Sigma Fit Watch

Witam, uzywa ktos z Was pulsometru sigmy fit watch? Chcialbym sie dowiedziec czy oplaca sie nabyc to urzadzenie, tzn. czy nie przeklamuje w obliczeniach i czy pomiar jest dokladny (tak jak w polarze). Padł mi polar i trzeba cos nowego zakupic, a ta sigma wydaje sie byc interesujaca.
Pozdro.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Sigma Fit Watch

Tata kupił go za < 200zł i zgodził się abym testowała ;-) Testuję go od 2 miesięcy do dziś... Obsługuje 3 strefy nazwane Health, Fitness i Performance Zone, ustawiające się zależnie od wprowadzonych przez wlasciciela parametrów. Pracuje w trybie automatycznym albo można go włączyć przyciskiem. Używam go z opaską VDO.
Nie mam zastrzeżeń do jego pracy. Jedyny dziwny objaw jego pracy to wskazanie max 203, podczas gdy VDO dochodził w zeszlym roku do 198.

Wiesia mysle ze to nie jest zaden zly objaw :)

Heh, ja się tam cieszę :-)
Wkońcu na starość powinno człowiekowi spadać ;-)

No dobra, to wtedy chyba go sobie zakupie, bo polara mam juz dosyc, znow sie zepsul :D O tej sigmie sa bardzo rozne opinie, niektorz narzekaja ze sie psuje itp. Mam nadzieje ze mi sie trafi dobry egzemplarz i nic nie bedzie sie dzialo. Jako "przejsciowka" przed zakupem porzadnego polara chyba sie sprawdzi.
Pozdr

Też mam Polara i mam go troche dośc, ostatnio chyba pomiar przewyzszenia niedomaga. Rozglądam się za jakimś licznikiem z dobrym altimetrem, niestety takich jest minimalny wybór. Kto ma doświadczenie z Ciclosport??

Diablo co ci konkretnie nie fomaga?

Np. jechałem ostatnio długa trasę wiele małych przewyższeń tak po 5m i wskaźnik przewyższenia stał w miejscu. Przestałem mu wierzyć.
Poza tym oprogramowanie jest dziadowskie, po otwarciu wykresu jest domyslnie zakres 0-250km/h itd. za każdym razem trzeba wszystko ustawiać. Wcześniej mialem kłopoty z pulsometrem, wysłałem do przedstawiciela w Polsce i twierdził że wszystko działa, przysłał z powrotem i rzeczywiście, samo sie naprawiło ;)

Diablo a wiec sprawa wyglada tak ze ten altimetr potrafi sie j******* ale to za sprawa tego ze jest zalezny od pogody:) co do programu to jest naprawde dobry i mozna wszystko ustawic na stale i poprawiac wysokosc ktora sie sypie na treningu,sprzet uwazam za naprawde godny. Pisz jak masz jakies problemy, troche juz w tym siedze i moge pomoc.

To powiedz proszę jak zrobic aby skala w wykresach była domyślnie np. 0-50km/h i 0-200m zamiast 0-250km/h i 0-1000m. Poza tym gdy jade z przerwami (turystycznie), po jakichś 15min. zakańcza mi plik, chyba jakoś można go otworzyc i kontunuować ale z reguły naciskam 2x czerwony i robi nowy plik. W ten sposób trasa dzieli sie na x plików. Poza tym ma tylko 1 jedyny licznik km o rozdzielczości 0,1km czyli do nawigacji sie nie nadaje. Oprócz wystartowania pliku trzeba zresetować km bo inaczej dowiesz sie dopiero na kompie ile przejechałes. Jeśli sie myle to mnie sprostuj. Byłem na takim maratonie w Pile gdzie było duzo małych podjazdów i wskaźnik przewyższenia stał w miejscu, wątpie aby chodziło o zmiany ciśnienia, on jest po prostu bardzo niedokładny. Poza tym gdy się zaznaczy częśc wykresu, nie pokazuje wartości średnich, ani też dystansu lub czasu tej części, trzeba to odczytać nniej więcej ze skali. Przez kliknięcie na wykres pokazuje tylko wartości z danego momentu. No i to z grubsza sa moje obiekcje. Chyba sprawię sobie GPSa do pomiaru tras...

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...