REDZIANKI:)

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko
Hej założyłam ten wątek gdyż pomyślałam,że możemy pisać sobie tu o wszystkim i o tym co się dzieje w Redzie...mam na myśli też by zapoznać się bo przecież szukamy znajomości prawda? Jak dla mnie to jest tu nudno i mi z tym zle:( A jak Wam się mieszka?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: REDZIANKI:)

Ja niestety jestem byłą Redzianką, teraz mieszkam w Gdyni Leszczynkach a wolałabym na starych śmieciach. W Redzie wszystko miałam pod nosem, a tutaj niby blisko centrum ale sklepiki tylko osiedlowe, do większych to już dłuższa wycieczka. W Redzie mam rodzinkę i jak tylko zrobi się wiosennie to pewnie będę odwiedzać stare kąty. Jak byłam dużo młodsza to narzekałam, że mieszkam w małej mieścinie. Wtedy patrzałam na to przez pryzmat knajp i imprez. A teraz porównuję ceny mieszkań i w cenie naszej klitki w Gdyni moglibyśmy kupić całkiem fajne mieszkanko w Redzie. Ale mąż jest od urodzenia Gdynianinem i nie chce słyszeć o przeprowadzce. Z resztą tu bardzo blisko mieszkają jego rodzice więc jak synek podrośnie to pewnie bardzo się przydadzą (choć w chwili obecnej wolałabym mieszkać dalej od teściów:} ) Reda ma ten minus, że za bardzo nie ma tam gdzie spędzać wolnego czasu ale i tak teraz jest dużo lepiej niż kiedyś. Jest kilka restauracji (brakuje zwykłych pubów) Jak w przyszłości wybuduje się aquapark to będzie całkiem fajnie. A jak w Rumi powstanie multikino to będzie w ogóle super. Park redzki też fajny tylko szkoda, że go tak zalało:{

Zaglądaj na forum e-reda.pl, może tam znajdziesz jakieś mamuśki z Redy. Będę śledzić ten wątek, może kiedyś spotkamy się gdzieś na spacerku. ps. w jakim wieku jest twoje dziecię?

A ja dużo bym dała by znowu mieszkać w Gdyni...do tej pory tam mieszkałam i teraz mam porównanie,tutaj się duszę:( i mi brak znajomych....wszyscy pracują,nikogo w domach nie ma,pogoda nie sprzyja spacerom,ajjjj....Córcia ma 2 latka i jest bardzo żywiołowa....dla zabicia czasu wzięłam do pilnowania dziecko w podobnym wieku,więc dziewczyny się bawią razem....ale co z tego jak pózniej zostajemy same,bo mąż dużo pracuje....Chętnie kiedyś możemy się spotkać....dzięki za podanie stronki...

Hej. Ja sie w Redzie dusiłam gdy mialam 15+ lat teraz jestem wdzieczna losowi ze tu mieszkam choc brakuje mi troche " pól kukurydzy"
Pogoda faktycznie niczemu nie sprzyja. My z corka juz nie mozemy doczekac sie wiosny by poznac mamy i dzieci na placach zabaw bo to chyba jeden z istniejacych sposobow zapoznawczych.

ja też jestem była Redzianką,od 4 lat mieszkam w Sopocie.Wiadomo,ze tu jest przynajmniej gdzie na spacery chodzić,ale jeżeli chodzi o place zabaw to umywa się do Redy.

Inne tematy z forum

Kameralne Tarasy (74 odpowiedzi)

Reda jest dobrze skomunikowana z Trójmiastem, a tym bardziej samo osiedle Kameralne Tarasy, które...