Pulsometr&baterie

Witam wszystkich !
Zastanawiam sie jak czesto wymieniacie baterie w nadajniku impulsow w pulsometrach ? Ja mam Sigma Fit i wydaje mi sie mocno podejrzane, ze bateria starcza na miesiac, gora dwa... byloby wszystko oki, tylko, ze pierwszy komplet dzialal przez prawie 0.5 roku, a teraz, wciaga te baterie jak smok :-)
Mam teorie -albo baterie kupione u Żyda (Żuchlinskiego) sa jakies lekko przeteminowane, cos dzieje sie z samym nadajnikiem lub ktos w nocy kradnie mi prad :-)
Jesli chodzi o czestotliwosc uzytkowania pulsometru, to pozostaje ona niezmienna od poczatku zabawy....

Prosze o opinie.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Pulsometr&baterie

polar deklaruje 2500h, moj pierwszy polar z 2000r dziala chyba do dzis :)

W piątek wymienialem baterie w swoim VDO, chyba po 2 latach użytkowania. Polecam zegarmistrza na rynku w Chylonii.

W mojej Sigmie PC15 dziala juz przez 2,5 roku i poki co nie zanosi sie zeby miała paść;)

Też mam Sigmę PC 15 od pół roku i jeszcze nie wymieniałem w niej baterii. Mam też licznik Sigmy BC 1606L, w którym wymieniłem baterię po roku u zegarmistrza na Jana z Kolna w Gdyni i działa bez zarzutu. Być może te baterie faktycznie były stare albo źle przechowywane, co jest powodem tak krótkiego ich działania.
Pozdrawiam!

Ja jade na jednym pasku polara od 2001 roku :) Za to baterie w zegarku zmieniałem juz chyba 5 razy...

Ziarno! jakbyś ściągał pulsometr na noc to by dłużej wytrzymał... ;)

Pozdro!

dzieki za odpowiedzi :-)
wczoraj zakupilem nowki baterie u zegramistrza....
zobaczymy w ile zostana wciagniete :-)

moze zegarmistrz naciaga cie na tandetne batrie chinskie:)

eeee, teraz to juz wszysto robia w chinach....

e jak cos to ja polecam zegarmistrza w Gdyni na W.Radkiego powiesz ze chcesz dobra baterie i ci dadza znam ich bardzo dobrze nie wciskaja g....:)

dzieki, jak mi znow padna przed czasem (mam nadzieje ze jednak nie), to podejde tam, gdzie polecasz :-)