Skoda Auto GP MTB

Jak by ktoś nie miał co robić w sobote, to zapraszamy do oglądania i kibicowania.
http://szosa.rowery.org/article/13172
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Skoda Auto GP MTB

no ba...
wiekszosc z nas przyjdzie nie z nudow, ale z czystej przyjemnosci :-)

Do zobaczenia :-)

wiesia napisał(a):

> wiekszosc z nas przyjdzie nie z nudow, ale z czystej
> przyjemnosci :-)

OBECNOŚĆ OBOWIĄZKOWA!!!

A ja chciałem jeszcze zapytać, kto od nas z 3miasta będzie startował, bo chciałbym wiedzieć kogo wypatrywać, by mu kibicować.
Dzisiaj ok. 11:20 widziałem jak chłopaki z Floty zbierali się, pewnie na objazd trasy Skody, przy centrum handlowym Klif. Kto jeszcze staruje z naszych w sobotę?

Rober Banach, Bartek Banach, Michal Bogdziewicz, Krzysiu Drabik, Slawek Wojciechowski, moze Daniel Formela i ja

Czekam na tą imprezę z niecierpliwością.

Wczoraj widziałem na motocrosie K.Krzywego z Intela więc pewnie będzie startował :) a pozatym dziś trase objeżdzała grupka ukraińców :)

dzisiaj traske objezdzal takze Marek Galinski :)

I właśnie im bede kibicować

No Galinski jechal, nawet probowalem sie za nim utrzymac :) Chyba jechal powoli bo dalem rade cala runde, hehe. Ale jak Przycisnal to 200m i mnie nie bylo... Jechal caly motocross z blatu !! Moze kiedys tez bede tak szybko jezdzil :)
Pozdro

Mam nadzieje że miejscowe chłopaki nie nawalą i pierwsze siedem osób będzie z trójmiasta oczywiście Krzyżak ostatni. Będziemy kibicować !!!!!

Robi ale mam byc ostatni w generalce czy w tej siodemce?

W 7 w końcu jesteś z trójmiasta no chyba że z Malborka

Dzieki, wiedzialem ze moge liczyc na Twoj doping!

Na "swoich" zawsze możesz liczyć;-)))

Wielkie dzięki dla Kolegi, który zmienił mi dętke na trasie, mało tego nawet mi tlenu wbił w koło :-)) full serwis !! Pozdro i Fenks

link linkiem, jednak aby wpasc i pokibicowac wartoby wiedziec gdzie i o ktorej sie ta impreza odbywa.

niestety widze tylko ze 11.06.05 w gdyni orlowo (a nie wiem gdzie jest tor motocrossowy).

/me napisał(a):

> link linkiem, jednak aby wpasc i pokibicowac wartoby wiedziec
> gdzie i o ktorej sie ta impreza odbywa.
>
> niestety widze tylko ze 11.06.05 w gdyni orlowo (a nie wiem
> gdzie jest tor motocrossowy).

jadąc od strony Centrum Handlowego Klif w stronę sopotu po 700m po drugiej stronie torów.

O ile sie nie myle to o 10.45 jechaly kobiety, ok 16.30 startuje elita, a w miedzyczasie zapewne juniorzy, juniorki, orliki itd ....

wczoraj byłem pojezdzic na ten "TOR MOTOKROSOWY" ktory nie jest żadnym torem do mx tylko do 4X. patrze z kolegami a cała trasa otaśmowana. za chwile widze ze jakis koles na xc pakuje sie od gore. salwa smiechu. nie mam nic przeciwko xc, ale czy koleś, który wyznaczał trase jest I.D.I.O.T.Ą!!!?!??!!? (to tylko pytanie;]). poprowdzić czesc trasy po całej długosci i dokładnie przez cały tor do FOUR CROSSU. zeby kilkudziesieciu conajmniej ludzi orało go przez cała sobote jeżdzac pod gore? kogoś mocno po*****o! kase na modernizacje toru w tym roku wiadomo kto wylozyl - NIE ZADNE PZKOLE *****, TYLKO MY SAMI. teraz oni sobie tam traske poprowadzili, a kto za ew rozpierduche zapalci? kto to naprawi? wiadomo kto. my - bo nie PZKol, ktory gowno robi. a jak już robi aż gówno to niech chociaż nie wchodzi nam w parade... szkoda słow. dobrze, ze dzis mialem dzien zajety, bo bym tam z chcecial poskakał. w dół.

No faktycznie masz problem..... Wyluzuj troszke. Nikt tam traktorami ani motorami nie jezdzil !!!

A na domiar zlego teraz przeszla burza wiec wielce prawdopodobne ze splywajaca woda jeszcze bardzie wyżlobi i wypłucze ten piach niz to uczyniły rowerki....

