Starczy czasu???

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Witam!

Jestem w kropce, i to dużej.
Sytuacja wygląda nastepująco:

Wraz z moją drugą połową planowaliśmy ślub, który miał byc 2 kwietnia 2005r., lecz w związku z wcześniejszymi zdarzeniami ( śmiercią moich dziadków) odwołaliśmy wesele i zaprzestaliśmy jakichkolwiek poszukiwań. Ostatnimi czasy zastanawialiśmy się nad zorganizowaneim wesela. Sprawa jest taka, czy zdążylibyśmy pozałatwiać wszelkie formalności związane z weselem i ślubem łącznie z salą, fotografem, naukami i wszystkimi rzeczami. Ślub chcielibysmy np. na pażdziernik? bo o lipcu czy sierpniu wcale nie myśle bo na pewno żadnej sali już nie znajdziemy biorąc pod uwage to że wesele będzie nha ok. 100osób. Czy może znów przełożyć wesele i wyprawić je w 2006r. np. w kwietniu? Co wy na to?
Jak możecie to dajcie jakieś propozycje sal.
Dzięki z góry
Pozdrawiam!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Starczy czasu???

Czesc

mysle ze na pazdziernik spokojnie cos znajdziecie :>

ja proponuje nowa wanoge w chwaszczynie akurat na 100 osob. po 11 czerwca sluze opowiesciami jak wygladaja tam wesela :>

nowa wanoga w Chwaszczynie w grudniu była juz zajęta do końca października :( ale szukajcie - jeśli będziecie miel salę, to z resztą dacie radę :)

Dzięki za odpowiedź, szczerze powiem że myśleliśmy o czymś w Gdańsku, Pruszczu Gdańskim, Tczewie.
Ale wielkie dzięki.
Chwaszczyno to troche za daleko biorąc pod uwagę że będzie bardzo dużo ludzi spoza Trójmiasta, to pewnie połowa się zgubi :) .
MYślałam o tej restauracji "Lukulusie" ( nie wiem jak to sie piszę ),
Co o tym myślicie?

co do lucculusa to rewelka...ale terminu na bank nie bedzie, trzeba minimum rok wczesniej zaklepywac.a co do zdazenia ze wszystkim to mysmy musieli wyrobic sie w 2 miechy i zdazylismy bez problemu:) moze srebrny mlyn??

srebrnego młymu nie polecam za żadne skarby świata, a co do lukullusa, to warto zadzwonić, bo tam rezerwacje się zmieniają :) ciekawe czy gdzies w okolicy jest jakis fajny pensjonacik dla gości?.......

Srebny młyn wydaje mi sie za mały na takie wesele, tak może zmieściłoby sie max 60 osób?!

Ten Lukulus jest ponoć dobry. Martwi mnie tylko jedna rzecz, moi znajomi byli tam przejazdem na obiedzie zamówili jakieś mięsko ( nie pamiętam jakie), z tego co opowiadali to musieli tego mięsa szukać w górze ziemnaków, które były na talerzu. Więc mam cicha nadzieję, że może na przyjęciach weselnych jest inaczej :)?

Może jeszcze jakieś pomysły i opinie?

P.S. Mam ogromną nadzieję że zdążymy ze wszystkim, bo już naprawdę chcemy żeby ten ślub w końcu sie udał.!!!

pewnie że zdążycie :) !!!! lukullus jest naprawdę ładny, myteż byliśmy tam na jedzonku, całkiem smaczne :) ale ... nie wiem jak jest tam na weselach, a zdania wśród forumkowiczek są dość podzielone,,,,, nie ma jak przekonać sie na własnej skórce :)

Chyba nie znalazłam na tym forum knajpy, która byłaby nieskazitelna :) Większość ma jakieś niedoskonałości.

A co do tego pensjonaciku to faktycznie nad tym też trzeba będzie pomyśleć a z tym to będzie mniejszy kłopot, przecież nie wszyscy muszą być w tym samym pensjonacie :)

Ta sala spędza mi sen z powiek, to chyba najgorsza rzecz którą trzeba załatwić podczas przygotowań!

Pozdrawiam , spokojnej nocy

Lukullusa odradzam! bylam tam na weselu rok temu - sala nieustawna, ale to jeszcze mozna przewidziec. niestety gorsze jest to, ze bardzo duzo jedzenia zostalo po weselu, ale na poprawiny go nie podano - kelnerki powiedzialy, ze nic nie zostalo!!! Poginal tez alkohol. Generalnie zle wrazenie, panstwo mlodzi stwierdzili, ze gdyby mieli robic wesele drugi raz, to na pewno nie tam.

a ja polecam Sale KOncertowa Polskiej Filharmonii Kameralnej w Sopocie (na terenie Opery Lesnej) jest malo oblegana, wiec pewnie w lipicu i sierpniu znajdzie sie termin. Szczegoly moge podac mailem

100 osob sie tam zmiesci

Nic sie nie martw, ze nie starczy czasu. My zaczelismy planowac nasz slub na poczatku kwietnia i na razie wszystko gra:) A co do wolnych terminow to zadzwon do Bartanu na wyspie sobieszewskiej. Biora drogo bo 150, ale za to prawie wszystkie terminy wolne, nawet na sierpien czy wrzesien. pozdr

Bez problemu znajdziecie, w Muracie napewno są jeszcze miejsca, powodzenia

Dzięki bardzo ze wszelkie informacje mam nadzieje że coś znajdziemy. tak szczerze mówiąc to zastanawiam sie nad knajpami w Pruszczu gdańskim i Tczewie(chociaz to drugie to już przegięcie - trochę daleko)
Na pewno będę w kontakcie z waszym forum, dzięki za propozycje i za dobre rady .

Do usłyszenia pa
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

W Tczewie to raczej bez szans - tam sa raptem dwie sale i z tego co wiem, rezerwacje robione sa na 2 lata do przodu

Odradzam Lucullusa - jedzenie na weselach jest kiepskie i malo ;-(( obsluga tez niezbyt fachowa i mila ;-((