Salon Camelia

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Mam zamiar kupic u nich suknie. Czy ma ktos jakies doswiadczenia?
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Salon Camelia

Ja tam przymierzałam suknie bo mi się podobały ale w końcu zrezygnowałam jak wyszło, że oni nie szyją tyko je sprowadzają a poza tym bardzo źle na mnie leżały. Pani mówiła że można poprawic, ale to nie to samo co uszyc od nowa tak robią w innych salonach. W ogóle jakoś tam dziwnie było.

Ja również,wybieram się w sobotę.Nikt chyba wcześniej nie pisał nic o tym salonie.Wiem tylko,że Pani obsługująca jest miła,zamówić trzeba conajmniej 12 tygodni wcześniej.

Super salonik, bo mają piekne suknie Emelie Costa. Model Dakar przecudowny:) A pani w salonie przemiła.

To, ze zdejmuja namiary i zprowadzaja przyblizony rozmiar, a w razie potrzebnych przeróbek robia je na miejscu, to wiem. Ale powiem Wam szczerze, ze nie przeszkadza mi to w sumie. Jakby suknia miala byc szyta na mnie, to i tak po 3 miesiacach musialaby byc przerabiana, bo ja w stresie chudne...

Fajnie, że ten wątek się pojawił, bo właśnie też się zdecydowałam na suknię od nich. Wiem, że w zeszłym roku w październiku chyba juz był podobny wątek, niestety chyba niezbyt pozytywny dla salonu dlatego martwiłam się czy aby wszystko się uda odpowiednio, no ale przekonam się na własnej skórze... (Swoją drogą to chyba wszystkie salony były obgadywane w taki czy inny sposób, więc o rezultatach przekonać można się dopiero z autopsji.)

A tak w ogóle to chyba lepiej, żeby był standardowy rozmiar, a potem dopasowywany na konkretną osobę, bo łatwiej jest potem przerobić suknię na kogoś innego po sprzedaży. Wiadomo, że każdy jest inny i można długo szukać, żeby znaleźć kogoś o identycznych wymiarach, jeśli nie byłoby żadnego pola manewru co do rozmiaru sukni.

Mi osobiście np. zależy aby suknia była oryginalna (od producenta) a nie szyta gdzieś w Polsce na wzór z innych materiałów, dodatków... Efekty mogą być tragiczne.

No i na koniec: to chyba jedyny salon w Trójmieście gdzie jest możliwość(wprawdzie ograniczona ale zawsze) sprowadzenia sukni z zagranicznych kolekcji, które są dostępne w Warszawie, Krakowie, Radomiu, a u nas jakoś nie... Kiedyś jeszcze były niektóre kolekcje w Marietcie, ale teraz to mają wyłącznie polskie firmy. Nie mówię, że polskie suknie są gorsze, ale na pewno nie mamy przez to w Trójmieście zbytniego wyboru, jeśli ktoś ma konkretną wizję i znajdzie coś na stronach zagranicznych.

Powodzenia wszystkim co chcą w tym salonie kupić suknie i trzymajcie kciuki za mnie też.

Scully

Owszem, mają ładne suknie, ale jak na mój gust i kieszeń ;-) bardzo drogie :-)
3000 to troszkę dużo!

ja kupowalam tam sunkie sincerityw zeszłym roku, sprowadzono rozmiar przyblizony do mojego, potem jescze krawcowa ja troche dopasowała, suknia byla gotowa dwa tygodnie przed czasem takze wszystko bez stresu. zdecydowalam sie na nich bo nie dosc ze super materialy i piekne wykonczenie to jeszcze tren odpinany co jest bardzo wygodnym rozwiazaniem .suknia byla na prawde super, zreszta nadal wisi u mnie w domu wiec gdyby ktos mial ochote kupic to zapraszam