POMOCY jak wyprać koc !!!

Temat dostępny też na forum: Dom i mieszkanie
witam. moze bardziej doświadczone panie domu mi pomoga. dostałam gruby koc akrylowy w rozm 160x200 i nie wiem jak go wyprac. mam pralke o pojemnosci 8 kg i koc spokojnie sie zmiesci ale czy taki ciezar mokrego koca nie zaszkodzi pralce bo zamoczyc go w wannie i wykrecic nie dam rady predzej mi kregosłup trzasnie .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: POMOCY jak wyprać koc !!!

Ja swój koc akrylowy normalnie piorę w pralce. Pralka działa, z kocem też wszystko w porządku:-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam pralkę o pojemności 4 kg i piorę wszystkie koce(wełniane, akrylowe) :) tylko z 1 kurtką zimową mojego Męża mamy problem ;P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam mniejszą pojemność pralki niż Ty, ale koc tak samo duży i piorę w pralce normalnie. Temperaturę tylko niską ustawiam (40st) i jest wszystko w porządku. Także pierz bez obaw :)

albo wedle wygody można zanieść do pralni i niech oni sie tam głowią :D

dziewczyny a na jaki program mam ustawic pranie koca i na ile stopni
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak już wcześniej pisałam ja koce piorę w 40st, ale najlepiej sprawdź na metce. Co do programu - nie wiem jakie programy ma Twoja pralka :) Jeśli chcesz tylko odświeżyć to ustaw "szybki", około 30 minutowy (do odświeżenia, np. po dłuższym leżeniu w szafie powinien wystarczyć), jeśli jest mocno zabrudzony to jakiś dłuższy. Ja ustawiam dłuższy, jakieś +- 1,5 godz prania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moniczka ile Ty masz lat dziewczyno?? 7???
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Można spokojnie w pralce, ale czy to nie zaszkodzi? Kiedyś wypraliśmy duży koc, chyba coś 2,2x2,5m i pralka spokojnie go wyprała, ale później bęben miał problem z "ułożeniem" i przy kolejnych praniach trochę więcej hałasowała. Z nomu w wannie nigdy nie był doprany a pralnie chemiczną można o kant d*py rozbić bo nie usuwa kocich zapachów jak i sierści.

Inne tematy z forum

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (9 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Domowe sposoby na trądzik różowaty (4 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu męcze się z czerwoną twarzą, czy są jakieś metody które mogą trochę zmniejszyc...

Hiszpańska mucha (45 odpowiedzi)

Hej dziewczyny. Czy któraś z Was próbowała możę hiszpańskiej muchy? Mianowicie zastanawiam sie...