Prośba o pomoc

Prośba o pomoc
Jestem młodą samotną matką,syn ma 10 lat. Niedawno przeżyliśmy piekło.Uwolniliśmy się od tyrana,który robił nam krzywdę i obecnie jestem na skraju wyczerpania. Mieliśmy włamanie do mieszkania i straciliśmy szyby w 5 oknach. Nie stać mnie na codzienne potrzeby a tym bardziej na wstawienie nowych szyb, bo nie mogę podjąć pracy ze względu na problemy syna,który bardzo to wszystko przeżył i obecnie przebywa w szpitalu. Jeśli znajdzie się ktoś o dobrym sercu,kto pomoże nam w jakikolwiek sposób,to będziemy bardzo wdzięczni. Potrzebujemy żywności, odzieży dla syna, środków czystości no i tych nieszczęsnych szyb...
Pytałam w różnych instytucjach o pomoc,ale niestety nie chcą nam pomóc,bo NIE jestem alkoholiczką... Żyjemy tylko z alimentów i przyjmiemy każdą pomoc, nawet najdrobniejszą.
Podaję nr tel: 514-141-355
Dziękuję z góry każdej dobrej duszy za wsparcie.

Zobacz ogłoszenie »
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

z mopsu przysluguje wam prawie 500zl miesiecznie i nikt laski nie robi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

do pani m@m

z mopsu?ONI ROBIA ŁASKE I TO WIELKA.daja alkocholikom a ludziom w potrzebie nic albo grosze.podam przyklad sasiad pracowal 30 lat uczciwie zona jego nie,dzieci mu chowala on teraz zachorowal na raka dostal nedzna rente a ona szuka pracy nikt nie chce jej zatrudnic bo za stara jest'poszli do opieki zeby im leki chciaz pomogli wykupic a oni ze pieniedzy nie ma maja ale gdyby byli rodzina patologiczna to by dostali cos tam gdyby nie ich dzieci to by dawno z glodu umarli. i gdzie ta sprawiedliwosc? druga kolezanka zostala sama z dzieckiem bo tatus dal noge poszla do opieki zeby pomogli chociaz czasowo i co uslyszala?pieniedzy nie maja a ona ma o alimenty scigac i do pracy isc ale co ma zrobic z 2 letnim dzieckiem bez rodziny,pracy i pieniedzy. tak teraz wyglada praca mopsu maja proste chamskie odpowiedzi i maja gdzies ze ktos nawet na mleko nie ma.a te wasze teksty ile komu sie nie nalezy to sa nie na miejscu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Do M@M

To moze idz i pomoz tej pani zalatwic formalnosci jesli twierdzisz,ze nalezy jej sie 500 zl!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

po pierwsze nie jestem pania tylko panem, po drugie nie jestesmy na ty Olka, a po trzecie moj komentarz jest pomoca dla tej pani.

nie pamietam stawek wiec pisze orientacyjnie. z mopsu rodzinie w ktorej dochod nie przekracza 550zl brutto na osobe przysluguje niecale 500zl zasilku. dokumenty sklada sie za okres rozliczeniowy od wrzesnia do wrzesnia. dokumentem potwierdzajacym dochod jest pit. nikt nie wymaga bycia alkoholikiem. dla samotnych matek wysokosc dodatkow jest wieksza.

nie chcac byc wrednym pozwole sobie zauwazyc ze jesli pani potrafila napisac ogloszenie to umie takze czytac i mowic a wiec wycieczka do mopsu nie bedzie bolesna.

najlatwiej jest jednak nic nie robic i prosic innych. i powiem otwarcie ze zycie jest zbyt krotkie aby robic z siebie p***e niezdolna do zycia. chyba ze w ten sposob sie zarabia na sumieniu innych. moze ja tez zaczne. po co sie przemeczac pracujac.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

Do "per Pan M@M"

Zadzwoń pan do mnie,bo nr jest podany, a wyjaśnię na czym rzecz polega.

Mogę iść do pracy nawet od zaraz,bo jestem fryzjerem i praca jest, ale pan będzie pilnował mojego 10-letniego dziecka z ADHD, zachowaniami opozycyjno-buntowniczymi i niestabilnością emocjonalną po przeżytej traumie i przemocy fizycznej,które dewastuje wszystko kiedy jest samo w domu.

Chciałam się wyrwać z matni i zostałam bez okien w domu i skrzywdzonym dzieckiem. I nadal strach,bo tyran niedługo wychodzi na wolność....

Czy nadal jestem p***a niezdolna?

