Nasze oczekiwania

Witam!
Proponuje rozpoczecie nastepujacego watku.
Piszemy czym sie zajmujemy opcjonalnie nasze zarobki, oraz nasze oczekiwania czyli ile chcielibysmy zarabiac na aktualnym stanowisku, moze dodac o czym marzymy np o jakims dodatkowym pakiecia jak prywatna sluzba zdrowia, lub o innej umowie np mamy na czas okreslony a chcielibysmy na nieokreslony.
Osoby bezrobotne moga sie przylaczyc wpisujac swoje oczekiwania

Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Nasze oczekiwania

Kucharz, lat 25, wykształcenie kierunkowe, 4 lata doświadczeni. Angielski komunikatywny.
Obecnie dostaje niecałe 2k netto, a żebym był usatysfakcjonowany chciałbym zarabiać 2.5-3k netto na normalnej umowie o prace 5 dni w tygodniu.
W Anglii za tą samą pracę dostane 2k, ale funtów, a po kilku latach 2,5k funtów za które będę żył jak normalny anglik. Czas wyjeżdzać.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak wyżej.

Pracuję na stanowisku biurowym, wyższe wykształcenie, 3 języki, 5 lat doświadczenia zawodowego.

Chciałabym zarabiać ok 2,5 netto.

Niestety, to tylko marzenia.
Za 2 miesiące wyjeżdżam na stałe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ile byś chciała zarabiać gdybyś miała 20 lat doświadczenia zawodowego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

zależy jaki zawód. Pracownik biurowy szczyt możliwośc osiąg raczej szybko, bo tam nie ma czego się uczyć, ale już taki spawacz z 20 letnim doświadczeniem to na wstępie spokojnie od 5 tysięcy może wstępnie zaczynać rozmoę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Buahahaha "nie ma się czego uczyć". Z tego wniosek, że po osiągnięciu szczytu w piątym roku kariery, wynagrodzenie nie powinno już rosnąć, a wręcz powinno spadać z uwagi na spadek wydajności, pogorszenie stanu zdrowia etc.

Bzdury pleciesz i tyle.

Dobry pracownik, dbający o rozwój kariery, rozwija się całe życie korzystając z dobrych kursów, studiów podyplomowych i kolejnych kierunków.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

to idź na te studia i zobacz jaki jest poziom, dokształcać się tak ale samemu w domu

Hej chwila
A jaka prace bedziesz wykonywal(a) po wyjezdzie?

Hej Byq
Dzieki za udzielenie sie w moim watku.
Pozostaje mi zyczyc tobie powodzenia. Kucharz to ci ciezki zawod ale mysle ze dajacy wiele satysfakcji. W trojmiescie ciezko bedzie ci zrobic kariere. Malo jest dobrych restauracji gdzie zdobyc mozesz doswiadczenia. W Anglii napewno bedzie ci na pocztku ciezko, ale mysle ze w perspektywie czasu to moze byc najlepsze wyjscie.
Mozesz pracowac z naprade dobrymi kucharzami powoli si pnac do gory zarabiajac coraz to lepsze pieniadza. Powodzenia zycze
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Magazynier,
Student "zaoczniak" - z wyboru, nie z wyników matury (II rok jak to potrzebne)
Stawka godzinowa 10 zł netto, umowa zlecenie
+ jak nie mam pracy na magazynie to dorabianie Akordem, albo do domu i czekanie na telefon że jest zajęcie (mam wybór)
Pensja miesięczna nie do oszacowania, zależy od tego ile jest zamówień (a tym samym mojej pracy na magazynie) i ile mi się chcę robić na akordzie (uwierzcie nie zawsze robota idzie tak chcemy i planujemy)
Nie narzekam,
Czego bym chciał?????
Móc choć się ocierać o tematykę którą studiuję, ale nierealne to niestety, dlaczego?????
Bo brak doświadczenia w tym kierunku etc.....
No i wyższej stawki na Akordzie, lub być na godzinówce robiąc produkcyjną ale też nierealne (kasa)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Studentka ostatniego roku budownictwa, marzę o umowie o pracę, możliwości rozwoju, byłabym bardzo szczęśliwa jakbym na początek miała 1500zł netto. Niestety w tej branży bezrobocie sięga zenitu. O pracy w zawodzie w Polsce mogę sobie pomarzyć. zaraz po ukończeniu studiów wyjeżdżam.

Inne tematy z forum

Porta KMI Bolszewo (3 odpowiedzi)

Jak w tytule. Pracuje lub pracował ktoś w ich biurze? Jak tam jest naprawdę, bo trochę w necie...