Ty chyba sobie zartujesz.... :)

Fotki z zawodów do obejrzenia:
http://www.karolh.za.pl/skoda/

Zdjecia z wyscigu elity mezczyzn:

http://www.gdynia.mm.pl/~maciek_gdy/SAGPMTBG/index.htm

dalem troche upust swej frustracji... wczesniej. t... coz. nie zmienia to faktu, ze podtrzymuje to co napisalem wczesniej. czemu nie;p jakos jak bike toru gdzies tam z boku sie odbywał gdy były zawody na 4x 14.05 to mogli puscic trase bokiem. prawda jest taka ze gdzie do lasu nie wjedziesz trzeba się wpieprzac pod gore, wiec na cholere akurat pod jedyny tor do skakania w trojmiescie i w promieniu 'pierdyliona' kilometrów?! naprawde szkoda ze mnie tam dzis nie bylo, bo z checia 'balaganu' bym narobił:]

Za to mieliście zaj............tą reklamę toru na cały kraj-za darmo.Natomiast rowery do XC(lekkie) z cienkimi oponami,nie są wstanie zdewastować toru,tym bardziej jak sie podjeźdża.

nie rozśmieszaj mnie człowieku - reklama toru - zupełnie za darmo;] i to na cały kraj... jak na tvn zobacze chocby przez pare sekund zdjecia z lodowca, to moze nie bede zdziwiony, ale CO Z TEGO?;] co to za reklama. i po co. sa zawody to Ci co maja wiedziec i sie interesuja wiedza. kiboli i tak sie plakatami i netem informuje. reklama - śmiech;> dzis tez raczej sie tam wybieram pojezdzic znowu i mam nadziej, ze bedzie jak mowisz - czyli w porzadku;)

1. Zawsze znajdzie sie jakas menda ktorej cos nie pasuje.... Brak słów po prostu.
2. Mam ok. 250 fotek z zawodow i jakies 500mb filmikow, jak ktos ma jakies miejsce na serwerze to moge udostepnic.
Pozdro i gratulacje dla miejscowych za wyniki !!!

Moze teraz ktorys z 3miejskich zawodnikow napisze relacje ze Skody :)

licz sie ze słowami Sławciu - ja tu nikogo nie obrazam i tego samego oczekuje. poza tym nie tylko mi COŚ nie pasuje, tylko z tych ludzi praktycznie nikt nie odwiedza strony i forum o xc.

Teraz przynajmniej się dowiedziałeś,że 4cross jest lustrzanym odbiciem crocc country.Ty zjeżdżasz w dół a my pod górę.Wiesz co,tylko ty masz problem.Inni np.:Naczo,prezes HCFR,jakoś nie ma problemu.W końcu też jeździ na rowerze,tylko trochę innym."Don't make a village"

co za Naczo prezes HCFR?:| ja nie wiem;)

wooo ja tez nie, ale brzmi gruuubo ;d

sqlim, na torze nie ma zadnych sladow ze byl tam wyscig wiec czego stekasz?

sqlim, idź się wypłacz komu innemu. Jesteś żałosny

Ludzie, ja was rozumiem. To zadna reklama toru. Wszyscy zawodnicy tak obsmarowali wasz zakichany tor ze glowa goli. Jak pujdzie plota w Polske po jakim gownie musieli marnowac oponki to klekajcie narody. Gorszego miejsca na przejazd byc nie moglo. Mozecie sie cieszyc ze Ania w TV nie mowila prawdy co do trasy... bo w rzeczywistosci mysli o wiele inaczej. Powinniscie nawet nic o tym nie wspominac, zeby szybko ludzie o tym zapomnili. Tor do 4x buahahaha, a to dobre.

Zreszta w dzisiejszej relacji w TV3 z imprezy tor ten cały czas był nazywany torem motocrosowym , woęc o rweklamie być nie może :)

hoho zorro pokazal kalse oj oj. tor jest jaki jest. to ze tyrałem w gipsie przy jego modernizacji nie oznacza ze uwazam, iz jest doskonaly. jest nierowny, a z pucharem swiata czy innymi duperelami wspolnego ma chyba tylko tyle, ze jest stworzony dla rowerów (no i pewnie cos jeszcze sie znajdzie;). tor na zawody byl zrobiony taki, na jaki pozwalaly srodki/czas/mozliwosci. konstruktywna krytyka mile widziana i potrzebna, ale takie p*******, to mozesz sobie schowac tam, skad wyszło (z ****:P).

bracia, miłujmy się

nom. no to moze fin, tak? i tak juz musztarda po biedzie, a tragedii nie ma. tym lepiej.

Epojady spluły, oblały i wyru...ały POD GÓRĘ lodowiec co za czarny dzień :]]] :)))

diablo napisał:

> Epojady

LOL !!!

ej chlopcy XC, to moze zrobicie sobie sobie puchar polski w jezdzie po osiedlowych torach do 4X w gore ... buhahahahahahah juz kilka dni ni moge sie nadziwic kto wpadl na taki bezsensowny pomysl z ta trasa, moze jeszcze wjedziecie sobie na stadion pilkarski i boisko do kosza - polecam !!

pomysl nie byl glupi bo podjazd byl ciezki i tylko zwiekszylo to widowiskowosc, zniszczen nie ma wiec nie kumam co sie tak podniecacie. Co to zawodow to czy beda w jezdzie pod gore czy w dol, zawodnicy XC i tak by dolozyli pseudo FR..oczywiscie jesli wszycy jechaliby na rowerach XC :)

bracia, miłujmy się 2

wiesz ja pamietam sytuacje jak na maratonie bike boardu Naczo ze zlamana raka przyszedl popatrzec co sie dzieje i pogadac to go kumple nakrecili i wsadzili na rower aby wystartowal.... Naczo ze zlamana reka tak sobie na spontanie przyjechal na mete na 7 miejscu... .

