Odradzam!!

Potworne miejsce pracy. Przygoda w Mariaszku pozwoliła mi zrozumieć istotę powiedzenia "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu". Właściciele powinni raczej wejść w spółkę z hitlerem i otworzyć franczyzową placówkę obozu pracy, aniżeli brać się za gastronomię.
Nie dość, że stawka godzinowa jest żenująca, to szefostwo ma czelność kłaść łapy na tip'ach, które zabierają i rozdzielają co 10 dni według swoich idiotycznych kryteriów. Powodem jest najpewniej chęć do całkowitego kontrolowania zarobków.
Pracownicy traktowani są jak bezmózgie małpy, a w zasadzie gorzej: jak roboty, którym wydaje się polecenia nie zwracając uwagi na zmęczenie, czy emocje. Człowiek czuje się jak śmieć i wielokrotnie ma ochotę zalać się łzami, ale nie zrobi tego czując że sprawiłoby to może komuś satysfakcję.
Z racji tego, że mieszkańcy Trójmiasta są w oczach właścicieli nierobami, Mariaszka w Gdyni wspiera czasem ekipa weteranów z innej restauracji w Ostródzie. Wspomniani weterani ujawniają idealny profil pracownika tej firmy: niskokreatywnej, pozbawionej charakteru osóbki, dla której podawanie jedzenia do stolików za 6zł/h jest szczytem marzeń i ambicji.
Odradzam komukolwiek. Na prawdę. Niech trójmiejskie gastro wie, że narodził się drugi barbados.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Odradzam!!

hej, jestem zaniepokojona tym co napisalas, bo tam własnie mam zacząc pracę, możesz cos więcej?

prosze o kontakt

ewa.nowak70@onet.pl
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

MARIASZEK PRACA OPINIA

fakty:
-stawka 7zł za godzinę
-tipy do skrzyneczki, dzielone między ludzi co 10 dni (jeśli np. po 9 dniach stwierdzą, że się nie nadajesz, z tipa nie zobaczysz nic)
-właściciele będą czepiali się do każdego, nawet najmniejszego aspektu Twojej pracy. Non stop, codziennie. Na pochwały nie licz, zawsze będzie coś nie tak.
-W ekipie są ludzie, którzy kablują (wyjątkowe świństwo)
-Wylecieć można praktycznie za wszystko

Pracowałam wcześniej w kilku miejscach, ale takich rzeczy jeszcze nie widziałam. Ta restauracja ma 1,5 miesiąca a w internecie jest już masa złych opinii. Dodatkowo na trojmiescie wciaz ogłoszenia ze potrzebuja ludzi....
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: MARIASZEK PRACA OPINIA

No i fajnie że jest gdzie opisać takich pracodawców. Ja jako częsty klient knajpek tam na pewno już nie zjem. Barbados też już dawno odpuściłem :)
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

http://forum.trojmiasto.pl/RESTAURACJA-MARIASZEK-t416493,1,33.html
tutaj więcej ludzi pisze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

TIPY?

A cóż to za słowny koszmarek? Po polsku wysławiać się nie łaska? Nic dziwnego, że traktują Was jak idiotów, skoro się tak zachowujecie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

człowieku wszędzie w gastronomii używa się terminu tipy na napiwki, sam jesteś idiotą;)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

do abc

Widać,że jesteś opóźniony w rozwoju i tak samo gburowaty jak większości ludzi co mają trochę więcej kasy..szkoda mi Ciebie człowieczku. Obyś się gdzieś sparzył.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: do abc

O De Pe się od tych co mają trochę więcej kasy, nie generalizuj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A ty zachowujesz się jak prostak,zwracając tutaj uwagę ludziom!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do ex kelnerki

Nie wypowiadaj się na temat pracowników nie z Ostródy,ale Idzbarka gwoli ścisłości.Pracuję tu już trochę i nie uważam się za imbecyla podającego jedzenie za 6 zł/h.Skoro masz tak wygórowane ambicje i wysokie mniemanie o sobie to najlepiej poszukaj sobie pracy raczej nie w charakterze kelnerki.Ja osobiscie wolę jak obsługuje mnie osoba nie pozująca na gwiazdę,ale kompetentna.A takich widocznie w gdyńskim Mariaszku brakowało,skoro trzeba się było wspierac załogą z drugiej restauracji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

Re: Do ex kelnerki

na pewno znajdziecie kompetentnych pracowników i w Trójmieście :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chyba taka specyfika zawodu - nie wszędzie oczywiście jest źle, ale moje prywatne i znajomych doświadczenia pokrywają się z Twoją opinią co do traktowania kelnerów/kelnerek i stawianych przed nimi wymagań.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

to cyba mobingus coli ? co nie!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Uważajcie na GTS (Gruppo Trade Service)! (55 odpowiedzi)

Co jakiś czas pojawiają się ogłoszenia o wykładaniu towaru w sklepach Carrefour (zatrudnia firma...

Praca jest... takie spostrzeżenia. (40 odpowiedzi)

Przeglądając oferty na naszym rynku, widać jedno. Praca jest, ale za grosze. Dominują stawki od...