Peterson

Temat dostępny też na forum: Paterson
Opinie do filmu: Peterson.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

slow movie

film dla tych co chcą ciągle więcej i więcej, za dużo. Zmusza do refleksji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

slow movie

zacheta do przezywania zycia slow nie dla wszystkich
chciec nieco wiecej niz podsuwa codziennosc to zle?
rutyna, infantylne zachwyty, mozna i tak

Paterson, a nie Peterson

Paterson, a nie Peterson
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam bardzo bardzo

Oj podobał mi się bardzo. O tu i teraz. O męskiej wrażliwości i nie tylko. Głęboki, ale w bardzo przystępnej formie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sens życia

Rutyna życia połączona z POEZJĄ a do tego czuła MIŁOŚĆ ... razem to SENS ŻYCIA i BYCIA RAZEM. Piękny film dla dojrzałych kinomanów. Nota 7/10
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda czasu

Śnieg jest bardziej porywający niż fabuła tego filmu. Lepiej wyjrzeć przez okno niż tracić czas na te nudy.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Welcome to Norway

a gdzie sie podzial ten film?Niektore knoty wisza w GCF tygodniami, a ten przemknal
jak pendolino do W-wy.Czyzby ktus doszedl do wniosku, ze film jest niepoprawny politycznie, bo pare razy pada tam zwrot "czarnuch/y"?Blad,bo film jest wart obejrzenia.Pokazjuje troche norweskiej prozy zycia.Jest dobrze nakrecony, ma interesujaca fabule, do aktorstwa sie nie mozna przyczepic.Nie jest to ani komedia, ani dramat, po prostu obyczaj z powyzszymi elementami.Nieczesto jest okazja obejrzec norweski, czy ogolnie skandynawski film.Dziwna decyzja.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

nuda

Szkoda czasu, nudny, bardzo długi film. Z niecierpliwością czekałam na koniec.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

cały Jarmusch...

dla fanów reżysera CIASTECZKO
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Arcydzieło

Obok "Pokoju" najlepszy film ubiegłego roku. Arcydzieło!

Katastrofa !!!

Katastrofa - nie warto wiecej slow na ta perelke chlamu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak beznadziejnego filmu jeszcze nie widziałem, a zdarzyło mi się obejrzeć słabe. masakra dla mozgu, kompletna strata czasu. Dopuszczenie tego filmu do kinowej dystrybucji i nabijanie reklamy przez ustawione komentarze zbulwersowalo mnie do tego stopnia, ze postanowiłem napisać moj pierwszy komentarz i ostrzec innych.
Po tym filmie mam leki przed pójściem do kina. Szkoda Jarmusha, ze sie tak upodlil. Film skutecznie obrzydza kino.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 19

A gdzie argumenty.

Film jest za ambitny na ciebie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gniot

Gniot nad gnioty.
Szkoda więcej słów na tego linowego śmiecia.
Strata pieniędzy i czasu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

Idealny film na totalne zdewastowanie wieczoru.
Polecam goraco - o ile macie taka potrzebe.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Paterson

UwazAM FILM ZA PEREŁKę ,to nie jest film dla każdego , mi się podobał , w dobie powszechnego chamstwa i okrucieństwa , film jest dobry ukazuje ciepłe uczucia , tolerancję , zastanów się trochę czy nie warto wziąć przykład z bohaterów , może znajdźcie czas na trochę refleksji ,pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Polecam miłośnikom dobrego, niekonwencjonalnego kina

Film Jima Jarmuscha "Paterson" uważam za jeden z najlepszych filmów, jakie w ostatnim czasie widziałam. Opowiada o życiu pozornie zwyczajnych bohaterów: kierowcy autobusu o nazwisku brzmiącym identycznie jak nazwa miasteczka, w którym prowadzi monotonne życie ze swoją ukochaną żoną Laurą. Wydawałoby się, że nic niezwykłego nie dzieje się w ich życiu - zwykłe rozmowy, spacery z psem, spotkania w barze z mieszkańcami miasteczka oraz poezja, która towarzyszy głównemu bohaterowi nieustannie. Paterson bowiem jest poetą dość niezwykłym, pisze wiersze w każdej wolnej chwili, również w trakcie jazdy autobusem ogląda świat oczami poety. Niewiele potrzeba mu do szczęścia, zadawala się tym, co oferuje mu codzienność, życie z ukochaną, praca, najważniejsze jest bowiem to, co rozgrywa się wewnątrz i znajduje wyraz w wierszach. Sielankowego życia nie zakłóca nawet nieszczęśliwe zdarzenie - jego zeszyt z poezją zostaje pożarty przez psa. Paterson znajduje siłę, żeby dalej tworzyć. Dużą zaletą tego filmu jest niekonwencjonalny humor, który dodaje mu niepowtarzalnego uroku i smaku oraz narracja, która stwarza atmosferę intymności i sprawia, że czujemy się prawie tak, jakbyśmy uczestniczyli w życiu bohaterów. Moim zdaniem warto ten film obejrzeć, jeśli ktoś lubi kino niekomercyjne i niekonwencjonalne.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

ten film zachęca

do zainteresowania się współczesną poezją amerykańską

puenta z Japończykiem mistrzowska
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Katastrofa !!!

Nie warto !!! Nie warto nawet czytac opinii o tym czyms.

Bardzo slaby

Tak slaby, ze nawet La la land wydaje sie ok
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beznadziejny

Dno i beznadzieja!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Świetny film

ale chyba trzeba znać i lubić Jarmuscha aby to docenić.
Dla mnie 10/10

To nie jest film dla wszystkich ludzi. Trzeba wcześniej coś przeżyć, coś przeczytać i coś przemyśleć. Oberwać za nic i widzieć niewinne cierpienie. Wtedy widać jego urodę i poczucie humoru. Rewelacja

Inne tematy z forum

Wielki Marty (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (15 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.

Najświętsze Serce (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Najświętsze Serce . Przeczytaj o filmie.