Panna mloda - okularnica??

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam pytanie. Czy wsrod was sa przyszle pann mlode ktorena codzien chodza w okularach? Co robicie z nimi w dniu slubu idziecie w czy wymieniacie na szkla ?? Moj przyszly maz nawet nie chce slyszec o szklach a ja choc czuje sie w okularkach dobrze na codzien to nie wyobrazam sobie tego aby pojawic sie w nich w dniu slubu. A Wy??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Panna mloda - okularnica??

co prawda nie nosze okularów,ale nie wyobrazam sobie abym mogła iśc w okularach do slubu!! Wydaje mi sie ze to szpeci cały strój.Lepiej wymienic na szkła.

Nie musisz miec specjalnych kropelek, wystarczy plyn w ktorym przechowuje sie soczewki. Wiadomo ze po tylu godzinach oczy "wysychaja", wtedy wystarczy kropla tego plynu.
A jesli chodzi o okulary to nie wiem czy bedzie Ci wygodnie tanczyc, odbierac calusy i.t.d. Jesli tak to nie ma powodu zebys meczyla oczy soczewkami.

Ja na codzień jestem okularnicą. Ale na ten szczególny dzień zaopatrzyłam się w jedniodniowe soczewki, do których od tygodnia staram się przyzwyczaić. Nie jest jednak łatwo. Zastanawiam się jadnak, czy moje oczy nieprzyzwyczajone do soczewek wytrzymają w soczewkach od 10 rano do ok. 5 rano następnego dnia. A zostały tylko 4 dni do ślubu. Czy macie w tym względzie jakieś doświadczenia? Może są jakieś kropelki, które można zakraplać przy założonych soczewkach, a które pomogłyby moim oczom?
Poza tym, czy soczewki zakłada się przed zrobieniem makijażu, czy po? I jaka jest kolejność w przypadku zmywania makijażu?

Yyyy... ja tak troszkę nie rozumiem Waszego problemu, dziewczyny... A co jest takiego w okularach, że nie można w nich iść do ślubu??????

Lidia napisał(a):

Może są jakieś kropelki,
> które można zakraplać przy założonych soczewkach, a które
> pomogłyby moim oczom?

Idź do apteki lub okulistycznego, tam na pewno Ci pomogą. Nie kupuj pierwszych lepszych kropli z brzegu, bo większości nie można zakrapiać przy soczewkach.

> Poza tym, czy soczewki zakłada się przed zrobieniem makijażu,
> czy po? I jaka jest kolejność w przypadku zmywania makijażu?

Najpierw zakładasz soczewki, potem robisz makijaż. A wieczorem najpierw zdejmujesz soczewki, a następnie zmywasz makijaż:)

Pozdrawiam cieplutko!!

A ja nie uważam, że szpeci, bo są osoby, które nosząc na codzień okulary, bez nich wyglądają nieciekawie. zakłuca to codzienne proporcje i jak się patrzy coś jest nie tak. Tylko oczywiście kwestia oprawek - te do ślubu powinny byc super delikatne, a jeśli ktoś na codzień nosi ciążkie, lub sportowe, to amiana oprawek na jeden dzień może być śłiskim tematem..

sorki za te literówki w poprzedniej wypowiedzi :)

jak bedziesz kupowac kropelki zwroc uwage zeby nie bylo w nich jako srodka konserwujacego -chlorku benzalkoniowego-podraznia oczy

Serdeczne dzięki dla małej i megi :o)

ja na codzien nosze okularki na zmiane z soczewkami wiec na slub wybieram soczewki jednak jak ktos jest nie przyzwyczajony to nie wytrzyma w nich kilkunastui godzin wiem z doswiadczenia

Wczoraj udało mi się przechodzić w soczewkach 16,5 godz. i moje oczki to przeżyły. Jest więc szansa, że wszystko będzie w porządku w dniu ślubu.

Ja sama noszę soczewki kontaktowe. Pamiętaj ,że zawsze są pierwsze soczewki, zakłada się je przed makijażem i przed demakijażem zdejmuję. Pozdrawiam serdecznie Ewelina

Cześć ,

Dobre sa kropelki Baush & Lomb i w miarę rozsądnej cenie. Trochę droższe sa krople aquifin (Firma Ciba - bodajże), są lepsze, ale mniejsza buteleczka. Ale skoro i tak to na jeden dzień więc to nie ma znaczenia. Wybór nalezy do Ciebie.

A co do tego makijażu, to najpierw załóź soczewki zaraz po umyciu i wysuszeniu twarzy, a dopiero później makijaż (tylko uważaj z makijażem ;) jęsli go robisz sama, bo jak nie ejsteś przyzwyczajona do soczewek to może troche Ci sie perspektywa zmienić ;)). Natomiast podczas zdejmowania to bywa różnie, poprostu jak Ci wygodniej. Ja zawsze zdejmuję najpierw soczewki, a później zmywam makiajż.

