Ogrzewanie

Na wstępie chcę powiedzieć, że wiem, że takie tematy były poruszane już na forum w zeszłym roku, jednakże postanowiłem mimo to "odgrzać" temat, ponieważ pewnie więcej osób będzie nim zainteresowanych, dlatego bardzo proszę o niehejtowanie od razu mojego zapytania, za co z góry serdecznie dziękuję :)

Mieszkam na familijnym i w związku, że wprowadziłem się tutaj po zimie nie bardzo byłem w stanie "wyczuć" piec.

Chciałem zapytać jak macie ustawione swoje piece gazowe (chodzi mi o temperaturę na piecu) oraz sam programator. W jakich godzinach dogrzewanie itp.

Pewnie ile osób tyle opinii i sugestii, jednakże bardzo chętnie bym ich wysłuchał, bo może pozwoli mi to zoptymalizować koszty związane z ogrzewaniem. Może źle myślę i nie najlepiej coś robię, a chyba po to jest to forum, aby się czegoś dowiedzieć i wymienić pomysłami.

Miłego dnia !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ogrzewanie

Dzięki :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Ogrzewanie

Ja mam Dietrich MCR3. Podłogówka cały dół + łazienka na górze. W tej chwili temperatura na piecu c.w.u - 60 stopni, c.o. 30-35. Mam bezprzewodowy regulator który jest ustawiony w salonie. Jako, że w domu jest małe dziecko, a kominka jeszcze nie mam to rozpocząłem już sezon grzewczy z tydzień temu.

Co do temperatury to każdy lubi inaczej i prowadzi różny tryb życia. U mnie rano piec nagrzewa między 5-8 godziną. Żądana temperatura utrzymuje się cały dzień. Potem jeszcze miedzy godziną 22-23 dogrzeje na noc.

Oczywiście piec nie chodzi cały czas rano przez 3 godziny. Tylko w tym czasie ma utrzymywać ustawioną wartość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...