Dla mnie to było za dużo tego,co się wydarzyło! Dorzuć pan jeszcze brak rodziny, pomocy, wsparcia, pieniędzy i wrodzone ADHD i wiek wchodzący w okres dojrzewania i buntu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie rozumiem w czym rzecz. skoro praca jest ale pani sie nie chce to juz pani sprawa. ADHD nie wyklucza z zycia spolecznego i nie wyklucza pozostawienia dziecka u opiekunki. co pani powie dziecku jak dorosnie ? nie moglam ci dac normalnie zyc bo uwazam ze jestes nienormalny ?
nie powinna pani swojego lenistwa usprawiedliwiac choroba syna i swoim niepowodzeniem zyciowy. z bledow wyciaga sie wnioski i zyje dalej i lepiej. taki trzeba miec cel.
chyba ze nalezy pani do osob ktorych celem zyciowym jest robienie z siebie ofiary co pozwala na zwrocenie uwagi otoczenia. sa takie zaburzenia i trzeba je leczyc.

a druga sprawa to taka ze nie stac mnie na pomoc finansowa wiec napisalem ze mops daje 500zl. zostalem za to zaatakowany i zbluzgany w komentach.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

do m@m

instytucja MOPS winna pomagać lecz idzie im to niezwykle ociężale ci ktorzy nagle znalezli sie w trudnej sytuacji wiedza o czym pisze.ja jestem mama trojki dzieci maz nie mial pracy nie otrzymalam ani zlotowki,co gorsza zabrali mi 1000 zl gdyz przekroczylam pracujac o 15 zl dochod.owy 1000 to alimenty na moje dzieci.nadmieniam ze dzieci chodza do szkoly corka choruje nikogo to w tej instytucji nie interesuje.chcac uczciwie pracowac trace alimenty doliczany jest dochód męża ktory nie jest ojcem dzieci alimentowanych.szczesliwie juz ma prace i niemusze wiecej sie szarpac o to co rzekomo mi przyslugiwalo w swietle prawa nasza rodzina nadawala sie do pomocy w rezultacie zabrano mi pieniążki.pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mi mops zabral rodzinne bo przekroczylam dochod o 3zł !!!! a innym przyznal warunkowo,ale ja mam za duzo dzieci i za duzo by im bylo dla mnie pieniazkow. tacy oni sa!
ale mam to w nosie,niech placa pijakom,taki maja z nich pozytek,kasa wraca do panstwa bo w dwa dni na wino wydadza i fajki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

zgadzam sie a dobro rodziny i potrzeby spoleczne maja w nosie wygląda na to,ze musimy sie rozpic zaniedbac dzieci i wtedy na winko opieka da pozdrawiam.

witam!

może się pani odwoływać od decyzji Mops.warunkowo rodzinne można otrzymać ale tylko 1 raz przez całe życie.Więc jeśli nie miała pani nigdy warunkowego to odwołanie jak najbardziej na miejscu.

Pomoc

Przez przypadek wpadłam na to ogłoszenie,jeżeli chodzi o mops to jak się nie ma dobrej gadki i jak się na nich nie huknie to Cię oleją...ja w zeszłym roku "wywalczyłam" od nich całe 400 zł,ale lepsza taka zapomoga niż żadna,więc warto spróbować,przy czym warto ich prosić o konkretne rzeczy np wymiana tych okien,nie o kaskę.

*niech Pani pozwie byłego partnera do sądu i wystąpi o zakaz zbliżania się ze względu na dobro syna.

*jeżeli były partner nie płaci systematycznie na dziecko zgłosić sprawę do komornika,a potem starać się o pieniążki z funduszu alimentacyjnego.

*starać się o zasiłek rodzinny z Urzędu Miasta

*jeżeli wynajmuje Pani mieszkanie od osoby prywatnej to proponuje złożyć wniosek o wynajem lokalu na czas nieokreślony od UM (tzw.mieszkanie komunalne)

*pomoc materialną i żywnościową można uzyskać od instytucji "gaudium vitae im. Stanisławy Leszczyńskiej" ich siedziba znajduje się na ul.tatrzańskiej 35 w Gdyni (NAPRAWDĘ WARTO) Tel.: (58) 620 69 09 w. 256 Panie które prowadzą tą organizacje są bardzo w porządku.

*jeżeli chodzi o wsparcie psychiczne oraz korzystanie z bezpłatnych porad prawnych warto się udać do "Centrum Praw Kobiet" w Gdańsku na ul.De Gaulle`a 1b lok. 15 (czyt,degola) E-mail: cpk_gdansk@cpk.org.pl
Sposób, godziny kontaktu: pon.-czw. w godz. 10.00 - 18.00; pt. w godz. 10.00 - 15.00 Tel.: (58) 341 79 15

*niech się Pani koniecznie zgłosi do Polskiego komitetu pomocy społecznej
ul.Garbary 12/13, 80-827 Gdańsk Tel.: (58) 301 32 73
pkps.gdansk@neostrada.pl
Ważne informacje na ich temat : http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=594
Generalnie pomoc materialna.

z mojej strony to wszystko,nic więcej dla Pani nie mogę zrobić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0