Prosze o Pomoc

Prosze o Pomoc
Witam jestesmy rodziną 6 osobowa .Spodziewamy sie nastepnego dziecka dlatego potrzebne nam jest :
Wózek w dobrym stanie,pieluchy dla niemowlaka,kosmetyki,Pralke ,Loduwke,telewizor,bojler elektryczny,okno 100na 120,sofe 2 osobowa ,Remontujemy od podstaw pokój przyjmiemy materjały budowlane takie jak :styropian 2 lub 3 cm ,gładz panele podłogowe 14m2 i dla syna deskorolke .Za jakakolwiek pomoc serdecznie dziekujemy

Zobacz ogłoszenie »
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie, nie macie tylu podstawowych rzeczy...

a o kolejne dziecko się postaraliście?? Jakie my mamy popaprane społeczeństwo. Ludzie proszą niemalże o całe wyposażenie mieszkania, na które Ich nie stać, a masę dzieci sobie za przeproszeniem "robią". Istna paranoja.... Jeszcze jaki poziom sobą prezentują skoro w ogłoszeniu błąd na błędzie.... A potem się dziwić, że tyle patologii, głodnych, biednych rodzin mamy.... Ludzie - zacznijcie myśleć mózgami, nie dupami...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

idz się leczyć
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

5 te dziecko w drodze..

Ludzie których niestac na dzieci, powinni przestac się rozmnażać.. bo robią kolejnym dzieciom krzywd ;/
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

zalllllllllll

ta osoba co to pisala jest zalosna kazdy moze prosic o pomoc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ale także każdy może najpierw myśleć, a potem robić...

Tutaj, jak i w wielu innych przypadkach jest odwrotnie i raczej to jest żałosne....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

:((

Mysle,ze jednak kolejne dziecko nie jest dobrym pomysłem ale coz zycie!Jak rowniez prosic kazdy moze jak i oczekiwać i ofiarować.A komentować powinni tylko Ci którzy sa całkowicie pewni,ze nigdy w zyciu nie beda musieli prosic o cokolwiek i kogokolwiek w tej czy innej błahej sytuacji-pozdrowionka.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

lepsi od innych

ciekawe czy ci co wypisują tu komentarze sa TACY BEZ WAD jesli nie chcecie pomagać to nie ale nie osądzajcie innych
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie jest to osąd, ale stwierdzenie faktów

A wady ma każdy bez wyjątków, aczkolwiek czym innym jest wada, a czym innym postępowanie nieodpowiedzialne, pozbawione zerknięcia w przyszłość... Pomagam potrzebującym, ale nie oznacza to, że trzeba zaprzestać uświadamiać ludzi, że mnożenie się, kiedy nie ma się do tego warunków, nie jest rozsądnym podejściem do życia. Potem tylko "daj" i to najlepiej wszystko. I nie o bycie lepszym tutaj chodzi, ale o rozsądne podchodzenie do życia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

to nie jest portal do uświadamiania nikt tu nie prosi o'uświadamianie więc skoro nie uważasz że ta osoba jest godna pomocy to przy najmniej jej nie obrażaj
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Masakra jaki jad z tych komentarzy, po co kogoś moralizujecie jak i tak nie pomagacie tylko"ciocia dobra rada" . Jakim prawem komuś w życie wchodzicie. Dziecko będzie i super, lepiej aby żyło, bo wy to pewnie byście się skrobały. A szanowne panie jakby więcej pomagały a nie tylko pisały farmazony, to i patologi było by mniej.
pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak myślisz?

Twoim zdaniem pomaganie zmniejsza patologię? Jesteś w błędzie. By nie było patologii potrzebna jest forma uświadamiania społeczeństwa, zmiana podejścia ludzi, którzy wielokrotnie chcą wiele, ale za darmo i uważają, że i państwo, i inni muszą Im dać! Pomóc można, ale większość ludzi oczekuje stałej wręcz organizowania Im życia, a to duża różnica. Twoim zdaniem to super, że jest kolejne dziecko, gdy ludzie nie mają podstawowych rzeczy w domu?? W taki razie dla Ciebie jest super, jak potem z takich rodzin wychodzą głodne, zaniedbane, chore dzieci, a często także kryminał. Czy trzeba tak wiele, by postępować rozsądnie? A im więcej ludzi będzie miało taką postawę, jak Ty Monika, tym więcej takich patologicznych rodzin będzie. A bycie rozsądnym i inteligentnym nie oznacza, że ktoś musi sobie jak to nazwałaś "skrobanki" robić. Można z głową, adekwatnie do swoich możliwości stworzyć porawnie funkcjonującą rodzinę, która nie prosi o wszystko. Tyle w temacie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

