Podatek

Czy dostaliście wezwanie do zapłacenia podatku od gruntu/ nieruchomości?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Podatek

Tak juz dawno.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

to było na początku lutego, gdy wróciłem z pracy w skrzynce na listy znalazłem pismo z ug. Żukowo, wysokość tej kwoty była tak powalająca że zapłaciłem ją od razu za cały rok.

Dawno tzn. kiedy? Przyszło pocztą czy doręczają osobiście? Mieszkamy w Baninie od września i nic nie dostałam. Gdy mieszkałam w Gdańsku, osobiście przychodziła osoba z urzędu i mi je wręczała. Nawet nie wiem ile miałabym zapłacić.

podatek od nieruchomości odbierać można w biedronce lub sekretariat kola gospodyn wiejskich w baninie- mysliwiecka 3/5/7
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skontaktuj sie z Pania soltys, powinna wiedziec co i jak.

wysarczy zadzwonic do urzedu gminy zukowo tam podadza i kwoty i terminy i nr konta...

ja we wrześniu podpisałam akt i też nic nie dostałam jeszcze, dzwoniłam w tej sprawie do urzędu gminy i miła pani odpowiedziała mi, że nie mam się martwić, gdyż papierologia zawsze trochę trwa i jeszcze tego pisma do mnie nie wysłali bo nie wszystko jest wyliczone. Zadzwoń do UG w Żukowie i podaj swoje nazwisko i Ci wszystko powiedzą :)

żona dzwoniła w tej samej sprawie, mieszkamy od listopada i nic nie dostaliśmy jeszcze do płacenia, podobno osobiście Pani Sołtys miała nosić.

wysyłają pocztą, więc pewnie gdzies na poczcie błądzi

nam sąsiedzi odebrali, i poczta na pewno nie nosiła bo było to w niedziele :)

Dziękuję bardzo za info.

A czy zgłosiliście nabycie nieruchomości w UG Żukowo?
Ustawowo jest na to 14 dni.

Na stronie bip Żukowo.pl jest wszystko wyjaśnione oraz informacja, że decyzje podatkowe roznosi Pani Burmistrz.
U mnie była około miesiąc temu.

nie pani burmistrz, a pani vice-prezydent okregu kartuskiego. u nas tez byla. adam i andrzej

Co wy za pierdoły piszecie Jaka Pani Burmistrz czy vice-prezydent?? nie ma nikogo takiego! Banino jako wieś ma SOŁTYSA, Żukowo jako Miasto i Gmina ma Burmistrza i 2 zastępców, Powiat Kartuski ma Starostę powiatowego, Kartuzy jako Miasto mają Burmistrza i jednego zastępcę. Część podatków roznosi Pani Sołtys, część wysyłana jest pocztą a część roznosi jakiś pracownik urzędu. W UG należy zgłosić jeśli nabyło się nieruchomość by mogli wystawić podatek na właściciela w przeciwnym wypadku podatek wystawiany jest na byłego właściciela nieruchomości i jemu dostarczany.

oczywiscie ze jest. my z tomkiem skladalismy o rozlozenie podatku na raty. i wiem. Okreg kartuski dzieli sie na powiaty. i nasz to powiat zukowski, tylko nie wiem dlaczego z glowna siedziba w Gdansku. a kierowac trzeba do nie vice-prezydenta a vice-przewodniczacego rady okregu zukowskiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żukowo to Gmina :) Powiat Kartuski Gmina Żukowo Wieś Banino. Lepiej się dobrze zorientujcie ;) a Gdańsk to siedziba Marszałka Województwa Pomorskiego ;) Po co pisać takie pierdoły sprawia tobie to przyjemność??

tomek mowi ze bawino to miasto. a kartuzy to miasto. i ma racje.

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...