Pałac w Leźnie

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam,

robimy wesele 1-10 w Pałacu Leźnie. Chętnie usłyszałabym jakieś opinie jeśli ktoś miał tam wesele lub był tam na weselu. Jakieś rady co do obsługi i menu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pałac w Leźnie

Oj chyba nikt nie miał ani nie był w Leźnie na weselu. Szkoda :-((((((((
Liczyłam na jakieś opinie.

My mieliśmy tam kolację służbowa na kilkadziesiąt osób. Na dole była sala, gdzie stoły były poustawiane w kształcie grzebienia i było ciasno. Jedzenie smaczne, ale nic nadzwyczajnego. Nie bardzo wiem, gdzie Wy będziecie tam się bawić. W każdym razie Leźno nie miało żadnego nagłośnienia, żeby można było włączyć muzykę.

gina napisał(a):

> My mieliśmy tam kolację służbowa na kilkadziesiąt osób. Na dole
> była sala, gdzie stoły były poustawiane w kształcie grzebienia
> i było ciasno. Jedzenie smaczne, ale nic nadzwyczajnego. Nie
> bardzo wiem, gdzie Wy będziecie tam się bawić. W każdym razie
> Leźno nie miało żadnego nagłośnienia, żeby można było włączyć
> muzykę.

Zawsze trzeba mieć dobre informacje jeśli chce się je przekazać innym.
Pałac w Leźnie ma centralne nagłośnienie niezłej jakości, poza tym jest
możliwość nagłaśniania każdej sali osobno, oraz regulacji głośności dla
każdej sali.
To prawda że konieczność tańczenia w innej sali to niedogodność ale tylko
dla prowadzącego /zespół, prezenter/ nie dla gości.
Pałac w Leźnie oferuje trzy sale, w tym jedną do tańca. Wprzypadku ma-
łego wesela do 40 osób nie ma żadego problemu bo dwie sale, zielona i recepcyjna łączą sie z sobą szerokimi dwuskrzydłowymi drzwiami, można
je po prostu wyjąć. Większe wesela usytuowane są inaczej, goście siedzą
i biesiadują w sali złotej, a tańczą w recepcyjnej i zielonej.Wiem to wszystko ponieważ prowadziłem tam wiele wesel i nie miałem nigdy reklamacji.

Pozdrawiam Adam prezenter

My się zastanawialiśmy nad Leźnem. Byliśmy na kilku rozmowach, ale nie spodobało się nam to, że restauracja jedynie wynajmuje pomieszczenia w pałacu i tak na prawdę musi tyle kasy ściągnąć, by sami zarobili i by mieli z czego zapłacić Pałacowi.
Podano nam przykładowe menu na obiad (bo zakładaliśmy obiad weselny bez zabawy) i wyglądało to tak, że jedzenie wykwintnie nazwane (bo w rzeczywistości nie były to wyszukane dania), a na talerzach pojawiłyby się mistrnie poukładane potrawy, którymi mozna się podelektować, a nie najeść.
Widzisz, zależy co kto lubi i jakich będzie miał gości. U nas by to nie przeszło.
Potem zaczęły koszta rosnąć, bo grill, bo coś tam i cena skoczyła do wysykości pełnego, całonocnego wesela w knajpie.
Zrezygnowaliśmy.
a polecam Kozi Gród, choć też słono sobie każą płacić -ale miejsce ładniejsze.

My też tam byliśmy. Miejsce bardzo urokliwe, ale na wesele nie bardzo się nadaje. Tańce są między meblami w innej sali niż sala jadalna, bez możliwości obserwowania bawiących się... w związku z tym zrezygnowaliśmy

faktycznie, też nie podoba mi się zabaw na innej sali niż konsumpcja, zastanówcie się nad tym, nie patrzcie tylko na wygląd, to za mało.

witam ! gralismy tam kiedys z chłopakami na weselu - bylo to1 raz i ostatni nasz wokalista prawię sie nie pobil z kierownikiem tego dworu ...
My jako zespół mielismy wspolpracowac z obslugą kelnerską zeby wszystko było zgrane ale zaczeło sie od tego ze obiad sie bardzo opoznil a nam niekazano grac bo lada moment mieli podawac i tak to trwalo -
40 min pozniej
mialy byc lody oczywiscie zapowiedzilismy przez mikrofon ze zapraszamy na lody i ......... hehe 30 min spoznienia - zamieszanie i pretensje do kapeli ze wprowadzamy w blad gosci - ogolnie organizacja do bani goscie mieli do nas pretensję a my do obslugi - niemowiac o tym ze malo miejsca do tanca i kiepskie jedzenie ....... po za tym kierownictwo hotelu traktowało nas jak darmozjadów - my jako kapela nie musimy jesc w hotelu ani pic wody ale skoro bylo to zapewnione przez wynajmujących nas klientow i zaplacone przez nich to nam sie nalezalo !!! Suma sumarum nigdy tam nie zagramy wiecej !!!!!! POZDRAWIAM

zesztą gdyby nie nasza kapela to wesele byloby calkowiecie do bani ! hehe

kAZIO

Kaziu, powiedz kiedy to było? bo ta restauracja jest otwarta dopiero od świąt wielkanocnych, więc może trochę wprowadzasz w błąd?

hmm dziwne bo to było w zeszłym roku latem nie pamietam dokladnie ale chyba w sierpniu - chyba ze istnieje jakis 2 palac w Leźnie ????

A mi sie wydaje ze jednak troche dluzej niz od swiąt....

Może jakoś inaczej było to zorganizowane, może tylko podczas wesel i bankietów działało zaplecze kuchenne?
My jeździliśmy tam w sprawie naszego wesela i jeszcze wtedy nie było restauracji. Właśnie wtedy dopiero się to rozkręcało i był to właśnie okres świąteczny.
Niestety restauracja i tak tylko podnajmuje pomieszczenia od Pałacu i to jest cały mankament -bo każdy chce zarobić. Dlatego min. zrezygnowaliśmy.
-W restauracji słyszeliśmy jedno, a od szefowej Pałacu -drugie.