Szukam

Poszukuję mieszkania do wynajęcia. Bez kaucji.
Ogłoszeń nie ma także pytam tutaj. Może ktoś coś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 9

Bez kaucji to raczej nikt nie zaryzykuje.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się. Nigdy nie wynajęłabym nikomu bez kaucji, ale powodzenia!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Myślę że warto pomagać młodym
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

pomagać czyimś kosztem? - można tak myśleć,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale kto powiedział, że czyimś kosztem? Kto powiedział, że jak bez kaucji to mieszkanie idzie odrazu na straty bo pewnie będzie zniszczone. Najlepiej z góry nałożyć, że mieszkanie nie będzie do mieszkania tylko do rozje*****
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Dobra rada - przechodząc przez ulicę na pasach nie ufaj kierowcom, tylko rozglądaj się uważnie i patrz im w oczy.
Wynajmując swoje mieszkanie postępuj podobnie. Możesz zaryzykować ewentualnie przy wynajmowaniu cudzego mieszkania :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oczywiście, możesz zaryzykować, jeśli właściciel Ci pozwoli ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam

Jak się domyślam chodzi o finanse, wiadomo pierwszy miesiąc zawsze trudno. Ale może opcja rozłożenia na raty? Warto przemyśleć bo bez kaucji może być ciężko.

Re: Szukam

Proszę poczytać pod tematem mieszkanie.Jest ogłoszenie na wynajem jest podany nr telefonu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chyba tylko naiwny człowiek wynajmie miszkanie lub dom bez kaucji. Znajoma tak kiedyś zrobiła i mieszkania nie poznała. Szukaj frajera gdzie indziej.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Proszą o kaucje, a w domu same graty najtańsze i jeszcze co miesiąc przyjeżdżają zaglądać czy przypadkiem apartament nie zniszczony.Z tej chciwości już odbija
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 12

w domu same graty najtańsze? - nie płacić kaucji, nie wynajmować i nie będą przyjeżdżać co miesiąc
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

To fakt. Niektórzy ludzie zachowują się jakby conajmniej dom był ze złota...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dokładnie. Zazwyczaj cena nieadekwatna do stanu lokalu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Nowe mieszkanie nowe sprzęty, meble i co za frajer wynajmować? i czego jeszcze chcesz. Kup sobie nowe mieszkanie , wyposaż na wynajem a zobaczysz ile zapłacisz i jeszcze pretensje do ludzi ,że dbają o swoje. To chciwoscią nazywasz. Zarób to pogadamy. Właścicel ma prawo zapowiedzieć wizytę w swoim mieszkaniu. A jak Cie nie stać na wynajem z kaucja to gitary nie zawracaj i nie cwaniakuj. Może kanapy za 20 tysięcy mają ci wstawić i kino domowe najnowszej generacji?
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

kanapy za 20 tyś i kino domowe? - czemu nie?
Często wynajmuje mieszkania (średnio co 2-3 lata) i zawsze wybieram mieszkanie wyposażone w nowoczesny, dobrej klasy sprzęt AGW i RTV, oczywiście w nowy budownictwie. Cena musi być odpowiednio większą i z tym się liczę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dokładnie. Jest mieszkanie jest na wysokim standardzie z nowoczesnym sprzętem to owszem cena z reguły jest i powinna być niższa.
Myślę, że autorowi komentarza któregoś z góry chodziło, że wynajmują "oborę" a kasują jak za wille.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wyższa* literówka się wkradła. Ale zaraz cebulaczki pokażą co mają do powiedzenia ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nikt "obory" w cenie willi nie weźmie w najem. A że niektórzy właściciele mają fantazję, to fakt :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Skąd pomysł, że osoba pisząca post a osoba komentująca coś tam o chciwości to ta sama osoba? Warto się rzucać czy może lepiej się zastanowić wiejski buraku..?
Autorze postu radzę się zastanowić nad mieszkaniem w Baninie bo co drugi to Janusz z Grażyna ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety większość mieszkań to prowizorka a później Ci wmawiają, że to Ty zniszczyłeś i kradną z kaucji złodzieje...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Komentarz świadczyć może o dużym doświadczeniu autora.
Ja mam doświadczenia przeciwne. Na 4 wynajmowane przez mnie do tej pory mieszkania, kaucji nie miałem zatrzymanej, ani potrąconej nawet raz. Mieszkanie wynajmuję, a następnie oddaję zawsze w nienagannym stanie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

trafił Pan na porządnych lokatorów to dobrze.

Inne tematy z forum

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...