Samochody które skręcają w prawo na skrzyżowaniu i chcą zjechać zaraz za skrzyżowaniem w lewo na parking przy sklepach , łamią przepisy. Tam jest linia ciągła. Kto dał takim kierowcom prawo jazdy?
Jeśli stoimy na Borowieckiej do świateł, to opuszczamy szybkę i pokazujemy, że wjazd jest dalej.
Jeśli stoimy za takim co chce skręcić, a nie może, to dajemy mu znać klaksonem, że powinien jechać dalej.
Może tam powinien stanąć znak, zakaz skrętu w lewo. Jednego razu stojąc na światłach naliczyliśmy 5 samochodów, które w tym miejscu skręcały. Nie dość, że to blokuję tych, co chcą zjechać że skrzyżowania, to na prawdę stanowi zagrożenie. Tam jest czasem niezły kocioł. W jednym miejscu narobili tyle sklepów, wjazdów i wszystko stoi jeden na drugim przy głównym skrzyżowaniu
Tam często kurier zastawia cały wjazd-już raz uprzejmie prowadziłam z nim wymianę zdań na ten temat bo wyjechałam i nie mogłam przejechać dalej a on się bezczelnie śmiał że go to nie obchodzi i że mam sobie wyjechać następnym wjazdem pod prąd. Tam jest całkowicie źle organizacja. Wyjazd z tego parkingu powinien być na lotniczą -tam są swiatla i byłoby bezpiecznie
tylko kurier jest tam raz dziennie.. a ludzi którzy przekraczają linię ciągłą i wjeżdzają nie tak jak powinni jest 50x więcej. Swoją drogą gdzie ma zaparkować busa aby załadować paczki do maszyny?
tam są wytyczona 2 miejsca postojowe (ciemniejsza kostka, wjeżdżając od strony paczkomatu po prawej stronie), a 90% ludzi parkują auta po lewej stronie. Ludzie chyba są naprawdę ograniczeni, inaczej wytłumaczyć się tego nie da.
zmieniło się, bo przez takich "kierowców" co skręcają w lewo np. cukiernia Konkol, kwiaciarnia itp blokowana była i nadal jest cała krzyżówka. Linia przerywana z obu stron była 2-3 tygodnie, później zmienili na ciągłą i przerywaną. Ludzie patrzcie na znaki poziome również, zimy nie ma więc wszystko widać ;)
Codziennie nagminnie samochody w tym miejscu skręcają, trąbienie i zwracanie uwagi nic nie daje. Dalej uparcie taki stoi i wymusza, żeby go wpuścili. Nic sobie nie robi absolutnie. Powinni tam postawić znak, może wtedy taki by jednak zauważył. Ale no tak, pan miał rejestrację Gd więc jemu wolno.