Resident Evil: Retrybucja

Temat dostępny też na forum: Resident Evil: Retrybucja
Opinie do filmu: Resident Evil: Retrybucja.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

26 zł w błoto

Jestem fanem Resident Evil a przynajmniej uważam, że gdyby serię pozbawić większości scen z idiotycznymi zombie-trupkami to byłby z tego całkiem fajny film akcji/katastroficzny/s-f. Pierwsza połowa pierwszej części Resident Evil (tej z chyba 1992) to dla mnie klasyka, jeden z lepiej zrobionych kawałków kina, w którym dużo się dzieje. Potem pojawiają się zombie-trupko-mutanty i film zaczyna ocierać się o groteskę do oglądania jedynie przez opóźnione w rozwoju dzieci. Mimo tego sam pomysł fabuły jest pociągający i w miarę konsekwentnie poprowadzony przez cztery pierwsze części Resident Evil. Niestety tym razem kryzys ekonomiczny przerodził się najwyraźniej w kryzys umysłowy twórców filmu bo w Retribution nie ma nic specjalnie ani nowego ani ciekawego. Po prostu półtorej godziny regularnego strzelania, tłuczenia się po gębach i rozpryskiwania kawałków zmutowanych potworków. Wszystko odbywa się w egipskich ciemnościach bo w podziemiach, tym ciemniejszych bo oglądanych przez nieszczęsne okularki 3D. Jedyne, co mi naprawdę się podobało to sam początek, czyli walka na Arcadii będąca de facto przedłużeniem czwartej części. Po obiecującym wstępie umościłem się wygodniej w fotelu czekając na dalszy bieg wypadków ale niestety ten nie nastąpił, było coraz nudniej i nudniej a ja siedziałem coraz bardziej zdegustowany. Pierwszy raz napisałem negatywną opinię o filmie i to o jednym z tych, na które czekałem. To o czymś świadczy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dyskryminacja okularników trwa

Znowu żadne kino nie puszcza wersji 2D i nie mogę normalnie obejrzeć filmu.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

CZEMU NIE MA 2D!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skandal żeby w żadnym kinie nie było tego filmu w wersji 2D. W nosie to mam wcale nie idę do kina!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Uwierz w Mikołaja 2 (8 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Uwierz w Mikołaja 2 . Przeczytaj o filmie.

Greenland 2 (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Greenland 2 . Przeczytaj o filmie.

Kopnięci w czasie (3 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Kopnięci w czasie . Przeczytaj o filmie.