PolandJa

Temat dostępny też na forum: PolandJa
Opinie do filmu: PolandJa.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słaby

Do obejrzenia w domu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Zabawny, mega na czasie!

Polecam wszystkim którzy maja ochotę na dobra rozrywkę w sobotni wieczór. Fajnie zagrany bez żadnej spinki i patosu. Naprawdę fajna Polska komedia, niezłe teksty całe kino wrzało ze śmiechu, było głośno zabawnie, a o to chodzi na komedii:) jedyny minus ze może trochę zbyt wulgarny...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Masakra

Żenujący poziom dialogów, humor najniższych lotów.
Pierwszy raz wyszedłem z kina po 30 min filmu.
Z całego serca nie polecam...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17

Trzeba było zostać do końca ;) a dopiero potem ocenić.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Genialny!

Idealny na koniec ciężkiego tygodnia. Polecam!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

Spokojnie można obejrzeć bez wstydu i żenady. Bywa zabawnie bywa do pomyślenia. Dobry.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 6

Słabiutki!

Świetna obsada, ale mimo tego, że aktorzy starali się jak mogli, fabuła nudna, niespójna, niby jakiś pomysł, niby jakiś morał, ale to wszystko kiepsko zrobione. Owszem, kilka momentów śmiesznych, ale czy warto tracić czas i pieniądze, żeby się kilka razy roześmiać? Nie polecam...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11

Karyna...

To ty widocznie nie znasz się na dobrym kinie i zadowoli Cię byle gniot, oby tylko było dużo słów na k... i pier...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Żenada

Nie daliśmy rady. Po 45 minutach tego dramatu wyszliśmy z kina.Zastanawiam się czy reżyser i aktorzy mają świadomość w jakim gów...grają
.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Film warty obejrzenia. Nie jest to komedia jak się spodziewałem, lecz gorzka satyra. Każdy z nas rozpozna gdzieś siebie. Jako bezsilnego petenta, wściekłego kierowcę, pracownika firmy, w której nie obowiązują żadne logiczne reguły lub sfrustrowanego mieszkańca dużego miasta. Jak dla mnie, dydaktyzm przypowieści z których składa się film jest na poziomie lekcji religii, ale widząc co się działo po katastrofie w Smoleńsku nie jestem pewien jakie argumenty docierają do przeciętnego Polaka. Film będzie miał na tym portalu niskie notowania. Proszę się tym nie kierować. Warto go zobaczyć choćby po to aby mieć własne zdanie. Po to aby zastanowić się dlaczego potrafimy zrobić sobie tu piekło w chwili kiedy w naszej całej historii mamy najbardziej rajskie warunki.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 4

Cieniutki

Rola Jerzego Radziwiłowicza super, reszta niskich lotów, za dużo wulgaryzmów i przemocy w początkowych scenach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

Wydumane

Nudne i wydumane.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wydumane ? Nie spotykasz takich kierowców na drogach? Nie znasz przykładów takich zwolnień pracowniczych ? Nie słyszałeś o męskich utrzymankach pozorujących szukanie pracy, biedaków nierozumianych i niedocenionych przez otoczenie ? Nikt dotychczas nie odsyłał Cię od okienka do okienka, od urzędu do urzędu ? Nie słyszałeś lub nie czytałeś podobnych argumentacji o niższości kulturowej innych narodowości ? Przecież w tym filmie pokazana jest nasza codzienność. Dlatego jest tak gorzki.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słaby... zdecydowanie poniżej możliwości.

Średni film z dobrą obsadą. Nie doszukałem się zabawnych elementów. Nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dno

Dno jakich mało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

filmowe leczo

Jeśli ktoś ratuję ten film to Borys Szyc i Turcy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie jest zle,

tylko nie nalezy sie nastawiac na komedie.Niezly obyczaj z watkami komediowymi i szczypta transcendencji oraz powiewem Tarantino (Ruda bredzaca bez sensu za to z duzym przekonaniem wewnetrznym).
Mozna bez bolu obejrzec.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten film to jakaś masakra. Obsada sugerowałaby ze będzie to kino dobre. Najfajniejsze momenty ujęto w zwiastunie. W trakcie seansu ludzie śmiali się chyba trzy razy..to nie komedia lecz dramat...dosłownie dramat bo jak można tworzyć tak słabe kino. Nie polecamy zdecydowanie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ocena 2/5

Bardzo słaba fabuła i dialogi !!! W pełni zgadzam się z J55. Doceniam zamysł filmu, ale wykonanie rekordowo słabe. Ciekaw jestem czy doświadczony aktor jest w stanie wyczuć na podstawie scenariusza tak słaby efekt. Może przewidują, ale mają nadzieję zabłysnąć na tym marnym tle. Czy warto tak bardzo
ryzykować ? To było przygnębiające patrzeć na tak dobrych aktorów w tak słabych dialogach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polandja

Juz dawno nie widziałam gorszego filmu. Wszystkie smieszne sytuacje ze zwiastuna były w pierwszych 15 minutach filmu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa (5 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wanda Rutkiewicz. Ostatnia wyprawa . Przeczytaj o filmie.

Wysokie i niskie tony (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wysokie i niskie tony . Przeczytaj o filmie.

Wielki Marty (7 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Wielki Marty . Przeczytaj o filmie.