poparcie

zgadzam się masakra,, jadu ,,tyle w tym naszym społeczeństwie

Do Pani Moniki

Byśmy nie skrobały, tylko się zabezpieczały. Widzi Pani różnicę?! A takim prawem możemy komuś wchodzić w życie jakim on czerpie profity z naszej pracy (czyli np z pieniędzy z podatków, którymi finansowana jest pomoc MOPS i innych), bo ta rodzina na pewno z tego korzysta. Pisze Pani, że będzie dziecko i to super, ale raczej dla Pani chyba, bo dla tego dziecka oznacza to głód, może marzniecie w zimie, skoro rodziców na nic nie stać, może drwiny kolegów, że mata z ojcem żebrzą w necie o wszystko. Znalazła się psycholog samozwańcza...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

maże ty też kiedyś będziesz zmuszona zebrać wtedy spojrzysz na to inaczej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

do ja

inteligencji i ogłady w Tobie za grosz... zamiast szczekac, to weź namiary od pani z ogłoszenia i "śmigaj" z ulotką o antykoncepcji do niej, z pewnościa to im bardziej pomoże niż tobie to szczekanie
a tak pozatym, to antykoncepcja kosztuje, i drugą sprawa jest fakt, iż niby Polska to naród o wysokiej elokwencji, ale rozejrzyj się dookoła, bo takich buców i zacofańców jak ty jest na pęczki-niestety
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Śmiać się czy płakać....

"antykoncepcja kosztuje" - zdecydowanie mniej niż utrzymanie kolejnego dziecka! Bo o ile kogoś stać, by zapewnić dziecku wszystko samemu (wówczas nikt się nie czepia), o tyle, kiedy ktoś wyciąga ręce po wszystko - od pieluch, zabawek po wyposażenie mieszkania to można uznać, że takie rodziny są dysfunkcyjne. Skoro dla Ciebie osoba, która poważnie podchodzi do tematu macierzyństwa, pomysli o antykoncepcji a nie o bezmyslnym "robieniu" dzieci, których potem nie może wyżywić, ubrać itp. ma za grosz inteligencji to Ty prezentujesz tę bezmyślną część społeczeństwa, która tworzy patologie i się z tego cieszy, wręcz jest dumna. Żal. A szczeka to pies. Ogłada to Tobie by się przydała
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a czytac ze zrozumieniem umiesz?

szczekaja psy, zreszata fajne stworzonka i tacy ludzie jak ty (celowo z małej)
antykoncepcja kosztuje a seks w małżeństwie ani grosza...
nie mędrkuj, tylko uświadamiaj własnie takie rodziny jak ta wyżej, a tobie i Im będzie żyło się lepiej :)
bez odbioru
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

A zacofańcem jest ten, który się na potęgę rozmnaża a nie pomysli o zabezpieczeniu

..........

Jak Pani pisze, że będzie kolejne dziecko i to super, to przypomina mi się niesmaczny stary dowcip." Ojciec woła do matki: dziecko się osr...ło, myjemy? Matka: nie, robimy nowe!" Kolejne dziecko urodzone w patologii nigdy nie będzie szczęśliwe.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam wazektomię. Proponuję następne ogłoszenie:

Potrzebne 2.000PLN na wazektomię dla męża i nie będe więcej żebrać ani mieć dzieci.
Polecam, jestem po. I mam dwójkę kochanych, chcianych dzieci.
Tyle w temacie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

a ja temu co to napisał polecam przeszczep mózgu najlepiej od,, CZESIA,,
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja wogole mu nic nie polecam bo i tak mu nie pomoze;-p i think the best idea for him is kil our self,thats it.

Ja mam wrażenie że te wszystkie komentarze pisze jedna i ta sama osoba, może czas się wziąść do robienia czegoś pożytecznego????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

i wzajemnie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może wziąć a nie wziąść?? Rusz się do słownika

.....

po co jak Ty się ruszyłaś/ruszyłeś.... :))

nieszczęsliwcy

dzieci są radością podziwiam tą rodzine //a ci wszyscy co ich brukają zazdroszczą im szczęścia bo choc są biedni to napewno są szczęśliwi a reszta ze zgryzoty tego nie moze przeżyć bogaci nieszczęśliwi ludzie tak ich widze
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5

człowiek wymyślił

coś takiego jak prezerwatywa , myślę że teraz to Wam jest najbardziej potrzebne pozdrawiam

oo

polecam dział wolontariat/potrzebna pomoc tam ci wszyscy kretyni nie mogą dodawać swoich komentarzy

Re: oo

a ja nie oceniam proszenia o pomoc, ale ciekawi mnie tak zwyczajnie z ciekawosci ;o) skad ta osoba proszaca o pomoc, nie majaca wielu (jak sadze z posta) podstawowych rzeczy codziennego uzytku, dostep do kompa i netu...? hmmm, czyz to tez nie kosztuje?