Skoda Auto GP MTB Gdynia - trasa

Pojawiły się dane na temat trasy:
http://www.bikeworld.pl/langteam/skoda/index.php?langteam=mapy_5
Z krótkiego opisu trasy autorstwa Michała Bogdziewicza dowiadujemy się między innymi:
"Trasa przebiega tuż pod moim domem, obok obiektów AWF-u."
Czy AWF ma w Gdyni jakieś obiekty ? Z zamieszczonej mapki niestety niewiele wynika ( przynajmniej dla mnie ;-) ). Mam więc pytanie: czy ktoś potrafi wskazać miejsce, w którym przebiega trasa ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skoda Auto GP MTB Gdynia - trasa

> Mam
> więc pytanie: czy ktoś potrafi wskazać miejsce, w którym
> przebiega trasa ?

na pewno w Gdansku nie ma takiego miejsca patrząc na mapkę.

kiedy jakiś czas temu dzownił do nie redaktor, abym opowiadział cos o trasie, to faktycznie trasa miała przebiegać na terenach leśnych za awf w Gdańsku. Ale z tego co widze to faktyczenie trasa będzie jednak gdzie indziej. Moge tylko wnioskować że trasa będze na obiektach gdyńksiego Mosiru. Postaram się dowiedzieć coś konkretniejszego i nie omieszkam powiadomić Was. W końcu sam też jestem tym zainteresowany :-))

Pozdr
Michu

A może parking koło Klifu pod torami i w las

Krzyś napisał(a):

> A może parking koło Klifu pod torami i w las
Też o tym myślałem, ale gdzie by oni tę pętlę szosową zrobili?? Tak jest parking Klifu no i stacja benzynowa, a i pętla byłaby za krótka.

Pół parkingu od Klifu na rozstawienie całego "cyrku MTB", koło GOSiR-U nie ma tyle miejsca (na Bike Tourze już było dość ciasno), pętla również na parkingu, płotki z i powrotem w tunelu stawka i tak szybko się podzieli więc nie będzie zbyt ciasno, a w tym lesie za torami korzeni nie brakuje

tak wlasnie! rozmawialem wstepnie o ustaleniu trasy w zeszlym roku z Andrzejem Magierem (gosir) i wlasnie mowil mi o tym rejonie i wychodzi na to ze to bedzie wlasnie tam, hmm jak juz wtedy myslalem nie bedzie to szczawno czy polanica :)

Tak czy siak, to IMHO róża wiatrów dostała niezłego kopniaka ;-)

No No widze że zawody chyba będą pod moim domem. Ja stawiam na 90% na Klif w Orłowie. Podwójny wiadukt a pod nim kostka (pasuje dokładnie ta układanka do kostki w Orłowie gdzie często śmigam). Kierunek jazdy także przemawiam za tym. Zobaczymy :)

Z mapki wynika, że trasa będzie koło Klifu, bo to chyba jedyny przejazd pod torami w Gdyni jest kostka brukowa. Mapka jest bardzo marna błędnie zaznaczony kierunek północy (do wszystkich, co nie wiedzą morze w Gdyni jest po stronie wschodniej) poza tym mapka powinna być bardziej dokładna profil terenu też mało profesjonalny wygląda jakby w Gdyni były, Dolomity źle dobrane przewyższenie. Jak zawody będą koło Klifu to może być sporo kibiców a to ważne żeby propagować ten sport.
PozdROWER MichFel

To bedzie w Gdańsku, kolo AWF ( wiem z wiarygodnego źródła:), jak bylo jeszcze w miare malo sniegu to smigalem troche w rejonach tej trasy i na prawde bedzie gdzie sie poscigac :)) Wiec panowie szykujcie forme i licencje, mam nadzieje ze bedzie w koncu porzadna ekipa z 3miasta na GP Langa !!
Pozdro.

a gdzie sa tory miedzy awfem a lasem? :D Slawczi, wyraznie jest napisane ze to Gdynia i ja stawiam na Kolibki.

Tyle ze na kolibkach nie ma gdzie trasy ułozyc.... A Michal napisal że to koło jego domu wiec raczej w Gdańsku. Ja stawiam na trase koło AWF, zreszta poczekajmy do czerwca to zobaczymy :)

Ja się nie chce kłócić, ale organizatorzy chyba wiedzą gdzie leży Gdańsk, a gdzie Gdynia i raczej na pewno by się nie pomylili. A Michał napisał, że ta jego wypowiedź jest już nieaktualna zaledwie parę postów wyżej.

Ja również myślę że to będzie Gdynia Kolibki -tylko kto wstrzyma ruch na głównej trasie 3-miasta ?

trasy nie zablokuja, wg mnie rzecz bedzie sie dziala na parkingu przy klifie i tam pod torami w las, nie ma tam rewelacji ale jechac sie da. Jak wspominalem ten rejon jako miejsce gdynskiego langa podawal mi Andrzej Magier z gosiru wiec to raczej wiarygodne zrodlo.

Na mapce widać przejazd pod torami tunelem i taki właśnie jest przy klifie , jest też kawałek po asfalcie więc to jest raczej to co napisałeś Kuba.

Krzyżaku, dobrze kombinujesz ;)