Sklep ze sprzętem sieciowym?

Czy jest w Baninie lub okolicy stacjonarny sklep ze sprzętem sieciowym, gdzie można kupić na przykład:
- dobry i tani router WiFi (na tej półce są dobre, a na tej tanie)
- kartę Ethernet USB (w nowym laptopie nie mam już RJ45, a chcę zrobić certyfikowany pomiar prędkości na kablu)
- zwykły patchcord RJ45 (nie mam takiego kabla, a ... jak wyżej)
- skrętkę na metry, wtyki RJ45, zaciskarkę (chcę sobie puścić kabel z routera do sąsiedniego pomieszczenia, z filmu na YT już wiem jak zacisnąć wtyczkę)
Taka drobna sprzedaż wymaga posiadania kasy fiskalnej (sprzęt radiowy, telewizyjny i telekomunikacyjny), lokalny sklep z innym asortymentem i tak już ją posiada.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

mysle że 3/4 z tego co opisałeś ludzie kupują po mediamarktach/euro/mediaexpers - tzn matarnia/kiełpinek/osowa, skrętke na metry to w sumie nie wiem (gdańsk/gdynia to wiem gdzie) - opieranie o takie coś sklepu w baninie to chyba samobujstwo, nie wiem czy serwis telefonow/laptopów wytrzymał - ew w tego typu punkcie jako dodatkowa działalność

no i w sumie jak ktoś wie co zrobić ze skrętką na metry to pewnie taki szajs to i przez siec wygodniej czasem kupić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Skrętkę na metry i końcówki dostaniesz w "Liroyu".
Routery i inne tego typu raczej na allegro. Bo w Mediamarktach, expertach itp. to tylko przepłacisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Serwis telefonów jest, też czasem korzystam. Mieszka tu już sporo ludzi, na allegro to wiadomo że wszystko jest, ale chodzi właśnie o możliwość lokalnego zakupu (jest piątek po południu i router padł, pilnie potrzebny nowy), jak również lokalnej wymiany na gwarancji (trochę nie opłaca się odsyłać routera, jak przesyłka kosztuje prawie tyle co sam router) itp.

Czekaj czekaj - kupiłeś gdzieś router za 15zl ? - bo +/- takie są koszty wysiłki - i to dla ciebie jest jakiś wyznacznik ? Gwarancja zapewne 2 lata wytrzymał. Daj linka do sklepu sam kupię
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prawie, oprócz kosztu wysyłki trzeba poświęcić czas na pakowanie, wyjazd na pocztę lub do paczkomatu itp. Po 15 może nie ale po 30 były, już nie ma i nie będzie (Chińczyk się zwinął), część wytrzymała 2 lata część nie. Żaden link nie pomoże jak komuś padł router w piątek po południu i nowy potrzebny natychmiast a nie dopiero we wtorek. Stąd pytanie o stacjonarny sklep, niekoniecznie z aż tak niskimi cenami. Może być jako dodatkowy asortyment dla przykładowego warzywniaka który i tak już ma kasę fiskalną.

to masz media/euro ;) przy zakupie awaryjnym to chyba nie ma co liczyć, że w cenie marchewki będzie - bo lokalny sklep czekając na awaryjne zakupy produktów za 50zł długo nie pociągnie

Pytanie było o sklep w Baninie, że są sklepy w Gdańsku to wiadomo. Nie chcę się zajmować taką sprzedażą, ale przydałoby się móc polecić klientowi gdzie może lokalnie kupić sobie router lub dwa. Niekoniecznie w cenie marchewki, ale też nie jest to towar któremu szybko mija termin przydatności do spożycia. Naprawdę w naszym około 10-tysięcznym prawie mieście nie ma takiego sklepu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo mimo wszystko Banino to 90% sypialnia, znaczy sklepy w godzinach otwarcia są puste.... większość ludzi wraca np 17-18 to już np chleb problem kupić, poza Lidlem/Biedronką.. tak samo ubrania, sprzęt itp - weekendy i wieczory.

Poza tym pewnie wraz ze wzrostem populacji jest coraz więcej ludzi aktywnych w dzień... jednak myślę że szału nie ma - i pewnie bardziej coś dla młodych matek niż RTV/agd... no i mimo wszystko ludzie prędzej pomyślą o matarni/kiełpinku niż szukaniu na osiedlowym

Dawniej (przed pandemią) może i sypialnia, obecnie sporo pracy i nauki zdalnej.

rano i wieczorem na drogach tego nie widać, a szkoda ;D

unikaj tego pseudo sklepu i serwisu w Baninie Blubyte

A dlaczego unikać - i jaki inny (w Baninie) proponujecie zamiast? Jeśli pisze to konkurencja (nie pierwszy i pewnie nie ostatni raz tutaj) to może niech się ujawni.

Inne tematy z forum

Imperium-Auto Salon (10 odpowiedzi)

Witam, jakieś opinie o Imperium-Auto Salon. Firma mieści się w Baninie przy ulicy Wiśniowej 11....

Fotowoltaika problem (47 odpowiedzi)

Witam mam instalacje od 2 lat z tego co widzę w słoneczny dzień invertery siadają bo są za...

Terma Sp. z o.o. (8 odpowiedzi)

Witam :) Przyjmę każdą opinię na temat pracy w Terma Sp. z o.o. (producent m.in grzejników) na...