
> się zobaczymy.
>
> Jakby co to są jeszcze mistrzostwa PG:
> http://rowery.trojmiasto.pl/info_imp.phtml?id_imp=60117
>
> Trochę dziwi mnie skala map na których się startuje, ciężko się
> będzie przestawić z Harpaganowej setki, ale zawsze to jakieś
> nowe doświadczenie.

Ja się wybieram zarówno na Mistrzostwa, jak i na zawody PG, także do zo
Z przestawieniem się nie będzie na pewno żadnego problemu.
Pozdrower,
Jarek

Zapowiada się na to, że ja nie będę ani na jednej ani na drugiej imprezie...no cóż do zobaczenia na LUC 3 :)

Mickey napisał(a):

> Zapowiada się na to, że ja nie będę ani na jednej ani na
> drugiej imprezie...no cóż do zobaczenia na LUC 3 :)

No ja jeszcze nie jestem pewien startu na LUC :-/ - jeszcze nie wynegocjowałem przepustki od żony ;-).
Pozdrower

Widzę, że masz podobne problemy jak ja. Negocjacje z żoną trudna rzecz. Ja swoją zabrałem na Bażantarnię, chcę jechać na LUC (priotytet), więc nie chcę przesadzać z imprezami w międzyczasie. Masz może jakieś uniwersalne rady co do negocjacji? :)

Mickey napisał(a):

> Masz może jakieś uniwersalne rady co do negocjacji? :)

Prawda jest brutalna - bez "fantów" negocjacje są bezprzedmiotowe ;-).

No i jak było Jarek? Ja zaliczyłem dzisiaj maraton Gatorade Piła na długim, wcale sympatyczna imprezka

diablo napisał(a):

> No i jak było Jarek? Ja zaliczyłem dzisiaj maraton Gatorade
> Piła na długim, wcale sympatyczna imprezka

Miałeś rację jeśli chodzi o dystanse - nie były zbyt długie: pierwszego dnia zajęło mi przejechanie całej trasy 55 minut (trasa 11 km po najkrótszych drogach) i 85 minut drugiego dnia (trasa 16 km po najrótszych drogach). Trasy były interwałowe i czuję się po tych dwóch dniach bardziej zmęczony niż po Harpie (który dał mi nieźle w kość). Ludzi było bardzo mało (w kat 19-39 kilkanaście osób), ale za to było podobno kilka osób z kadry narodowej, którzy wykręcili nieprawdopodobne czasy. Z Trójmiejskiej elity był Andrzej Chorab i Bartek Bober. Nauczyłem się bardzo wiele i nieźle się napociłem.
W przyszły weekend bardzo podobne zawody odbędą się w Dolinie Radości (info na www.rowery.trojmiasto.pl) - wszystkim polecam.

Acha, jak dobrze pójdzie to relacyjka będzie.

Pozdrower,
Jarek

Dobra machnij relacyjkę. Czyli rozumiem ze tempo super ekspresowe a jak wyglądały PK?

diablo napisał(a):

> Dobra machnij relacyjkę.

postaram się.

> Czyli rozumiem ze tempo super ekspresowe

Jeśli chodzi o zawodnika nr 1, to on trasę, którą ja robiłem 55 minut (byłem z siebie całkiem zadowolony - nie błądziłem wogóle, tylko raz słabszy wariant wybrałem, no i dawałem w pedały) zwycięzca zrobił w 42 minuty (!). Dadam, że zarówno Andrzejowi Chorabowi jak i Bartkowi Boberowi zajęło to ponad 50 minut. Mam zamiar spróbować przejechać tę trasę (znając już ją dobrze) w czasie poniżej 42 minuty, ale wydaje mi się to mało prawdopodobne.

> a jak wyglądały PK?

Biało - czerwone lampiony - jak na Harpie (tylko bardzo sprane - dlatego nie były zbyt dobrze widoczne), pochowane trochę - także można było spokojnie minąć punkt nie zauważając go (zarówno mi jak i innym zawodnikom takie sytuacje się zdażały ;-).

A jak było na maratonie? Jakie przewyższenia? Jakie miejsce zająłeś? Czy startował ktoś znajomy z Trojmiasta i okolic?

Pozdrower

Maratonik kameralny ale sympatyczny, Gatorade połączony był z Mistrzostwami Polski służb mundurowych. Trasa gdyby nie single traki nad jeziorami byłaby totalnie nudna, duzo prostych dróg przez las oraz wkładka szosowa i szutrowa pod wiatr na środku pętli. Dużo nagród w postaci pucharów i statuetek rowerzysty (zdjęcia wrzuce na racing.liro.com.pl) ale nie załapałem sie bo 2 x zgubiłem trase co kosztowało mnie jakies 15min. Poza tym było sporo piachu, najwiekszy podjazd w porywach 20m. W sumie mogli sobie zadać nieco więcej trudu robiac wiecej zakrętów i single traków a szosa i 3km prostego szutru przez pola darować. Całkowite przewyższenie na 2 petlach poniżej 300m.
Mimo to satysfakcja z ukończenia była :)

Po tym co tu piszesz jestem bardzo ciekawy relacji. Widzę że podobieństwo do harpa kończyło się na słowie orientacja ;)
Pozdrawiam i czekam na relację :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...