Re: NOCNIK- od kiedy przyzwyczajac dziecko do zalatwiania SWOICH POTRZEB NA NOCNICZKU?
W tym sadzaniu na nocik w iwelu ok. 8 miesięcy czy 10 jest sens taki że dziecko przyzwyczaja sie do nocnika i mimo że nie zacznie kontrolować jeszcze potrzeb przez kilka miesięcy to będzie już z nocnikiem zaprzyjaźniony i nie edzie robił awantur a taki prawie 2 latek co nocnika nie znał może się nieźle buntować i do 3 lat może to trwać ,znam takie przypadki ,maskara
Starszy mó syn zaczął wołać tydzień przed drugimi urodzinkami, było lato więc całkowita rezygnacja z pieluch w 4 dni go nauczyła kontroli
młodszy jest sadzany od 10 miesiąca ,na 11 miesiące robił siusiu za każdym razem jak go posadziłam ,kupkę jak mu sie chciał też robił ,potem zaczął mocnp chorować, ciągłe inhalacje ,ryki spowodowały że mu trochę odpuszczałam ,sadzałam rzadziej a prze 2 dni w ogóle i to był straszny mó jbła, bo się zablkokował ,potem nie potrafiłsiedzieć godzine i nic nie zrobić ,potem znowu się odblkowował:)i zaczął robić ale juz nie tak często jak w 11 miesiacu, teraz jest tak że kupę chce robić tlyko na stojaco, w niedzielę tylko jednorazowo udało mu się zrobic na nocnik a siusiu zrobi raz dwa razy do nocnika ,czasem nie chce wcale usiaść, szczerze powiem że jeste zła że tak sie dzieje ale mu nie odpsuzcza, chodzimy na nocnik czy ma zrobić siusiu czy nie
latem powiedzmy w lipcu będzie miał prawie 1,5 roku i chcę spróbować nauczyć do kontroli właśnie poprzez chodzenie w samych majteczkahc ,ale nie wiem czy załapie,mam nadzieję żem imo wszystko załapie bo zimą będzie trudniej nauczyć a niewyobrażam sobie żebyp onad 2 latek jeszcze chodził z pieluchą
Betrisa - współczuję ,ale jak /ci pomóc to nie wiem
0
0