A o prawdziwym freerid'dzie mozna mowic tylko w stosunku do snowboardu wszystko inne to zeczywiscie tylko namiastka. ale to moje osobiste zdanie.

hehe Naczo to inna liga :) ten gosc ma po prostu talent i moc, ale takich jak on jest garstka

jak by to delikatnie okreslic.... gowno mnie obchodzi co myslisz o lodowcu panie zorro. ja akurat od ludzi w temacie na superlidze w warszawie sluszalem opinie od ludzi ze sporego kawalka polski ze wlasnie tak ich zdaniem powinien wygladac tor do 4X za co dzieki Naczowi.

Ludzie jezdzacy w XC doedukujcie sie. bo to wstyd nie znac dyscyplin rowerowych chociarz z nazwy jesli nazywacie rower swoja pasja czy sposobem na zycie.

i nie wypowiadajcie opini o dyscplinie czy torze o ktorej jak widze (zorro) nie macie bladego pojecia

od edukacji zacznij Ty (chociarz), btw kto nie zna dyscyplin?
Co do toru to uwazam ze Naczo i spolka odwalili kawal dobrej roboty i tor jest naprawde godny, takze zorro nie przesadzaj..

Mogl bym napisac duzo cytatow zawodnikow. Wypowiedzi co na trasie moglo by, a co bylo do dupy. Ani wypowiedz jest najlepsze buahaha :D Ale nie bede lepiej jej cytowal bo oczy powypadaja z orbit. Nie mowie o profilu toru, bo to mnie nic a nic nie interesuje. Mowie o zastosowaniu go w sobotnim wyscigu. Przyznaje dlatego racje szanownym kolegom w duzych kaskach, bo nie bylo powodu sie tym chwalic w mediach. Koledzy narudzom (nie wiadomo z jakiego powodu), a tym czasem fragment na lodowcu byl najbeznadziejniejszym miejscem ze wszystkich edycji z lat poprzednich jakie moge siegnac pamieciom. Nie no pare lat temu byl podjazd po schodach to moze tor konkurowac. Chociaz nie, schody sa jednak ciekawsze :D

Co wg. Ciebie było beznadziejnego w podjeździe pod tor ? Ja uwazam ze był to jeden z najciekawszych elementow trasy. Co do zniszczenia toru to sie nie wypowiadam.

to nie jest e1 ox cross country course, tyle...

ej zorro, ze niby kto obsmarowal nasz tor 4x ??? cross-country-boys ? niby czemu mamy sie przejmowac opinia rowerzystow, ktorzy maja male pojecie o tej dyscyplinie, bo gdybyscie mieli jakiekolwiek to byscie chylili czola przed tym torem. Nie dziwie sie, ze opinie ktore slyszales od kolegow czy jakiejs tam Ani sa kiepskie bo to nie jest tor XC na litosc boska !!!!!!!!

KLONER napisał(a):

> niby czemu mamy sie przejmowac opinia
> rowerzystow, ktorzy maja male pojecie o tej dyscyplinie, bo
> gdybyscie mieli jakiekolwiek to byscie chylili czola przed tym
> torem.

ja pierdole, czemu 'wy', a nie 'ty i ty'?

sorry dre. wiadomo, ze znajda sie i obeznani XC riders do ktorych nie moge miec pretensji, ale kierowalem wypowiedz do pana(i) zorro i jemu podobnych odnosnie ich krytyki naszego toru 4X

Mowie tylko szanowny kolego, ze wasze marudzenie jest bezpodstawne, poniewaz ten fragment trasy wcale nie byl taki cudownym miejsce jak wam sie wydaje, wiec dajcie spokoj.

Nikt nie twierdzi, że Lodowiec to jakieś cudowne miejsce do XC, czy czegokolwiek (łącznie ze Snowboardem i nurkowaniem)...

Problem (o ile istnieje - nie wiem, nie byłem na wizji lokalnej) polega na tym, że jeżeli tor został uszkodzony, to niemiło, bo ja (a było nas wielu)zaangażowałem prywatne 39zł na koparkę + kilkanaście roboczogodzin z łopatą w trudzie i znoju... Po prostu przykroby mi byłoby, gdyby ktoś skorzystał z dzieła naszych rąk i portfeli, coś tam dzięki temu zyskał, a tor popsuł. Proste, co nie?!

Jednak jeżeli nic się nie stało i tor jest w stanie jak przed tym ostatnim Party, to w/g mnie nie ma problemu. Jeżeli jednak jest rozpieprzony, to ten, kto zepsuł powinnien przywrócić do poprzedniego stanu, jezeli tego nie zrobił, to jest smętnym fiutem, a jeżeli zepsuł i naprawił, to jest normalnym gościem ze zwyczajową klasą...

Tyle mojej opini.

Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...