Saturn Gdynia
Witam pracowałem w Saturn Gdynia. Przeczytaj uważnie co ci napisze i weź to bardzo na serio, chociaż będzie wydawało się ze pracuje tam banda kretynów i to co napisze będzie aż nie do uwierzenia. Praca w Gdyni w Saturnie w Rivierze na dziale z komputerami komórkami i tego typu rodzajem sprzętu RTV nie jest trudna i już po miesiącu jesteś w stanie wszystko zrozumieć. Problem w tym ze ludzie którzy tam pracują razem z kierownikiem wybierają sobie pracowników ze wzgląd na to czy ich lubią czy nie. Oczywiście za plecami coś powiedzą a do ciebie będą się uśmiechać. Kiedy skończy ci się okres próbny robią sobie zebranie za twoimi plecami po czym jesteś wzywany wystarczy ze jedna osoba która jest tam bardzo szanowana cię nie polubi i zostaniesz zwolniony z pracy. Nikt nie bedzie patrzył na twoja sprzedaż dodatkowych produktów czy pracę na dziale liczy się tam tylko relacja miedzy pracownikami. Wiem to ponieważ dział za który byłem odpowiedzialny był zawsze zadbany i nawet chwalony przez dyrektora marketu. Dlatego nie polecam pracy w której nie liczy sie twoja praca a jedynie znajomości to nie poważny model biznesowy kreowany na dobra relacje w pracy. W efekcie masz wrażenie ze pracują tam lemingi.