Pieta

Temat dostępny też na forum: Pieta
Opinie do filmu: Pieta.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

9/ 10 Bardzo naturalistyczny, oryginalny i mocny obraz .

Po seansie długo nie przestaniesz myśleć o filmie. Polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

-10/10

Najgorszy film ostatniej dekady. Przy tym "dziele" kino Ed Wooda to siedlisko arcydzieł X Muzy. Godna pochwały praca operatora - takich ujęć dawno nie widziałem i prawdopodobnie długo nie zobaczę. Scenariusz sprawia wrażenie dzieła niepełnosprawnego umysłowo 10-latka. Niezwykle przejmująca gra aktorów. Naprawdę wyszli z siebie. Ja także wychodziłem z siebie starając się wysiedzieć w krześle, nie parskając przy okazji gorzkim śmiechem.

P.S. Ale w pewnym sensie zgadzam się z autorem powyższego posta, ponieważ nie przestaje się myśleć o tym filmie. Nie przestaje się myśleć o tych straconych prawie dwóch godzinach. Ile można byłoby zrobić w tym czasie? Hmm...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Intrygująca Pieta.. Również polecam

Reżyser nie stroni od okrutnych scen, wprowadza widza w wir wydarzeń, z którymi zmierzają się bohaterowie, wbijając go w fotel i na długo pozostawiając go z zaprezentowaną historią.
To nie jest film, o którym szybko zapomnimy wychodząc z kina. Długie sceny i obraz w ogóle, wiedzie u Kim Ki-duka prym. Dialog ma niewielkie znaczenie, ale nie jest to ujmą dla tego filmu, wręcz przeciwnie. Film godny uwagi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w tytule jest błąd - powinno być piĘta
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Franz Kafka (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Franz Kafka . Przeczytaj o filmie.

Pomoc domowa (4 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Pomoc domowa . Przeczytaj o filmie.

Avatar: Ogień i popiół (14 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Avatar: Ogień i popiół . Przeczytaj o filmie.