Powodzenia i udanego wesela.

Pozdrawiam, Ewa.

Ja na pewno będę w okularkach. Na codzień je noszę i nie widzę inaczej w dniu ślubu. Po pierwsze - bez okularów nie widzę (głupia wada: astygmatyzm), po drugie - nie mogę nosić soczewek kontaktowych jako ofiara alergii. Przećwiczyłam kiedyś soczewki i to była porażka. Niestety.
Pozostają mi okularki i właściwie sama nie wiem: boję się raczej tego, że w trakcie składania życzeń czy ostrych pląsów mogą mi się uszkodzić. A tak bardzo lubię moje oprawki.
Fakt - oprawka musi być delikatna. Moje są dosyć delikatne. poza tym wzyscy znają mnie w okularach, i zgodnie twierdzą, że o wiele lepiej wyglądam mając je na nosie:-)
Także ja będę miała okularki i szczerze polecam. Nie ma sensu męczyć się w soczewkach kontaktowych i to od takiego święta.
Lepiej sobie skombinować ładne oprawki, no i dobrze mieć zapasowe. Różne rzeczy mogą się zdarzyć.
Pozdrawiam okularnice. i nie tylko!

Wstrętne OKULARNICE!!!! Szególnie cytrynka Kobra!!!!Fuj niecierpie ludzi w brylach SSSSSSSSSSSSS

"asia" - a ja ( I NIE TYLKO JA) nie cierpię takich jak ty, więc odpuść sobie i zmień forum. tylko zajmujesz miejsce,a my nie mamy ochoty czytać Twoich wyzwisk i złośliwych komentarzy.
Naprawdę jesteś denerwująca z tymi komentarzami

Właśnie to miałam na myśli. Jeśli na codzień jesteście w okularach, to dlaczego na ślubie macie prezentować inny "image". Przecież teraz są tak fantastyczne okularki i w nich cały urok. Fajnie Cytrusowa, że sięzeń pamięta. JUa wiem kto mi składał życzenia dopiero z kasety:-)

znowu 'asia' ta dziewczyna chyba ma jakies kompleksy!!!!!

A wracając do tematu uważam ze okularki sa the best !!!pozatym sa teraz w modzie!!!!!!!!!!!!! nawet do slubu

Dziewczyny nie zwracajcie uwagi na tą asię jej wypowiedzi to czysta prowokacja!A i tak idiotka nie ma nic ciekawego do powiedzenia!!!

Ja najczęściej noszę okulary, ale od wielkiego swieta zakladam szkla kontaktowe. To fakt, ze ciezko jest wytrzymac w soczewkach cala impreze. Dla mnie jednak wazne bylo, aby w kosciele i przede wszystkim podczas skladania zyczen nie miec okularow na nosie z bardzo oczywistego powodu..... gdy przyjmujesz "całuski" od skladajacych zyczenia mozesz okularami dotknac policzka drugiej osoby i pobrudzic sobie okulary. A osob skladajacych zyczenia jest zawsze przynajmniej ze 30ci! I w co wtedy wytrzecie szkiełka? W sukienke? W garniturek męzulka? O rany? Ja w polowie imprezy zamienilam soczewki na okulary i to polecam rowniez Wam!

Ja właśnie ze względu na życzenia, obściskiwanie przez gości będę miała drugą parę okularków, albo - jak mi siostra proponuje - zdejmę, choć tego akurat to nie chcę, bo nie będęwyraznie widzieć, kto mi składa życzenia. i jeszcze mi złoży je ktoś, od kogo nie chcę życzeń? Na przykłada taka "asia" z forum? ;-)
A tak poważnie, to beę miała na zmianę. Gdybym mogła soczewki, to nie byłoby sprawy.
Pozdrawiam

Nie wiem dlaczego większość podchodzi do tematu okularow jakby to było coś negatywnego.
Ja również na moim ślubie miałam okulary i (to na dodatek bardzo delikatne) , ale zarowno podczas życzeń, jak i potem , nawet w trakcie zabawy nic się nie stało, (a nawet bylismy podrzucani do góry !!) , i byłam zadowolona- po pierwsze czułam się naturalnie, po drugie podobały mi się zdjęcia, bo w okularach wyglądam naturalnie i tak tez na zdjęciach (bez okularów ma sie wrazenie że wygląda się inaczej na zdjeciach) , polecam , zresztą każdy sam musi ocenić jak sie czuje i wygląda ( ja też nie mogę nosić soczewek)
pozdrawiam

to zależy od fasonu okularów. Jeśli są to oklulary w metalowych oprawkach, "biurowe" to wszystko w porządku. Natomiast jeśli są to okularu sportowe w plastikowych oprawach polecałam był założyć soczewki