TdP w TVP

jestem ciekaw jakie macie spostrzeżenia z transmisji TdP w TVP.
Bo ja to oglądam już trzeci dzień i cały czas się zastanawiam czy to relacja z wyścigu czy może promocja pseudoredaktora Kurzajewskiego. Co nie spojrzę na ekran to pokazują właśnie tego pana albo jakieś rozmowy o rajdach samochodowych czy motocyklowych.
Nie wiem jak Was ale mnie interesuje to co się dzieje na trasie, a nie to co robi Hołek w czasie wolnym albo jak się strzela z działa na starcie. Tymaczasem wyścig jedzie, a my ogladamy jakieś pierdoły.

Ja nie wytrzymuje nerwowo i codziennie piszę maile do TVP, choć pewnie i tak mają gdzieś opinie widzów. Na forum iTVP też same joby lecą ale jakoś nie widać poprawy. Widocznie TVP jest nieomylna i wie najlepiej jak się robi relacje sportowe. Tylko czy oby to jest napewno relacja sportowa??? No może w 20% jest.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: TdP w TVP

sama relacja w TVP pozostawia wiele do zyczenia (przynajmniej z pierwszego etapu bo pozostalych nie moglem calych ogladac...) ale komentatorzy sa najlepsi w swoim rodzaju! Uwazam, ze nie ma nikogo lepszego do komentowania kolarstwa. Nie mozna przeciez przez wszystkie etapy mowic tylko i wylacznie co sie dzieje na trasie. To nie jest pilka nozna ! Bez sensu bedzie podawanie non stop nazwisk kolarzy, ktorych widzimy na ekranie. Nie wiem jakich wiadomosci z trasy wymagasz od komentatorow?

Nie chodzi mi o komentarz panów Wyrzykowskiego i Jarońskiego bo Oni są rzeczywiście niezastapieni i z przyjemnością ich się słucha. Chodzi mi raczej o to, że jak np. dzisiaj włączyłem TV to przez pół godziny nie zobaczyłem żadnego obrazka z trasy ale za to mogłem oglądać co chwila red. Kurzajewskiego gadającego o niczym i jakieś wstawki o armatach. Jakby poskładać obrazki z trasy to z kilkugodzinnej transmisji wyszłoby z pół godziny ( jak to ktoś gdzieś napisał "ponoć relacja czystko kolarska z etapu TdP zmieści się na dyskietce 1,44Mb" )

Karolu popieram Ciebie w całej rozciągłości - prawie zerowe informacje z trasy. Jako elblążanin widziałem końcówkę 1 etapu i relacja była do cna denna - chyba to jakiś nierealny swiat. Miałem możliwość dostania wejściówki na teren tabu lecz z tego nie skorzystałem - stałem z boku i byłem w szoku - wiesz ile można zrobić aby być na pierwszym planie? Ponoć jestem karierowiczem i człowiekiem na topie ???

No i dzisiaj znowu tradycyjny początek relacji. Info, że etap wystartował wcześniej i oczywiście zamiast kolarstwa gadka-szmatka Kurzajewskiego i Sobczyński pasjonujący się pogodą i gadżetami. Gdzie są kolarze?????????????????????? Już wymiękam po prostu.

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...