Shimano 105

Mam pytanie odnośnie piast szosowych Shimano 105: gdzie można dostać do nich części np. konusy kulki odpowiedniej średnicy, miski do piast, ośki, kontry z podkładkami?
Zawsze taniej wychodzi kupienie np. nowych konusów, nominalnego kompletu kulek i misek pod nie do Shimano 105 niżeli kupowanie nowych kompletnych piast szosowych które nie żadko kosztują powyżej 200zł.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Shimano 105

co z tego, ze taniej wychodzi, jak nie wiesz gdzie kupic? ja tez nie wiem, bo z takimi czesciami zamiennymi w Polsce zawsze problem ;)

Re: Shimano 105

Jedną stronę ci podam gdzie można kupić części do piast Shimano www.cyklotur.com.pl - tam zresztą kupisz wiele innych rzeczy, tyle że nie jest napisane do jakich piast Shimano to są te części czy do Sory czy Ultegry a może 105 czy też są standartowe dla kilku rodzajów, nie wiem trzeba by się ich spytać.

Ja chce w swojej szosówce przełożenie zredukować (z tyłu najmniejsza zębatka 13 zębów) a chce mieć 11 zębów na najmniejszej pisałem do nich pytania jaki łańcuch potrzebuje najodpowiedniejszy czy Connex (niemiecki) czy s**** a może Shimano by pasował ale niestety nie otrzymam odpowiedzi bo przerwa świąteczna jest, może uda mi się od nich coś wydusić w nadchodzącym tygodniu.

Inne tematy z forum

Rowery na chodniku-kurcze czy to tak trudno zrozumieć? (71 odpowiedzi)

Czy to tak trudno zrozumieć że rowerom (poza wyjątkami opisanymi w KD) nie wolno poruszać się po...