New old stuff

Jakiś czas temu, na allegro, można nabyć całkiem wysokie grupy osprzętu w świetnych cench, naprzykład nowe(fabrycznie, zapakowane w orginalne opakowania + instrukcja) piasty Ultegra 600 p+t+kaseta za 200PLN. Okazuje się jednak, że są to potwornie stare roczniki, typu 91` 92` 93. Co myślicie o takim sprzęcie, czy to że dużo leżakował w magazynie wpływa na ich jakość? Sam się zastanawiam nad kupnem paru takich części do szosówki(piasty91`, manetki93`, klamki92`), i czy jest tu ktoś kto się w jaki kolwiek sposób przejechał na takim sprzęcie, lub ma inne uwagi? Z góry zdzięki za odpowiedź!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: New old stuff

jeżeli sobie leżał fabrycznie zakonserwowany to jest gites, a sporo starszych szpejow jest lepsza niz te nowe :) new old stock z prze 40 lat to juz rarytas i na tym nie wypada jezdzic

mam u siebie jakis czas piastę przednią dura ace z roku bodajże 96. Obrót jak masło. Aha. i kupiona bodajże na bike-discount.de za 40 zł (w przeliczeniu).

Ja do dzisiaj mam tylne koło na "Shimano 600 Ultegra" 8rz i choć faktycznie wygląda archaicznie top chodzi dobrze.

ja mam klamkomanetki 600 ultegra i chodza bardzo dobrze mimo ogromnego zużycia.

No właśnie największy problem jest w tym, że piasta jest tylko na 7 przełorzeń i jak zajeżdże kasete to nigdzie drugiej nie kupie, najwyżej altusa.

a ja mam starego xtr z epoki 8 rzedowych napedow :) i mimo ze w porownaniu z xtr mega 9 i tym juz calkiem nowym moj ma stalowe srubki, pelny leb sroby mocujacej, brak kolnieza pod gumke na wylocie linki i wozek ze stali to i tak jest super bo mimo wielu lat pracy absolutnie nic mu nie dolega!! (jedyne co mu zmienilem to wewetrzna strone wozka na taki z xt mega9 zeby sie dalo koleczka 11t montowac bo orginalnie byli 10T :)

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...