Poszukuję opiekunki do dziecka

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Witam,
Jeśli ktoś znałby jakąś opiekunkę godną polecenia, to proszę o kontakt.
Szukam niani od połowy stycznia 2016 do 11-miesięcznego dziecka - Gdańsk Orunia Górna.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: poszukuję opiekunki do dziecka

A jaka jest płaca ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmm.... ok 8 zł/godz. myślę. Praca 4 dni w tygodniu, 2 dni po 9 godzin i 2 dni po 7 godzin
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Z moich doświadczeń w poszukiwaniu opiekunki wynika, że za 8 zł/h ciężko kogoś znaleźć. W końcu znalazłam opiekunkę, której płacę 10 zł/h.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

10 zł to stawka najniższa jaką opiekunką się oferuje...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie wszystkie tyle biorą. Moja znajoma nie pracuje, siedzi z dzieckiem w domu i zajmuje się innymi dziećmi-dla towarzystwa swojego a przy okazji sobie dorabia sobie ;) z tego co wiem bierze 6zl/h + coś za wyżywienie z tym ze tylko u siebie w domu. Wiec autorko poszukaj kogoś kto chce dorobić a nie traktować to jak główne źródło dochodu a znajdziesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

I takie mamusie zaniżają rynek całkiem a później zgrzytanie zębami bo za 3 zł znaleźć żadnej nie można... Ale skoro wyceniasz swoje dziecko na 6 zł to brawo!

Tu nie chodzi o wyceniane dziecka na 6zl. Tylko są mamusie /starsze panie które chcą sobie zwyczajnie dorobić bo i tak siedzą w domu,a bardzo lubią dzieci wiec chcą połączyć przyjemne z pożytecznym,a to ze taka Pani bierze 6zl nie znaczy ze gorzej się zajmie dzieckiem , czy bedzie miej zaangazowana od tej co weźmie 8-10zl/h naprawdę,wiem co mówię z własnego doświadczenia. Opiekunka tyle bierze bo zazwyczaj jest to jej główne źródło dochodu. Pozdrawiam ;)

Odpowiedzialność za czyjeś dziecko, cierpliwość do roszczeń rodziców, uwiązanie to te "przyjemne"??

Przecież to jedno z najbardziej absorbujących, męczących, odpowiedzialnych i niewdzięcznych zajęć!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sa ludzie dla których dzieci nie są tak męczące. Są rodzice i rodzice.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Do piggy

A na ile godzin dziennie potrzebujesz opieki do dziecka.
MIeszkalam na oruni gornej i mialam opiekunke, ktora mieszkala podworko, dalej - na krzemowej. Ale z tego co wiem teraz, moze sie zajac dzieckiem nie wiecej niz 6 godzin dziennie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0